Eliitistä, etiketistä ja epäkunnioittavasta käytöksestä


Tuli noista P-manin golf-postauksista mieleeni yksi asia, mikä jurppii ihan pirusti. Nimittäin se, että ihmiset eivät enää käyttäydy golf-kentillä. Mua niin ärsyttää kun kyseessä on nykyään joku kaiken kansan harrastus. Sen ei pitäisi olla. Golf menee samaan kategoriaan kuin ooppera, ankeriaanliha, kouluratsastus ja Johnnie Walkerin Blue Label. Ei kaikkien kuulukaan saada sitä. Laatu kärsii volyymin kasvaessa, niin myös viheriöiden ilmapiiri.

Käyn itse tuolla Pirkkalan kentällä, ja heidän sivuillaan on tasan tarkkaan kerrottu, miten viheriöllä pitää käyttäytyä ja MIKSI. Kyseessä ei ole turhantärkeä snobbailu, vaan säännöille on hyvät syyt. Hyvä syy on sekin, että lajilla on pitkät perinteet. Pelin kunnioittamiseen kuuluu se, että kentälle ei tulla reisitaskuhousuissa kiroilemaan ja huutamaan kännipäissään. Sitä näkee valitettavan usein nykyään, vaikka ihan kiitettävästi henkilökunta on remuajien käytökseen puuttunut.

Käyttäytymisen lisäksi kyllä pukeutumiseen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Älkää penskat pelatko golffia jos teillä ei ole siihen varaa. Älkää pelatko, vaikka teil olisi varaa kunnon kamoihin, jos ei ole vaatteisiin ja toisin päin. En mäkään käy missään vitun Doriksessa koska en ole mikään räkärokkari ja sinne menemiseni aiheuttaisi vain nolostelua puolin ja toisin.

Hitto soikoon, iranilainen polttelee mielessä ja munissa. Mutta mä en taivu. Ainakaan vielä. EN!

golf

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

3 Responses to Eliitistä, etiketistä ja epäkunnioittavasta käytöksestä

 1. P-man says:

  Se on eurot ku kiiluu klubien silmis. Lisää pelaajia, lisää osakkeenomistajia, lisää rahaa. Sit kuitenki itketään heti perään, miten laji on massaantanut/ kansanomaistunut ja kuka vaan voi pelaa, ken haluaa.

  Noin käy kaikki ennen elitistisille harrastuksille. Aina suuri rahvas tunkee areenoille, tuo massatulot, laji raiskataan ja tilalle luodaan jotai uutta, trendikkäämpää ja hienompaa. Kyl sä bisnesmiehenä tiedät Jontte, joten don’t cry. Elämää.

  Eikä ne kalliit vaatteet, varusteet ja etiketin osaaminen tee susta erinomaista lyöjää tai edes pidettyä pelikaveria. Se on huomattu tollakin kurssilla. Yksiki pari karautti kentälle hulppeella Mercedeksellä Polon vetimissään. Bägit oli maksanut miljoonia jne. Ekalla kerralla ne sit totes, et laji ei oo heitä varten, kun siinä joutuu rehkiin liikaa ja pallo on liian pieni! Muija huus ku hullu, et miksei tää mötikkä voi olla tennarin kokoinen. Niinp niin… Mä mietin mielessäni, et miks vitussa ne ees tuli tommoselle massakentälle aloittaan, jos puitteet kuitenki oli vaikka yksityiskursseihin yms. mut sit tajusin, et ehkäpä asia olikin nimenomaan niin, että kyseessä oli VAIN kulissit. Näyttivät rikkailta ja menestyneiltä, mutteivät ehkä olleetkaan sitä oikeasti. Ei voi tietää!

  Sama se on oopperan kanssa nykyään. Sulas sovus siel istuu pienituloiset ja eliitti. Ja moni elitisti ei enää ees kaipaa sitä perinteistä eliitin elämäntapaansa, vaan haluaa olla kuin ”kuka tahansa keskituloinen”. Toisaalta, nykyisten luottojen ja lainojen ansiosta kuka tahans pienituloinen voi näyttää ulos päin yyberrikkaalta, vaikka todellisuudessa kaikki ois hankittu velaks. Rajat katoaa kaikessa! Myös kulutuksessa ja golfkentillä. Sorry! Koita kestää,et ens kesänä me pelataan yhdessä. 😉

  • yontte says:

   Vaikka mä olenkin tarkka vaatteista ja välineistä, niin eivät ne todellakaan sitä etikettiä vielä tee. Toi on todella ärsyttävää käytöstä! Just tätä tää on kun ämmät, joiden mielestä tyylikkyys syntyy rakennekynsistä ja golf-harrastuksesta, tulee kentälle ja itkee että pallo on liian pieni, jeesus maria….

   Kaikkein pahimpia on kakarat, joiden vanhemmilla on liikaa rahaa eikä ideoita sen käyttämiselle, kustantavat pentunsa jollekin vitun juniorikurssille. Olen nähnyt kun kakarat on yrittänyt ajaa kentälle mopoautolla ja alkanut kovaäänisesti vänkään, että täähän on golf-kärryn kokoinen ja sitäpaitsi mun isä omistaa Sipoon ja puolet Kauniaisista…

 2. P-man says:

  Ei tsiisus… Mä niin nään ne mukulat rangen reunalle vänkäämässä! Raukat luulee, et rahalla – tai isin rahalla – voi ostaa oikeuden rikkoa kaikkia sääntöjä ja auktoriteettejä. Sit ku sanotaan EI, alkaa hirvee itkuvirsi, kuinka muut on niin niuhoja ja tylsiä ihmisiä, eikä ymmärrä elämää ollenkaan.

  Toi on muuten rikkaiden nykykersojen, tai rikkaina itseään pitävien, peruspahe. Siis että luulevat saavansa rahalla ja statuksella esim. rakkautta, erikoisvapauksia ja sääliä. Voi pienet 2000-luvun kasvatit niitä murusii sentään, ku ei ne reppulat oo saanut nähdä maailmaa muussa kuin tässä hävettävässä postmodernissa paskajamassa, mis me nyt eletään. Prkl.

  Ps. Kai mäki otan huomenna prätkän, ku käydään kiertää muutama väylä. Mopo se sekin, mä jankutan. Ja jossei kelpaa, niin sanon, et mun isi on eläkkeellä oleva lentäjä. 😉

  Moro ny! Öitä Testokseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: