Mansen muijakaarti – Klooneja, vol. I


Käppäilin tänään Sokkarilta Stockmannille. Siis noin 1,5 kilometriä. Paitsi, että meinasin jäädä parin autolle alle, sain nilkkaani lastenrattaat ja kylkeen iskua paikalliselta cityhullulta. Mutta tää ei ollut mun pointti, vaan tänään aattelin paasata siitä, kuinka koko Mansen muijakaarti on samaa harmaata massaa… Tää on meidän äijien kannalta aika harmittavaa, koska persoonallisuus, niin luonteessa ku ulkonäössä, on mun mielestä ainaki POP.

Niin, siis ton vajaa parin kilsan aikana mua tuli vastaan enemmän ja vähemmän samantyyppisiä typyjä vaatteiden, hiusten ja muitten ulkoisten seikkojen osalta. Tosi perseestä. Mut en mä yhtään ihmettele, kun kattoin, mitä niiden typyjen kädessä roikku. Jokakolmannella oli HenkkaMaukan, Lindexin tai Seppälän muovari. Joka kolmas leikkauttanee tukkansa Placessa, Headlinella tai G.O.S.:lla. Ja kaikki käyttänee Lumenen meikkejä. Mitä muuta tosta setistä saa kun toisiltaan näyttäviä kopioita, jotka on kaikki lukenut suosituimpien fashionlehtien sekä Jonten suuresti arvostamien muotiblogien antimet.

Oikeestaan Mansen mimmeille vois iskeä pakaraan leiman ja lajitella ne suoraan kolmeen luokkaan. Tässä tulee ny pari ensimmäistä. Jatkan seuraavassa entryssä ne loput.

GROUP 0:
Semmosta luokkaa ei Mansen kokosessa kaupungissa ookkaa ku VIP/eliitti/kuninkaalliset/starat. Kun ei sitä oo Helsingissäkään. Meiltä puuttuu semmoinen oikeesti varakas ja intohimoisesti rahan hassaukseen keskittynyt luksuskulutusryhmä, mikä on ihan ymmärrettävää maamme kulttuurisen historian valossa. Mitä voi odottaa, jos suuria tunteita kansassa herättää pääasiassa silli, Seppo Räty ja Sedu?

Suomi on aina ollut muodin takapajula, eikä muuksi muutu, vaikka kuinka yritettäis. Se liika yrittäminen tästä perässähiihtelystä tekeeki just ni surullista. Ei tartte kattoo ku länteen lahden toiselle puolelle, niin siellä on jo täysin eri meininki. Ja nyt en tarkoita suosikkiani Svedustaraa, OMG. Meillä tullaan jättiläisen askeleen verran jäljessä muuta maailmaa. Oon ollu sen verran vaatealalla duunissa, että tiedän, mistä puhun. Nekin vähäiset ”designerit”, mitä Suomes on tai on ollut, on olevinaan jotain tosi uniikkia. Todellisuudessa sekin sakki tekee keskenään sitä samaa kuraa. Erilaisuudesta on tullut se kaikkia yhdistävä tekijä. Harmi.

Niin, mitäs grouppei sit jää enää jäljelle, kun toi em. heitettiin vekka? Öhömm …

GROUP I:
Wanna-be:t

Siis nää on näitä innokkaasti muotii seuraavia VIP/starba/seurapiiri-ihmisiä, jotka on olevinaan niin vitusti sitä jotain, mitä toi eka ryhmä oikeesti jossain muualla ku Suomessa onkin. Tää ykkösporukka on se säälittävän ryhmä, koska toi liika yrittäminen paistaa läpi ihan kaikesta. Tähän jengiin kuuluvan mimmin tunnistaa siitä, että se näyttää Cosmon, Marie-Clairin tai Ellen (joko suomalaisen tai brittiversion) mallilta, joskin on usein lihavampi, lyhyempi ja rumempi. Mun kokemusten mukaan nää muidut on useesti heikkoitsetuntoisia purkkapäitä, ja tätä tyhjyyttä yritetään pönkittää turhanpäiväisen starailun muodossa just kulutuksen kautta. Kuka tahan tavis voi ostaa hyvännäköisillä kledjuilla, koruilla, kengillä sun muulla krääsällä itseluottamusta, asennetta ja arvostusta.

Tässä ryhmässä olennaista on näyttää hyvältä ja kiillottaa ulkokuorta Super-efficient People Waxillä. Tähän porukkaan kuuluu (ainaki mun piireissä) näitä muidui, jotka ilmoittaa ammatikseen vaikka mallin. ”No kun Moron toimittaja on kerran ottanu musta kuvituskuvan reportaasiin Mansen yöelämästä”. Jihaa, mikä saavutus! Toi vetää vetää jo suvikoposenki hiljaiseks.

On tos porukas on sit niitäkin naikkosii, jotka ihan oikeesti tekee töitä ja/tai opiskelee aivokoppaanki jotain. Nuorempien mimmien ”työ” tosin tuntuu olevan raataminen alipalkattuna jossain rättikaupassa. Mut kai se on sen arvosta, et voi ostaa sit trendikuteita enemmän samalla rahalla ku muut. Niin, ja sit on nää opiskelijat, Suomen akateemikkojen toivot, jotka käy vaikka kauppiksessa, tai vielä nolompaa massatradenomiopistossa, näyttäytymässä jakkupukuineen. Toki poikkeuksia bisnespukeutumiseen löytyy. Silloin kun ollaan menossa luennolta veneilemään tai viinikerhon kokoontumiseen, päällä saattaa olla rennosti vaan suorat housut, kauluspaita ja vinoruutuneule. Osa täst porukasta tuhlaa surutta opintotuen ja -lainan vaatteisiin, koska porukat maksaa opiskelut ja elämisen. Helppoo!

No joo, mut näitä ykkösgroupin tyyppei tuli tänään eniten vastaan, mikä johtu varmaa siitä, että olin liikkeellä ns. lounasaikaan. Mul oli vähä semmonen tunne, et ne ois saattanut kattoo jotenki halveksuen taas mun lookkii. Lähin aamul hirvees kiireessä, ni jalas oli mun lahjaks saamat AC/DC-rantaläpsyttimet, päällä tiukka My Little Poni t-paita ja rikkoutuneet faret polviin asti käärittyinä. Ja lisäks parta jäi ajamatta ja hiustyyli muistutti semmosta Neljäntuulenhattuu! Tiedän, näytin lähinnä alkoholisoituneelta Johnny Deppiltä. Voi, voi. Ei tunne missään, ku on suotu henkistä (ja fyysistäkin) munaa.

Niin joo, sit ois viel ne kaks ryhmää, mut ne mä säästän seuraavaan entryyn. Ny sporttaileen ja toipuileen. Todellisuudessa siellä mitään toivu, kun sama homma se on salillaki. Sopuhintasta Gasallii, Davidii, Nike Womanii, Peakkii ja Röhnishii siel kaikil muijilla on. Jos näen yhdenki pakertaa lihasta säämiskäverkkareissa tai salihousuissa lupaan tältä istumalta ottaa siitä kuvan blogiin ja viedä syömään ihan mihin tyttö haluaa. Ja olkoon sitten säämisköissä tai ei. Kiinni veti! Voitte olla varmoja, että mä saan pitää lompakon visusti kiinni.

Moro ny! Miehet, olkaa persoonallisia!

Ps. Älkää silti hankkiko AC/DC-läpsyttimii. Vitun epämukavat kävellä pidempii matkoi.

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

15 Responses to Mansen muijakaarti – Klooneja, vol. I

 1. terveydeksi says:

  P-man, kerros mulle nyt, että mistä ryhmästä ja MILLÄ HELVETIN TAVALLA mä sitten löydän ittelleni sen unelmagimman? Näyttää aika huonoilta nämä Suomenmaan markkinat! ;D

 2. P-man says:

  Onneks kaikkiin ryhmiinki kuuluu niitä poikkeuksia ja toi oli vaan ulkokuorianalyysi. 😉 Ja luojan kiitos sää et asu Manses!

 3. P-man says:

  Rehellisesti, en mä tiiä miten ihmiset matchaa. Ja missä. Kai sit vaan tulee vastaan sit jotenki, tyyliin toi Terkkatalon misu. Tosin enhan mä sit viel tunne, mut hyvät vibat jäi. Ü ehkä tekee iha hyvää vaan tutustuu erilaisiin naisiin ja ottaa rennosti ny. Sit ku se kolahtaa, sen onneks huomaa. Huokaus, miks elämä o aina yhtä ettimistä? Ja vaiks kui ettii, ni silti ei ehkä löydä. 😦 Ei muuten ollu salihousui tai säämisköitä! Tiesin. Ü Moro ny!

 4. terveydeksi says:

  Aijai kyl meillä on sentään salihousui ja säämisköitäkin tarjolla. Tosin tulee käytyä niin kämäsillä saleilla, että ehkä se johtuu siitä! 😀

 5. P-man says:

  täytyy harkita muuttua sinne! Tuol mun mestas tuntuu olevan sen näkösii naisii, et ne lähtee just seuraavan sarjan jälkeen suoraa baariin. Täys meikis osa. Iha sairasta… No, on siel niitki, jotka treenaa. Ja mäki käyn kolmel erityyppisel salilla, mis on just tosi erilaista porukkaa. Varmaan kokeilla sitä yo:n salii taas joku päivä, tai joku totaalinen salitauko. Alkanut jotenki vituttaa toi sama setti.

  Ääh… Mä lähden viel vähä pörrään pykätsyl, ku ei sada. Käyn moikkaa nti Terkkataloo iha nopee. 😉

  Haukoi iltoi jäbät. Moroooooo!

 6. terveydeksi says:

  Ei mua haittais ainakaan salilla ollenkaan semmoset laitetut nätit flikat, JOS niissä on edes jotain persoonaa – ja jos ne silti treenaa oikeesti, eivätkä vain esittele itseään. Toisasaalta… Olenko sitten vain liian nuori ja kiimainen huomaamaan, että vastaan tulevat gimulit ovat toistensa klooneja? Voi hyvin olla 😉

  Toivottavasti oli hyvät pörräilyt!

 7. P-man says:

  Joo, sehän kloonihommassa on paha, et siel voi olla vaiks kuinka kiva misu kuoren alla, mut ku ei siitä saa mitään otetta, jos sua vastaan kävelee rivi samannäkösii muijii. Kaikil on se sama tyyli. Tommoset kohtaamiset on oikeesti iha vitun pelottavii… 😉 vaiks katse siirtyy mimmistä toiseen tuntuu, että objekti ei vaihdu. Tulee iha härö olo. Jossain baarijonos kesällä ton huomaa parhaiten… Muijat o kaikki ku jonku saman suunnittelijan luomuksia… Kääntäen toi o vähä sama ku mimmi menis ettii ukkoo jostain alokasrivistä… Kaikki me oltiin samaa kurkkusalaattii, keskipituus 180, tukka siisti, naama vakava jne.

  Kai tää tätä, et ihmiset ei enää uskalla omii ittejään. Se o niin helppoo hukuttautuu siihen massaan. Ei tartte puolustaa omii ajatuksii ja aatteitaan, eikä selitellä mitään. Toisaalta, kautta aikojen menestyneimpiä millä saralla vaan on just ne tyypit, jotka uskaltaa tuua sen persoonan peliin. Miettii vaiks virginin brandsonii, trumppii sun muita.

 8. P-man says:

  Jes, vedin pitkää tikkuu: Päivän Pimu tulee olemaan Kristen Bell. 😉 Oottakaas, ku illalla näppiksen laulaa. Nyt juokseen…

 9. terveydeksi says:

  Millos sitten suomalaisia urheilukaunottaria otetaan päivän pimuiks? Vai ovatko jo olleet? Hanna-Maria Seppälä jne.? Kyllähän noita löytyy ihan söpiksiä tapauksia! 😀

 10. P-man says:

  Hyvä, hyvä! Suomalaisia tässä kaivataanki, kun nyt on mennyt vähän turhan jenkkipainotteiseks. Mut arvaa, mikä on ongelma suomalaisten mimmien kanssa? Niistä ei kunnon PR-kuvii, koska kukaan ei osaa tuotteistaa urheilijoita kunnolla ja muutenkin meillä suhtaudutaan sielun myymmiseen hiukka nihkeesti. Siinäkö meille bisnes? Ostetaan sieluja, tuotteistetaan ne ja myydään uudet toimivat imagot kalliilla. 😉 Seppälä lisätty listalle. Kiitos!

 11. terveydeksi says:

  Tiedän! Ei luulis olevan NIIN vaikeaa rakentaa jostain urheilugimmasta brändiä… Joku vois edes yrittää, mutta kun ei. Joku Wahlström tossa on pyöriny paljon julkisuudessa, mutta oikeita kunnon nimiä ei tuu kyllä nyt mieleen. Kyllä mä kauppasurkeen opiskelijana otan haasteen vastaan – etitään semmonen sopiva hotHOThot -beibe tai vaikka kaks. Molemmille oma? Ja tuotteistetaan!

 12. P-man says:

  ny ku mainittit, niin juu, wahlströmissä oli yritystä. 🙂 nyt ois vielä enemmän chaanssii, ku siitähän tuli mutsikin. Kohderyhmä laajeni aika moneen suomalaisnaiseen. En tiiä sit onks toi sit enemmän kii siitä asenteesta, et suomalainen hottissporttaaja tahtoo ollaki vaan urheilija ei tuote. Varmaa sama ku kulttuurin vaiks jonku ööö…. kuvataiteilijoiden… kanssa. Ei meitä voi markkinoida, kun me ollaan kulttuuri-ihmisii. Sit itketään, ku taide ei elätä suomessa, mut silti ei olla valmiita antamaan ees sormenpäätä kapitalismin hirmuvallalle. 😉 tää on hyvä esimerkki taas tosta mustavalkoajattelusta, joka on niin valitettavan yleistä kaikkialla. Perkele, se on joko tai, vittu, sanoo suomalainen eikä tuu yhtää vastaan, ei askeltakaan. 🙂

 13. terveydeksi says:

  Se on nimenomaan tää v*tun suomalainen asenne. Alkaa mennä hermot tommoseen – saisivat kaiken maailman inisijät lopettaa sen ruikuttamisen ja rupee tekemään jotain! 😀

  Pitäskö munkin purnata siitä, että mä irtisanouduin mun puhelinmyyntiduunista ja oon nyt ”työtön” loppukesän? EI! 😀 Mä NAUTIN ELÄMÄSTÄ nyt enemmän ku koskaan! 😀

  • P-man says:

   Sä oot äijä! Sul on munaa. Nyt kuule eletään tää kesä niin ettei koskaan! 🙂

 14. Päivitysilmoitus: P-Manin kootut kirjoitukset, osa I (elo-loka -08) « Ristipissarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: