Mysteryy


Taas on koluttu tamperalaisii vaatekauppoja oikein urakal. Neljä shoppausta yhdelle päivälle. Toi on hauskaa settii, mut ei tätä loppuelämäänsä tekis. Jotenki tuntuu niin pahalta kusettaa ihmisiä. Joo, joo, tiedän, oon ämmä, ku aattelen tollaisia. Ja eihän mun tarvis siitä huonoo omaatuntoo poteaa, että teen työtä, mihin mut on palkattu, mutta jotenki käy sääliksi vaan noi myyjät. Kai niitä on ees infottu näist shoppauksista…

Yhdessä isommassa keskustan vaateliikkeessä mua palveli mitä parhain vanhempi rouva pukuostoksilla. Siis mun tänpäivän task oli ostaa puku kaverin häihin. Nainen oli niin vimpan päälle asiantuntija miesten vaatetuksessa. Ja ystävällinen, miellyttävän oloinen ja kokenut. Sii kaikin puolin ku tehty ammattiinsa. Ja mitä sille maksetaan työstä? Hädin tuskin 10 euroo tunti. Ei varmaan sitäkään.

Mitä sivusilmällä salakuuntelin ja arvioin rouvan työskentelyä siinä puvunhousujen räpläyksen ohessa, en voinut ku ihastella. Se myi kaupunkishortseja ostamaan tulleelle miekkoselle myös sportticaprit, kaks pikeepaitaa, rennomman printtipaidan, viidet sukat, vyön, laukun ja laukkuun sopivan kännykkäpussin. Ei huono! Ne shortsit pelkästään ois maksanut about 39 e mut mimmi nosti sit keskiostoksen ainakin viisinkertaiseksi. Ja kaikki vaan siks, että se osas kuunnella asiakasta, lukea asioita rivien välistä ja tarjota rohkeasti uusia ideoita sen ukkelin pukeutumiseen! Sanomattakin on selvää, että tommosist myyjist täytyis osata pitää kiinni. Mimmi kuitenki myi yhdelle asiakkaalle ehkä sen verran, mitä se vieressä hyllyjä järkkäillyt asiakkaita pakoillut nuorempi muikki sai ulos putiikista koko päivän aikana.

Tuntuu jotenki niin epäreilulta, että ainakin 15 palvellut vanhempi vakkarityöntekijä, todellinen asiakaspalveluammattilainen, joka tekee vitun kovaa tulosta suurella sydämellä, ollaan valmis potkiin heti mäkeen, kun vaan jostain saadaan halvempaa määräaikaista työvoimaa. Siis mielellään nuorii opiskelijoita vähäisellä kokemuksella, tai entistä parempi, harkkareita, joille voidaan maksaa sew minimi-TESsin mukainen korvaus 7 eskoo ja snadist päälle.

Ja sitten nää nuoret kokemattomat tyypit ei uskalla ees ottaa asiakaskontaktia, saatika osaa palvella, niinku tänäänki sain taas todistaa sitä toista lusmua tarkkaillessani. Mulla oli kyl vähä eri mentaliteetti silloin, kun olin aluemyyntipäällikön hommissa. Javisst, nyt saa työhommista rutiseminen riittää ja terassi kutsuu. Ei ole Erichistäkää kuulunut mitään. Toivottavasti fammu ei o heittäny veiviinsä kokonaan…

Moro ny!

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: