Ruma asenne rumentaa


Vittu kun meni hermo luettuani tän lässytyksen:  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8323423

Mä uskon siihen, että ajatukset näkyvät ulospäin. Sitäpaitsi tuokin valittaja voisi varmasti tehdä aika paljon perusjuttuja ulkonäölleen jos ei ole siihen tyytyväinen. Meikit, kampaajat, hiuslisäkkeet, solariumit, stylistit ja kuntosali on keksitty. Joku joskus vihastui kun sanoin, että suomalaisnaisten pitäisi kaunistua. Tiedänhän mä että ei Halosesta saa Karpelaa tahdon voimalla, mutta väittäisin, että vähän vaivaa näkemällä ja itseensä panostamalla kuka vain voi saada itsestään ihan ok:n ja perussiistin näköisen.  Ajatelkaa jos tämä itsesäälissä piehtaroiva tyyppikin käyttäisi tuon saman energian siihen, että suoristaisi niin henkistä kuin fyysistäkin ryhtiään, menisi vaikka terapeutille puhumaan noista tuntemuksistaan ja alkaisi järjestelmällisesti panostaa itseensä. Mutta ei, itken ja vingun täällä Suomi 24:n keskustelupalstalla.

Vastaani kävelee päivittäin niin monia naisia ja miehiä, jotka hukkaavat elinvoimansa

-yleisnegatiivisella asenteella

-liikkumattomuudella

-huonolla ruokavaliolla

-virikkeiden ja harrastusten puutteella

-tupakoinnilla, viinalla ja huumeilla

-huonosti istuvilla vaatteilla

-hoitamattomalla iholla

-huonoilla hoitamattomilla hampailla

-pintamuotikamaluuksien perässä juoksemisella

-maantienvärisellä/mustaksi värjätyllä/kotiblondatulla tukalla

-olemattomalla tai huonosti tehdyllä meikillä

Asia on mulle ajankohtainen, koska valmistelen juuri syksyksi luentopakettia liittyen sisäiseen energiaan ulkoisen voiman moottorina.  Ihmisille, jotka haluavat muutosta, en voi muuta sanoa kuin että muuttukaa älkääkä vain jauhako siitä muutoksesta koko ajan.

Tässä muutamia inspiroivia esimerkkejä muodonmuutoksesta:

btls-hobo-makeover

extreme-makeover

makeover

makeover_1_full2

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

7 Responses to Ruma asenne rumentaa

 1. P-man says:

  Jontte, kerrankin me ollaan täysin samaa mieltä! Ruma asenne todella rumentaa! Ihmiset toimikaa, älkää valittako. Ja älkää väittäkö muuttumisen esteeksi/tekosyyksi rahan puutetta. Aina saa lainaa tai voi säästää.

  Mun frendi on hyvä esimerkki: se on ammattimeikkaajana/stylistinä Keski-Euroopassa. Joskus kaksvitosena siltä muijalta alkoi tippua tukka, siis pari vuotta sitten. Perinnöllistä, eikä auttanut litkut eikä itkut. Siis oikeesti se kaljuuntui ihan vitun rumasti. Hienommissa muotipiireissä kalju naiskampaaja/stylisti on joko
  a) lesbo anarkistifemmari
  b) syöpäpotilas
  c) huono/epäpätevä hommaansa.

  Ja kerta frendi ei ollut A tai B-porukkaa, niin se alkoi menettää ihan helvetisti hyviä duunejaan ton kaljuuntumisen myötä. Pari kuukautta se mietti asiaa ja sit se repäs ja paineli 6000 euroa maksaneeseen hiustensiirtoon. Eli sen omast tukast otettiin toimivaa hiusjuurta ja jotain tsägädägädääätä, en nyt muista, mutta tukka oli taas tuuhea ja töitä piisas.

  Meni kuulemma 3 kuukautta ja se oli ansainnut ”hiustensiirron” verran menetetyissä palkoissa takaisin. Että sillä viisii!!! Siinä teille esimerkki, että enemmän menettää rahaa, jos jää vaan itkeen rumuuttaan, eikä yritä tehdä sille mitään. Piste.

  Moro ja öitä! Me lähetään ajaan aamulla klo 7, eli nyt aikaisin nukkuun…

 2. P-man says:

  Ps. tekis niin mieli käydä lyömässä linkki tonne keskusteluun, mutta vittu mikä bolemiikki siitä taas syntyy… Varmaan toi ruma alkaa hautoa itsemurhaa, kun tajuaa, että rumuudelle voi tehdäkin jotain, muttei ole saanut aikaiseksi.

  Toisaalta, voihan toi ongelma olla psyykkinen. Monella onki! Mä tiiän tsiljoona muijaa, jotka pitää itteään rumina. Todellisuudessa panisin niitä kaikkia ja voisin esitellä ainaki 90 %:aa frendeilleni ilman sen suurempaa vittuilua jälkeenpäin… 😉

  Nyt, moro!

 3. terveydeksi says:

  Vitun suomalaiset. Hieno maa ja hieno kansa, mutta saisivat jättää nuo itsetunto-ongelmat muualle.

  Jos olet mielestäsi läski, laihduta. Jos olet mielestäsi ruma, vaihda tyyliä. Laiha, syö. Nörtti, hanki suhteita. Alkoholisti, hanki hoitoa. Köyhä, tee töitä. Rikas, tuhlaa vähän (tai lähetä mulle, privana saa tilinumeron).

  Kaikkiin ongelmiin on joku ratkaisu, ittestä tommoset on kiinni. Niinku yonttekin tuolla siitä mainitsi, asenne huokuu ulospäin. Kyllä sitä naistakin on helpompi saada kun hymyilee, on iloinen ja aktiivinen 😀 Eipä sitä murjottamalla ihmisiin tutustuta.

  Suomi on sosiaalisesti liian rajoittunut maa, IMHO.

  ❤ Rakastakaa itseänne, naminami ja pusipusi! 😉

 4. P-man says:

  Kato Terveydeks tuli taloon! Niin totta puhut kommentissas. Ja lisäys: myös mun tilinumeron saa privana kanssa! Totta se on, et aina kaikki ei oo ittestä kiinni, mut suurimmassa osassa tapauksia kyllä on. Näin ollen vain immeinen itte omalla tahdolla ja sisulla voi myös paskasta nousta. Kukaan muu ei pysty auttaan yhtä hyvin, kun ruoska omalle perseelle.

  Paskat mä pysty nukkuun, vaiks pitäis! Mut ainakaan mä en oo ruma, enkä itsesäälin vallassa… Jälkimmäistä tuli oltuu iha tarpeeks Seijan jälkeen. Mut Nyt se on LOPPU! Kiitos Yontte, ku ”pakotit” mut Testokseen, tää oli ni hyvä repäisy sen paskan keskelle, missä talloin…

  Morooooo….

 5. Lady says:

  Useassa before-after esimerkissä oli käytetty kosmeettista kirurgiaa ja/tai kuvamanipulaatiota.

  Eipä siinä mitään, joskus jo se voi auttaa ”ruman asenteen” omaavan ihmisen näkemään itsensä toisella tavalla.

  Suurin ongelma kai kuitenkin yhä lienee, että nykyinen (nais)kauneuskäsitys on niin kapea. Ja että naiset itse suostuvat siihen tekemällä melkein mitä tahansa täyttääkseen ”täydellisen” naisen mitat ja normit.

 6. Sophie says:

  Hellou!Eksyin tässä kerran ihan sattumalta teidän blogiin, ja onpas piristävää lukea teidän juttuja kun ette kruunuja kumartele tai muutenkaan pelkää sanoa mitä ajattelee..tietysti jonkin asteisena anonyymina se on aina helpompaa, mutta siis.. kävin lukaisemassa ton ”ruman” vuodatusta ja mua ottaa niin hermoon että eikö ihmisillä oikeasti ole muuta tekemistä ku itkeä ulkonäkönsä perään. Joo on ulkonäkökeskeinen yhteiskunta ja blaa blaa mutta hei, Ei kaikki ole aina naamasta kiinni. Tietysti elämä on asteen helpompaa jos on siunattu nätti nassu, mutta kyllä sitä ihan nättinäkin saa elämänsä väännettyä yhtälailla solmuun ku kuka tahansa muukin. Ja vaikka itsekin olen nainen, niin mulla ainakin menee niin hermo siihen lopen tyypilliseen tapaan millä naikkoset itseään soimaa ja ihan vaan sen takia että saadaan nostettua sitä itsetuntoa ku kukaan ei kehtaa sanoo että ”no oot kyl ihan oikeessa, sulla on ihan v**n leveä perse!” Että näin..Heissulivei ja hauskaa loppupäivää!!

 7. P-man says:

  Kiitos kommenteista Lady ja Sophie! Meikäpoika palaa astialle, kun prätkärellestys loppuu eli huomenna/la. On muuten ollu mahtavat kelit ajella. Voi taivas!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: