Flunssafakiiri


Nyt olo alkaa jo olla voiton puolella. Tosin viikonloppuhan meni ihan reisille. Olin vain himassa ja katsoin Kummisetä-trilogian putkeen ja fiilistelin Chivas Regal -pullo toisessa ja kuumemittari toisessa kädessä. Teinixejä lainatakseni, viikonloppu on mennyt myös dataillessa. Olen kolunnut ruokablogeja läpi ja virittäytynyt syksyfiilikseen.

Liemessä-blogista bongasin pirtsakan idean kanttarelli-lohikeittoon:
10 uutta perunaa
2 porkkanaa
1/2 purjosipuli
1 pss pakastevihanneksia
1 keltasipuli
1 l kanttarelleja
400 g lohta nahkoineen
1 dl ruokakermaa (15 %)
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
5 mustapippuria
5 laakerinlehteä
1 tlk suolaa

(Ohje Liemessä)

Tuunaisin reseptiä kuitenkin näiltä osin: ei mitään pakastevihanneksia! Einekset ovat saatanasta! Nyt on elonkorjuun aika ja olisi hullua jättää hyvät kotimaiset vihannekset hyödyntämättä! Lisäksi en laittaisi reseptiin mitään ”mukamaskermaa” vaan aina laitan ihan oikeaa kermaa, pienemmän lorauksen vain.  Laakerinlehtiä laittaisin ehkä kolme ja korvaisin loput lehdet lipstikalla, joka antaa keittoihin mukavaa umamin aromia, jolloin einesliemikuutoita ei edes tarvitse käyttää.

Pastanjauhannasta osui silmiini oikein mallikas kolmen ruokalajin menuu, vaikka viinimiehenä olisin tässä suhteessa kaivannut tietenkin tarkkuutta. Jälkiruuaksi tarjoiltu mustaherukka-juustokakku on hyvä veto, koska toinen, joiden käyttöä kannatan lämpimästi, ovat suomalaiset marjat. Ja kun alkuruoka ja pääruoka ovat aika lihaisia ja juustoisia, on raikas ja kirpsakka jälkkäri paikallaan. Mä itse asiassa skippaan usein jälkkärin ja otan jälkiruokaviiniä. Eisweinia aina niissä harvoissa paikoissa, joissa sitä on tarjolla. Suomessa keskinkertaiset ja huonot ruokapaikat tunnistaa siitä, että raaka-aineet ovat niin huonoja, että ne yritetään peittää mielettömällä suola, rasva ja marinadikerroksella.

Hyvät tuoreet raaka-aineet puhuttelevat itsessään, ne eivät kaipaa kuin hentoa korostusta. Ja etenkin jälkkäreissä mennään ihan liian usein siitä, missä aita on matalin. Jäätelöä, suklaa sitä ja suklaa tätä. Jälkiruuan kuuluu olla vieno päätepiste aterialle, ei mikään närästyksen takaava hiilihydraattihyökkäys.

Tyttöjä on tietenkin tullut kans fiilisteltyä. Jotenkin sisäistin vasta nyt tällaisen näyttelijän kuin Maria Ylipään olemassaolon. On todella hämmentävää, että tää nainen on suomalainen, upeat ja intohimoiset piirteet. Tulee vähän iranilainen mieleen…ja sit Jessica Biel. Mä todella diggaan siitä, koska ko. muidussa on sellaista classya, jotain samaa kuin Cybill Shepherdissä oli 80-luvulla.

Tiedättekö. Se näyttää noissa bikineissäkin niin saatanan viileeltä, siltä et se voisi marssia noi bikinit päällä vaikka Nokian pääkonttoriin ja kaikki kunnioittaisi sitä niin vitusti et ne kattois vaan kaulasta ylöspäin. Uuuuuhhhh…
1105989292_Maria_Ylipaa_kuva3

jessica_biel_02jessica_biel_too_beautiful

janett-ylipaa3

Mainokset

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

7 Responses to Flunssafakiiri

  1. emsu says:

    Ei tää kirjotus lopu ikinä..viel kivasti ainaki vajaata 20 sivuu:) Aika loppuu kesken ja kiroan itteeni kun en alottanu aikasemmin..varmaan jotai keskittymisvaikeuksiaki. Eilen oli kaiken huippu kun ei yksinkertasesti pystyny kirjottaa, mitää ei saanu tehtyä aluks. Ahisti ja tuijotin vaan näyttöö tajuamatta mistään mitää:D
    Mut ny jahtaamaan sitä viimestä pistettä ja lievää helpotusta.. Jos tää joskus valmistuu lähen ostoksille, värjään hiukseni, käyn lenkil ja oon vaan.

  2. P-man says:

    emsu,

    kuulostaa ni tutulta. Aloittaa aina viime tipassa… no sen verran on tullut revittyä hiuksia päästä, et nyttemmin aloitan jo päivää aiemmin kuin ennen. 😉 stressi tekee ihmeitä…

    toi tyhjän paperin ongelma on muuten monella. itse olen ratkaissut sen niin, että alan vaan kirjoittaa, mitä sylki suuhun tuo – siis aiheeseen littyen. otan päähäni kysymyksen ”miksi” olen tekemässä kyseistä esseetä ja ”mitä haluan saavuttaa kirjoituksellani” ja alan sitten vastata niihin. pikkuhiljaa juttu alkaa jäsentyä ja pääsen itse aiheeseenkin kiinni. en tiedä, toimii sulla mutta mulla on toiminut.

    voimia rutistukseen! minkä värinen fleda tulee?

  3. emsu says:

    Siis joo! oon ite huomannu (mut en ehkä oppinu) kans ton, et kun alkaa yksinkertasesti vaan kirjottaa ni kyl se siit lähtee.. ihan kivaaa näitten loppujen kans kun myöhäs vielä..mmm mut joo ei auta, tyhmästä päästä kärsii..
    Ja siis kyllähän se toimii, sitä ihan yllättyy sit kun vaadittu sivumäärä oliki vaik viis ni sitte onki yhen äkin seittemän sivuu xD

    Tummanruskee pitkä tukka on ja juurikasvuu värjään vaa piiloon. sit houkuttelis sellanen ylipitkä-otsis hmm.. jos mää repäsen sitte kun nää kirjottamiset on valmiit. hahaa :-DD joillakin se näyttää niiiiin tajuttoman.. uuh:P Mut kattoo ny!

  4. P-man says:

    emsu hei, sä oot yliopistossa! et sä ihan tyhmä voi olla… 😉

  5. P-man says:

    Dodii, oon ny kuunnellut riittävästi marmatusta siitä, ettei possunuhaa voi ehkäistä ja jos se tulee, ni se on sit pari viikkoa pelkkää sairastamista. Onko ny näin oikeesti? Kenellä on ollut toi, kertokaa jotain ?Ei tohon mediaan ainakaan voi luottaa…

    Sanokaas ny sit jotain vinkkei kans, millä tota vois ees yrittää välttää? Eihän ton yhden hermoraunion kans kestä samas huushollis hetkeekään enää. Y ravaa ympyräää, ei pysty keskittyyn mihkään ja sadattelee, ku ei saanu rokotetta. Onks joku ottanut sen piikin? Ootteko silti saanut porsaan kotiin vai säästyny?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: