Turvallisuusriskejä vol. II


Tää on niin tärkeä aihe ja mulla on luennolla niin tylsää, että laitankin pitkäksi venähtäneen kommenttini omaksi entryksi. Kuten Hmm osuvasti huokaili, veti kyllä aika hiljaiseks bloggaajaplikan tarina. Ei sitä ees tajuu, millaisia kilipäitä meidän lintukotoon mahtuu. Vasta sit ku sattuu lähipiirissä jotain, sitä muistaa kaikki nää kymmenet raiskatut, pahoinpidellyt ja kadonneet nuoret, niin naiset ku miehet. Helvetti soikoon, tää maailma on karsee. Ihmiset on niin avoimen sinisilmäisiä ja luulevat, ettei just heillä ole mitään vaaraa.

Mietikkää ny oikeasti vaikka noita nuoria muotibloggarityttöjä. Osa heistä on lapsia, jotain 13-15-vuotiaita! Tsiisus, mimmosta sakkia, niittenkin saiteilla pyörii. Missä on itsesuojeluvaisto ja halu vaalia yksityisyyttään? Eikö kotona opeteta enää turvallisuusasioiden perusteita vai ajaako itsensä esittelyn tarve kaiken järkevän ohi? Enemmän kuin lapsia, pitäisi ravistella vanhempia. Heillä se vastuu on pienen tytön (ja pojankin) tekemisistä. Heiltä se tieto netin vaaroista ja uhkista pitäisi siirtyä eteenpäin, mutta vaan ei siirry, kun ei he itsekään tiedä, mitä kaikkea verkossa voi puuhata.

Myös kouluissa pitäis ottaa turvallisuusasiat esille entistä hanakammin. Mediakasvatusta kyllä on, mutta ainakin meikän nuoruudessa se tuli kuvioihin liian myöhään yläasteella ja suoraan sanoen maailma ei kyllä ollut NÄIN vaarallinen ja sairas paikka vielä silloin 1990-luvun alussa. Kyl tää suurin murros käyttäytymisessä ja etenkin verkkokäyttäytymisessä on tapahtunut vikojen 10 vuoden aikana.

Karmeinta on tajuta, et ei ne uhkat rajoitukaan pelkkään verkkoon!! Ihan tosielämässäkin saattaa päästä helposti hengestään tai loukkaantua vakavasti, jossei osaa olla skeptinen ja/tai tarkka. Tietty on eri asia olla äijänköriläs, ku pikkuinen tyttö tai teini-ikäinen nainen mut ei se vahinko käy kello kaulassa kenellekään.

Tänään kerroin stalkkeristooria koululla ja yks tuttu kurssikaveri yo:lla valotti, kuinka senkin mimmikaveri oli saanut hullun peräänsä. Tällä kertaa Irkistä. Ja kyllä, ihmettelijöille tiedoksi, olin luennolla 3 vuoden tauon jlk. Kylläpä tunsin itteni vanhaksi kattellessani sitä teiniporukkaa, joka kansoitti 90 prosenttia luentosalista. Mun luentokiintiö täyttyi heti ja karkasin tossa puol tuntia sit syömään Minervaan. Viel ois 12.15 -> pari tuntia ja sit golffaan. Kiva keli.

Yks toinen frendini (hoitoalalla, opiskelee harrastuksenaan kauppiksessa) oli joutunut semmoisen vanhemman rouvan piinattavaks. Nainen oli sen potilas ja rakastunut komiaan nuoreen lekuriin! Pyytänyt jopa aikuisen miehen äidiltä pojat kättä. Sick! Täytyy joskus avata tota stooria.

Mut saa kyl olla tosi varovainen, mihin ja kenelle jakelee tietojaan ja kuinka avoimesti kertoo ittestään missäkin. Aina on kahjoja, jotka käyttää niitä johonki hämärään. Pitäkää huolta itsestänne ja olkaa skeptisiä tuntemattomilta tulleisiin yhteydenottoihin. Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää, se on saatu huomata. Kuka vaan voi esiintyä nykyään kenenä tahansa. Selkäpiitä karmivaa mutta niin arkista. Hyi saatana. 😦

Morooo ny….

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

5 Responses to Turvallisuusriskejä vol. II

 1. Sophie says:

  Mä nyt taaskaan osaa olla kommentoimatta, eli mun mielestä ei voida ees verrata meidän ikäisten nuoruutta(ite oon -85) ja näiden nykyajan ressukoiden oloja koska se mitä on tapahtunut viimeisten kymmennen vuoden aikana on tosi huolestuttavaa.

  Mun nuoruudessa vanhempien pelottelu sentään ees jotenkin toimi, mutta jos näille paasataan netin vaaroista ym. nakkelee ne vaan niskojaan. Varmaan siksi että ne on kasvaneet tähän nettielämään..hei, mun tutun 4-v.poika osaa itse hakea youtubesta hämiksen jaksoja ja kattella niitä ku vanhemmat puuhaa omiaan!! Mä en osaa ees käyttää IRC-galleriaa ja osa nuorista suurin piirtein asuu siellä.

  Mulle ei esimerkiksi oo koskaan tullu pieneen mieleenkään perustaa blogia ja levitellä siinä itsestäni kuvia tissit puoliksi paljaana ja kertoilla puolihuolimattomasti missä asustelen ja asioin kaupassa, mitä tänään oli päällä ym. Nyt ku luki ton P-manin edellisen kirjoituksen, luin ihan mielenkiinnosta vähän tarkemmin yhden ”muotibloggarin” postauksen ja ihan tosiaanhan nää nuoret tytöt esittelee itseään pikkutuhmasti päivän asuissa ja kuvaa itsensä postilaatikon edessä!?! Miksi??
  Lapset ei varmaankaan saa tarpeeksi huomiota enää vanhemmiltaan koska jostain se on haettava, sehän kuuluu lapsen normaaliin kehitykseen. Harmi vaan et nykyään se sit kärjistyy näihin 11-vuotiaisiin jotka haluaa kommentteja päivän asuistaan netissä. Ja vanhemmat ei herää, koska useat muksun saaneet ovat itsekin vielä ihan lapsia oikeasti Kasvattamaan uusia järkeviä ihmisiä.
  Vakava asia, ja toivottavasti ihmiset jossain vaiheessa tajuais mitä kaikkea ympärillä todellisuudessa puuhastellaan…

 2. P-man says:

  Sophie,
  Jumalauta siis 4-vuotias poika pyörii Youtubessa? WTF. Mä en osannut lukee ees kelloo ton ikäisenä… Ei tsiisus sentään, multa tippuu pää! Oon jotenki heränny näihin verkkoasioihin vast bloggaamisen myötä. Yks päivä tuijottelin tilastoja ja tajusin, et tuhannet tyypit lukee tätäkin settiä, muodostaa meistä mielikuvia, funtsii, missä me asutaan, ketä me ollaan ja härskeimmät ehdottelee jopa meilillä deittejä, seksisessioita tai seuralaistsydeemejä. Weird. Mun pieni mieli meinas hämmentyä…

  S, me kuulutaan sun kans sit vissiin näihin ”web-jälkeenjääneisiin”, ku taivastellaan tämmöisiä. 😉 Mut ollaa sitä riemulla vaan. Uskon, et must ainaki kasvo hiton paljon tasapainosempi nuori mies, ku sain leikkiä 4-vuotiaana kymmentä tikkua laudalla, enkä pörrännyt hämiksen jaksojen perässä tubessa keskenäni lipsahtaen välillä asiattomiin pätkiin. Mutsi ehkä on eri mieltä, täytyy kysyy, ku tulee torstaina.

  Mut yhdest asiast oon entistä varmempi, et meidän valokuvattomuuslinja on ihan fiksu. Ja ei meitin tarkoitus ookaa kirjoittaa mitään BB-tyylistä lerssiblogia, jonka syvin olemus olisi munanhetkutusklipit, aivottomat sysipaskat jutut ja sairaalloinen tarve saavuttaa mediajulkisuutta häröilyllä. Joku voi tietty olla eri mieltä ainaki tokasta kohdasta… 😉

  Tästä päästään mukavasti Duudsoneihin, joita töllään DVD:tä just. Mä en ole vielä päättänyt, kumpaa se niitten toiminta on: päätöntä sekoilua bisnekseksi verhottuna vaiko bisnestä ja rahastusta suomalaisella hulluudella. Siviilissähän ne on ihan fiksuja jamppoja, mut sarja/leffa ei välitä samaa mielikuvaa…

  • yontte says:

   Toi on todella vitun järkkyä. Vahvistaa päätöstäni siitä, että mä en laita tähän blogiin ikinä kuvia, joista mut voidaan tunnistaa, en kerro mitään tarkkoja tietoja! Ihan vitun sairasta!

 3. emsu says:

  Järkkyä, pelottavaa ja mitä lie muuta. Kaikki tollaset ja etenkin viitaten tohon Mintun tarinaan. Taidanki pistää oman blogin takas salasanan taa.
  Se on se blogimaailma näköjää miten siinä joskus harvoin voi käydä tollee..
  Ite perustin omani mielenkiinnosta, ja se kirjottamispuolikin siinä jotenki kiinnosti. Kirjottelen ajankuluks, itseäni varten, ja mua kiinnosti sellanen omannäkösen jutun tekeminen, sivujen muokkaus jne. Yleensä se on mul vain mun, siskojen yms..luettavissa, enkä edes laita kuvia mistään kotitalosta, kerro mis asun tai jotain. Lisäks ajatus siitä, et joku tunnistais kadulla ois aika krhm..mielenkiintonen.
  Mut kyl huomaa miten netti avaa uusia polkuja kaikenmaailman hulluille kyttäreille..Oikeesti mite helppo kytätä jonkun blogin/galtsu…minkälie sivujen kautta jos siellä kertoo vaan riittävästi tietoo!! Tai stalkkeri lukee jostai kommenteista, et missä se nyt on ja mistä se kulkee ni lähenpä perään.
  Ihan älyttömän helppoo..

 4. P-man says:

  Emsu,
  Oot oikeessa siinä, että blogit, julkiset kalenterit ja muut nettupäiväkirjat tekee stalkkaamisesta juurikin helppoa! Sitä tavallaan antaa valmiiksi pureskellun syötin sille pimpolle ja sit poliisitlevittelee käsiään, ku teet rikosilmoitusta. Niinku kauan, ku kyse on uhkasta, ei mitään ole tapahtunut, eikä useinkaan reagoida.

  Pistetään kaikki vaiks teinidraaman tai jonku muun kriisin piikkiin, niinku Erpan siskon tapauksessa, ja syytetään bloggaajaa, et ”ite oot tyhmä, koita kantaa vastuu”. Ei toikaan nyt oikein kyl ole… Hädäs olevia pitäis auttaa, eikä tuomita…

  Oon itte kans joskus miettiny julkkishommaa ja ollut tyytyväinen, et oon valinnut ammatin, mihin mediajulkisuus ei pakosta kuulu. Jos ois koko kansakunnan silmätikku ja ihailtu person, sais taattu enemmänki hurupäitä peräänsä ku joku satunnainen bloggari. Mut varmaan fiksu päätös pistää blogi salasanan taakse tai ainakin miettiä, MITÄ sinne kirjoittaa. 🙂

  Öitä, kiitos hyvästä keskustelusta kaikille ja morooo… Huomen tulee settiä mun ”täydellisestä” golfkeikasta… 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: