Audin Esko Kiesi kusee omille kintuilleen


Jäätävä jätkä

Jäätävä jätkä

Kirjoittelin aikoinani jutun pitkistä naisista ja korkokengistä. Kun skriivasin, ettei nainen voi korvata puuttuvaa pituuttaan keinosenteillä, en kuitenkaan ilmaissut mielipidettäni yhtä tökerösti, kuin Audi Finlandin myyntijohtaja Esko Kiesi Anna-lehden juttusarjassa ”Mies puhuu naisesta”.

Kyseessä on siis Yhtyneiden Kuvalehtien Anna-lehden media- ja markkinointivaikuttajille räätälöity erikois”painos”, joka on päällisin puolin kuin mikä tahansa numero. Erona on se, että tässä näköis-Annassa puhuvat ne sidosryhmien mediavaikuttajat, joiden kanssa yhtiön markkinointiväki työkseen lätisee lämpimiä. Kyseisen numeron juttusarjassa Mies puhuu naisesta Kiesi vertaili avoimesta yhtäläisyyksiä autojen ja naisten välillä. Jumalauta, jätkähän on todellinen filosofi.

”Auton ulkonäkö viimeistellään jousituksilla ja pyörillä – naisen nilkat ja kengät ovat minulle tärkeitä, ja nainen menettää usein muotonsa, jos hänellä on alle seitsemän senttimetrin korot”,

Kiesi vertaa ja jatkaa selventäen vielä naisen roolia omassa elämässään:

”Tarvitsen naista yhä enemmän sellaisiin asioihin, joihin nainen on tarkoitettu, kuten pitämään miestä hyvänä ja olemaan haluttava. Nykyään minulle on hyvin tärkeää, että minulla ja naisellani on paljon yhteistä, esimerkiksi samantasoinen koulutus ja arvomaailma. Arvostan myös suuresti sitä, että nainen silittää paitani, tässä eleessä on paljon symboliikkaa”, hän kuvailee.

Ei millään pahalla, mutta päätoimittaja Emma Koivula, joka päästi Kiesin lausunnot julkisuuteen: Mitähän sun päässäs liikkui?! Loppuiko mielialaa tasoittavaat lääkkeet vai oliko takana edelliseltä illalta  liian kovat sidosryhmäkännit? Jopa meikäläinen äijänä paheksuu suuresti tuota tekstin pätkää. Nyt eletään 2000-lukua, jota myös tasa-arvon vuosituhanneksi kutsutaan. Kiesin ääliömaiset kommentit ja Takalan ammattitaidottomuus nostaa karvat pystyyn niin nais- kuin mieskohderyhmässä. Tsiisus, mitä sakkia noin isojen yhtiöiden vastuutehtävissä…

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

13 Responses to Audin Esko Kiesi kusee omille kintuilleen

 1. yontte says:

  Mä en oikein tajua tätä kohua Eskon murjaisuista. Tää on just tätä, että kun mies kertoo rehellisesti haaveistaan, kyseessä on paha sovinistisika. Jos nainen sanoo haluavansa lihaksikkaan nallekarhumaisen koti-isän, joka kuitenkin tulee ja ottaa ja hoitaa kotityötkin suit sait sukkelaan, kukaan ei heristä korviaan.

 2. E-rich says:

  Eiks suomes oo oikeesti parempia uutisaiheita ku nää ikuiset väännöt tasa-arvosta.. joku sanoo jotain ja sit kaikki vähänki tilanteeseen liittyvät kiristetään julkisesti puolusteleen oman tahon persettä ja alleviivaan, että MEILLÄ ei oo mitään tekemistä tän lausunnon kanssa. Huoh…

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1725760

 3. P-man says:

  En mää Eskosta vaan enemmänkin Audista ja Anna-lehdestä. Jossei ole mitään sanottavaa, niin miksei vaan voi olla hiljaa?!

 4. P-man says:

  Joo, Eerikki oot niin oikeessa ton kanssa, että sitä alkaa heti yhtiön ”vastuunvälttely”. ”Meidän johtaja heittää lehdessä firman nimissä hirveetä paskaa mutta ME emme kuitenkaan ole missään vastuussa tästä asiasta”.

  • E-rich says:

   No niinpä!! Mut kukas muu siitä on vastuus ku julkaseva taho??? Sehän sen paskan päästää kaiken kansan keskuuteen.. kylhä täs maas voi kuka tahansa sanoo mitä vaa, mut eri asia on kandeeko sitä julkasta. Eli pienen kiertelyn ja kaartelun kautta päästää siihe et mekään ei olla loppukäden vastuus tääl julkastusta paskasta, vaan wordpress… vai mitensenyoli?! 😉

 5. Minnaliini says:

  ”Mä en oikein tajua tätä kohua Eskon murjaisuista. Tää on just tätä, että kun mies kertoo rehellisesti haaveistaan, kyseessä on paha sovinistisika. Jos nainen sanoo haluavansa lihaksikkaan nallekarhumaisen koti-isän, joka kuitenkin tulee ja ottaa ja hoitaa kotityötkin suit sait sukkelaan, kukaan ei heristä korviaan.”

  Tuo ”mies” vain horisi sovinistisia ajatuksian NAISTEN lehdessä ei edes yksityishenkilönä vaan Audin edustajana. Tuollaiset ukot tahtovat naisten olevan tyhmiä, kauniita ja yksinkertaisia. Ja tässä on toinen asia: naiset ovat joutuneet TAISTELEMAAN tasa-arvosta. Ilman tasa-arvoa sunkaan äiti ei osaisi lukea tai saisi edes ajaa polkupyörällä. Kun lukee tuollaista sikasovinistista horinaa, se on kuin lyönti haarojen väliin. Aivan kohtuutonta.

 6. P-man says:

  VItun wordpress. Kuka tän on luonut? Syyttävä sormi osoittaa sinne. 😉

 7. P-man says:

  Oot Minnaliini oikeessa tossa, että tuollaiset puheet eivät sovi Audin johtajan, eikä KENENKÄÄN muunkaan johtajan julkiseen puheeseen, eikä etenkään naistenlehteen. Ylipäänsä ihmisten vertaaminen esineisiin kertoo ainoastaan siitä, ettei ole syvällisempää ja älykkäämpääkään näkemystä asiasta.

  Mutta enemmän ihmettelen sitä, että Annan kaltainen yhteiskunnallisesti kantaa ottava ja tasa-arvoa julistava akkain lehti antaa tuollaisen ”sisäpiirivitsin” päästä koko kansan tietoisuuteen. Päätoimittaja Koivula vetäytyy hienosti kaikesta vastuusta kommentoimalla, että ”tää oli läppä” ja ”nytpähän saadaan hieno tasa-arvokeskustelu aikaiseksi”. Koivula nyt vaan sattuu unohtamaan, että samalla tärvää lehden uskottavuutta ja hyvää imagoa ja aiheuttaa ainoastaan mielipahaa sekä nais- että miespuoleiselle lukijakunnalleen. Idioottteja kumpikin, sekä Kiesi kommentteineen että Koivula journalistilinjoineen, sanon mä.

 8. Sophie says:

  Pakko taas tulla kommentoimaan 🙂

  Lueskelin iltalehden netti-keskustelun antia kyseisestä aiheesta, ja oli kyllä melkoisen kiihtynyttä ”keskustelua”. Tää on aina niin tätä kun joku mies sanoo jotain törkeetä ja naista alentavaa niin puolet naisista itkee verta ja toinen puoli miehistä on ihan fiilareissa ku ”joku uskaltaa sentään sanoa suoraan mitä ÄIJÄT saunaillassa puhuu”..niin… Törkeetä ja edesvastuutonta on päästää tollasta huttua julkisuuteen, mutta onhan jokaisella tietysti oikeus mielipiteeseen. Ja on ihan naisen ku naisen oma päätös (useimmiten) alkaako silitteleen jonku Audi-pomon paitoja, päänuppia ja haaroväliä.. Itse en vaan osaa oikein nostaa tosta meteliä, tai jaksa ruokkiksella siitä vaahdota koska jos mulle tulis joku mies sanoon noin en vois ku ihmetellä sen kykyä kuvitella että minä alkaisin kiltisti inistä heti kun suuri ja mahtava MIES niin sanoo…en… 🙂

  Naisen paikka on siellä missä on hyvä olla ja samoin on miehen kohdalla. Ei naisetkaan voi olettaa että ottavat miehen vaan sisustuselementiks ja remonttimieheks..ja saahan Kiesilläkin haaveita olla ja todennäköisesti kotona odottaa se pikkuvaimo joka on tyytyväinen ”rooliinsa” mene ja tiedä.. On nää hienoja nää sukupuolen eroja koskevat mielipiteet :)ja tuli taas kauheesti tekstiä..puheripuli..eiku teksti…

 9. P-man says:

  Ja tää on niin tätä. Asianomainen ei enää ees kommentoi asiaa, vaan antaa muiden pestä itte turauttamansa kurapaskat pois. Ei jumalauta. Tuo ei ole mies, vaan se pieni eläin, jolla on viikset ja joka syö juustoa. Kiitos Kiesi, nyt muijat pieksee entistä enemmän autotalliss…

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1726096

 10. emsu says:

  Just joo.. Aika tonttu jätkä. Luin ton uutisen tost.. ai mitä? sanoks se oikeesti ja tosissaa et kun nainen ei siivoa enää ni suhde vetelee viimesiään haha.
  oli hesariski tänään joku piirroshomma tost.

 11. eskofani says:

  Kokeilkaa itse:

  Mitä naiset vastaisivat samoihin kysymyksiin? Olisivatko vastaukset olennaisesti korrektimpia kuin Kiesin vastaukset?
  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/esko-kiesi-ja-johdattelevat-kysymykset-nain-naiset-miehista-ja-autoista

  Vastaus: Eivät!
  http://micco.vuodatus.net/blog/2134321

 12. P-man says:

  Micco,
  Kyllä Kiesin asemassa oleva myyntijohtaja tuntee mediapelin. Ja jossei Kiesi, niin ainakin Audin markkinointiväki. Sama se, oliko vastaukset irrotettu kysymyksistä vai ei, kun vahinko tapahtui joka tapauksessa. Kysymysten ja vastausten irrottaminen on arkipäivää, eikä yllätä mitenkään mediammattilaisia, mutta tässä tapauksessa kysyn edelleen, MIKSI?! Mikä ihme mahtoi olla Annan toimittajan, saatikka päätoimittajan, motiivi?!

  Naiset taatusti osasivat odottaa, millainen show syntyy, kun miehisen ja yybermaskuliinisen Audi-brändin edustajan päästä kaivetaan moisia ajatuksia ja pistetään ne paperille, etenkin ko. näkökulmasta esitettyinä. Kukaan tuskin halusi tehdä mitään pahaa kellekään, mutta jokuhan tossa kusi, kun moinen härpäkkä pääsi syntymään. Mitähän vittuu…?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: