Ruoka. keho ja mieli


Olen yrittänyt viettää aikaa mahdollisimman paljon toimistolla. Kotona jököttää takkuinen, haiseva kasa, jonka ympärillä kärpäset pörräävät.  Sisko.  Ne vitun linssit likoo siinä ämpärissä taas. Heti kun se oli saanut tuhottua jääkaapista sinne jemmaamansa haisevan ruskean keitoksi kutsumansa mössön, se alkoi valmistaa uutta satsia. Se motkottaa jääkaapin pekoneista ja makkaroista. Sanoin et ne on suurimmaks osaks P-manin. Sit se alkoi motkottaa siitä, että käytän hissiä, koska se kuluttaa sähköä ja lapset Afrikassa kuolee. Yritän purra hammasta. Mä en tiedä mitä se duunaa täällä päivisin kun olen töissä. Villi arvaus: ei mitään. Se on rakentanut jonkun vitun pesän patjalleen suitsukkeista ja huivikasoista ja on aina jossain ihme venyttelyasennossa kun tuun himaan. Koskakohan sen toi itsesnä etsiminen loppuu ja se valaistuis ja älyäis hakee vaikka töitä tai mikä parempaa, painua niin pitkälle missä pippuri kasvaa. Tai soijapapu.

On tosta kasasta jotain hyötyäkin. Se oli kaivanut jostain uuden Aviisin. En yleensä lue sitä, mutta nyt vilkaisin espressokupillisen lomassa. Lehdessä oli äärettömän mielenkiintoinen juttu Olli Postista, joka sairastui nuorena MS-tautiin. Tyypillä oli pyörätuolituomio, mutta 19-vuotiaana miekkonen laittoi ruokavalionsa täysin uusiksi. Ei mitään keinotekoisia eineksiä, lisäaineilla ryyditettyjä, ravinneköyhiä ja käsiteltyjä ruokia. Lopputulos: miehen asta ja jopa MS-tauti paranivat. Valokuvissa poseeraa äärimmäisen timmi ja lihaksikas nuorukainen, joka vetelee jotain 3300metriä Cooperissa.

Juttuun oli laitettu myös Postin blogin osoite, löytyy täältä. Olen jo jonkin verran lueskellut ja nostan tuolle kaverille kyllä hattua! Hän on vieläpä työllistänyt itsensä ja antaa ravintoneuvontaa ja konsultoi. Pitäisiköhän viritellä Postin suuntaan jotain yhteistyötä… vedän itsekin jonkin verran ravitsemuskoulutuksia osana suurempia koulutuspaketteja.  Olen usein ajatellut, että pitäisi opiskella vaikka ihan tutkinto tuolta puolelta ja keskustelen ravitsemuksesta aina mielelläni, varsinkin jos keskustelukaverilla on asiasta omakohtaisia kokemuksia ja mielenkiintoisia teorioita perinteisen lautasmalli-jauhamisen sijaan.

Toinen tsekkaamisen arvoinen asiantuntija on Paula Heinonen, joka vetää ohjelmaa Groovella ja on kirjoittanut ravitsemuksesta. Heinosen kirjan luettuani aloin kiinnittää erityistä huomiota D-vitamiinin saantiin ja ruuan emäksisyyteen ja voin sanoa, että olen piristynyt ja energisoitunut sen jälkeen todella huomattavasti.

food

fruit

green-basics-organic-produce-stand

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

25 Responses to Ruoka. keho ja mieli

 1. P-man says:

  J,
  Siskos on ihan ok ni kauan, kunnes se alkaa meuhkata jostain. Se on täysin päätöntä paatosta. Miten noin pienestä ihmisestä lähtee noin paljon ääntä ja miten noin monessa lauseessa voi olla vain muutama järkevä sana. No, kukin tyylillään. Ku mä tulin juoksemast, siskos neuvo pari hyvää syvävenytystä, jotka oli oppinut joogilta XYZ, joku ihme nimi se oli. Et semmoista!

  Linssikeiton jätin välistä, vaiks sain kutsun … Mut yhtä juttua mä EN hyväksy. Se oli vipannut KAIKKi lihat meneen ja saat Jontte itte maksaa uudet tilalle, jossei tol ole rahaa. Mutsilta meni 120 euroa niihin, ja siskos kävi jakamassa lihat pihalla ohikulkijoille…

  Et semmosta. Kiitti vitusti. JAKAMASSA LIHAA PIHALLA. Saatana, mikä päähänpisto. Erpa, sovitte hyvin yhteen, jos sä hiihtelet kalsareissa puistossa…

  Haiskaa kaikki paska. Mitä mä nyt syön?!!! Jontte, tee safkaa… ? Ihan sama onks D-vitskuu vai ei. Helvetillinen nälkä. NYT.

  • E-rich says:

   Hyi, minen aatellu kaverin siskoon kajota. Ja vaikka oonki vege, nii joku raja sillä linssilläki. Jumalauta.

 2. kolbe says:

  te ootte hulluja

  • P-man says:

   Kolbe,
   Kieltämättä tulee välillä tunne, ettei meitin kolmen miehen entourage lisämausteineen (mutsi, hippisisko, Leski, enkelidemoni, Mitsu, källit, sämpylä-Karzu, kilipää-Seija, karvakokoelmat, jadedildot, skitsofreeninen aikakapseli yms.) ei edusta sitä tyypillisintä perussuomalaista elämäntyyliä ja ydinperhettä.

   Mutta kyllä elämä maistuu tällaisenaan niin helvetin hyvältä. Pikkuiset hölmöilyt pitää mielen virkeenä. Joskaan itse en pyöris Hämptonissa jakaa lihaa tuntemattomilllle… 😉

 3. P-man says:

  Jontte,
  Mielenkiintoinen kaveri tää Olli Posti. Kävin miehen blogissa ja mulle tuli heti vibat, et kaveri on hiukkasen friikki näissä asioissa. Aika kovaa tekstiä vailla tieteellisiä faktoja. Tuntuu olevan monet samaa mieltä Ollin oppivuosien annista.

  Pörräsin vähän netissä lukemassa tost sairaudesta. MS on hermosairaus, johon ei ole löydetty tieteellisesti todistettua/toimivaa ruokavalioperäistä hoitoa alan gurujenkaan taholta? Miksi yksi kaveri maailmasta olisi onnistunut tämmöisen kehittämään? Ehkä terveellinen ruuokavalio voi vähentää oireita, mutta en usko sen parantavan tautia. Ei usko moni muukaan.

  Entäs jos diagnoosi oli alun perinkin väärä? Monellahan on kaikki MS:n oireet muttei tauti koskaan puhkea. Sitten terveydenhuollossa lyödään leima otsaan näihin oireiden perusteella, vaikkei tauti varsinaisesti elämää/työ- ja toimintakykyä haittaisikaan. Tuommoisesta kuka tahansa voi tuotteistaa sankaritarinan ja alkaa hössöttään kaikenmaailman vaihtoehtoisten ruoka-aineiden maagisen parannusvoiman puolesta. Helppohan se on parantua, jossei ole ollut edes sairas. Tai sitten kyseessä on elämän mukava sattuma. On näitä pieniä ihmeitä nähty ennenkin: syöpäkasvain kuihtuu pois, hedelmättömät saavatkin lapsia, tuhoutunut hermokudos paranee, vaikkei pitäisi jne. Mutta mistä tämä johtuu, sitä ei tiedetä.

  Muutkin tuntuu suhtautuvan skeptisesti Ollin vouhutukseen. Keskustelua aiheesta mm.

  http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/luomuttajat-ja-olli-posti-t40799.html

  http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/luomuttajat-ja-olli-posti-t40799-60.html

  http://mscrossroads.org/cgibin/YaBB.cgi?num=1251275217

  Oma mielipide on se, että mies on bisnesnero ja hyvä tarinallistaja ja nykyajan epätoivoinen kansa näkee näissä luomu/vaihtoehtohömpötyksissä sen viimeisen pelastuksensa, koska niin monella on ni negatiivisia kokemuksia esim. perusterveydenhuollota ja lääketeollisuuden toiminnasta.

  Kappas, kuinka sopivasti vaihtoehtoiset hoitomenetelmät onkaan keksineet nyt (KALLIIT!) ratkaisut kaikkiin sairauksiin, joille ei aiemmin olla voitu mitään.

  Epätoivoinen, sairas ja kuolemaa tekevä ihminen on niin helposti kusetettavissa, kunhan kusettaja on uskottava ja Postihan tuntuu olevan.

  • Dragofix says:

   En ole maksanut ollille penniäkään tiedoista mitä mies on jakanut ilmatteeksi. (kiitos tästä) Nämä ovat aiheuttaneet itselleni paremman fiiliksen, terveydentilan kohennuksen sekä positiivisen mielen, mikä on pointtisi? En näe ainakaan sinulta tulevan mitään positiivista joka edistäisi kenenkään elämää millään tavalla, sen sijaan paljon negatiivista roskaa tuntuu riittävän, ihan kuin leluosaston vinkulelu.

   • P-man says:

    Dragofix,
    Itse en luota ihmisiin, jotka antavat ensin jotain ilmaiseksi ja loput maksaakin maltaita. Näin tässäkin Postinkin hommassa tulee käymään. Auttamishalu unohtuu hyvin pian, kun mies tajuaa, että bisneksellä rikastuu oikeasti. Ja auttamishalua ei kannata käyttää verukkeena tehdä bisnestä, se on naiivin kuuloista. Sit vaan reilusti kauppaa tekeen, jos jotain.

    Ja hetkeäkään en epäile, etteikö kunnon ruualla ja ylipäänsä elämäntavoilla saisi hyvää aikaiseksi missä tahansa kehossa. Mutta on se vaan kumma juttu, että vielä isovanhempamme ja heidän vanhempansakin elivät pitkään ja terveinä ilman, että hassasivat omaisuuttansa mihinkään turhuuksiin. Samoin elävät monet muutkin tänä päivänäkin. Eikä sitä varten ole tarttenut siirtyä millekään linssilinjalle ja itujen ihailijaksi.

    Ai niin, varsinainen telepaatikko olet. Näin viime yönä unta, että Stockalla alettiin myydä mun kuoren omistavia pumpattavia Petejä. Vinkuiko ne vai ei, en muista.

 4. Dragofix says:

  Huomaa että mitään ei ole pakko ostaa, ihminen tekee kaikki ratkaisut itse. Olli on tuonut vain ideoita esille eikä hän pakota ostamaan mitään. Mutta miksei hän voisi tienata myös tällä? Tuskin hänkään täysin ilman rahaa pärjää vaikka kuinka hyppisi metsässä. Lisäansiot ovat varmasti hyvä kuhan sillä ei rahasteta törkeästi. Mutta ymmärrät varmaan että jokainen bisnes saa samalla tavalla alkunsa. Vähän kun syyttäisi Nokiaa että he toivat kommunikaation ihmisten ilmoille ja nyt rahastavat lisäosilla, tukipalveluina ja ties millä. Näin se homma vaan pyörii. Elää voi jokainen pitkään, mutta siitä ei ole kyse vaan siitä kuinka hyvänlaatuisen elämän voi viettää. Vanhemmilla ihmisillä yleensä riittää kaikenmaailman sairauksia, voin kertoa että ne kivut, säryt, lääkepurkit sivuvaikutuksineen ym. eivät kuulu onnellisuuteen. Myös mitä enemmän sairastat, sen enemmän se rajoittaa sinua jollakin tapaa. Elämän pituus on vaan bonusta eikä pitäisi katsoa sen mukaan koska geenit määrää myös miten altis olet millekkin.

  • P-man says:

   Aika korkeelentoinen vertaus Nokia ja Olli Posti. 😉

   Nooh… Mä peräänkuulutan sitä, et Posti valitkoon, haluaako hihhuloida metsässä ja leikkiä antimarkkinoijaa ja alternativejeesustelijaa vai tekiskö sit vaan reilusti bisnestä? Nyt tuo sen toiminta on surkuhupaisaa kaksinaismoralistista kakkaa ja tyyli epäuskottava. Kriitikot on karvat pystyssä, ku hihhuli saarnaa Tarzan-juttujaan ja luonnonmukaiset kukkaistytöt (ja pojat) palvoo, kunnes ilmiö kulahtaa tai ”kesklluokkaistuu”. No, siinä vaiheessa Postin taskussa on jo idiooteilta kerätyt tuohet, jotka herra voi hassaa tuotteistus 2.0:aan. Go Posti go.
   Nuoremmillakin ihmisillä on tuskaisia kipuja/särkyjä sekä hevoskuureja lääkkeitä ja heitäkään ei ruokavaliot pelasta. Maailma on julma.

   • P-man says:

    Käykääs lukemassa nim. PRZ komma Aviisin juttuketjusta. Erinomainen kiteytys koko keskustelulle. Hykertelen. Ü

 5. Dragofix says:

  No voit käyttää Nokian tilalla jotain muuta jos firma tuntuu liian isolta, pointin varmaan ymmärrät ilman firman nimeäkin. En tiedä muista mutta minua ainakin auttoivat samat neuvot, tosin en Ollilta saanut läheskään kaikkea vaan muualtakin aikaisemmin (joskus 90-luvulla) ennen kuin edes törmäsin Olliin mutta en näe hirveästi eroja niissä. Noh seurauksena oli anyway se että elämänlaatuni koheni, ihoni parani huomattavasti, kipeä en ole ollut yli 10v, ei edes päänsärkyä jonka osaan muuten pois ottaa ihan käsille ilman buranaa ja ties mitä synteettistä roskaa jota en ole myöskään käyttänyt yli 10v. Ainoat asiat mitä vaihdoin oli ruokavalio ja lisäsin ulkoilua. Mutta kokeilemalla nämäkin asiat selviää. Olin ihan samaa mieltä asiasta 90-luvulla että turhaa naisten hössötystä tämäkin mutta mieli toki muuttui kun kokeilin koska tuli vaan parempi olo.

  Ymmärrä kummiskin että tuotteista ei ole kyse vaan ravintoarvoista. Ne saa periaatteessa ihan muistakin tuotteista mitä Olli mainostaa mutta, Ne niissä on vain runsaasti ravintoarvoja, etsippä googlella vaikka Goji-marjan, mantelin, norin tai hampunsiemenen yms. ravintosisältö ja vertaa sitä johonkin, noh mitä nyt normaali suomisafka on.. maitoon? Margariiniin? vehnäleipään? valitse mikä vaan niin ymmärrät kyllä pointin..

  Kriitikoille olen lähinnä vaan naureskellut koska tiede on heille kuin uskontoa. Jos ei sitä ole todistettu, se ei toimi tai ole edes olemassa. Huutonaurua tietysti moiselle typeryydelle. Ymmärrä myös että jos postin juttu ei toimi, rahat saa takaisin joten tässä ei todellakaan viedä keneltäkään rahoja. Syytöksesi on täysin aiheeton koska ketään ei pakoteta saatika painosteta mihinkään.

  Olen seurannut ollin blogeja ja voin sanoa että jos ihmiset seuraa Ollin neuvoja, heidän vastustuskyky paranee koska saadaan enemmän ravintoarvoja eli vitamiineistä kehon rakennusaineisiin jne. kuin tavallisesta ruuasta. Ihminen kun koostuu näistä ravintoaineista niin tiedät varmaan itsekkin että puutteilla on oireita mutta myös lisäämällä tiettyjä asioita voi parantaa huomattavasti oloa, terveyttä jne. riippuen siitä mitä tekee ja miten sen tekee.

  ”Nuoremmillakin ihmisillä on tuskaisia kipuja/särkyjä sekä hevoskuureja lääkkeitä ja heitäkään ei ruokavaliot pelasta.”

  Olisi ennemmin syytä kysyä miksi näitä löytyy heiltä? Eivät nämä itsestään tule, korkeintaan geenien mukana mutta niitäkin voi hoitaa ja kannatta ahoitaa, tosin ei synteettisillä lääkkeillä koska ne eivät paranna vaan hoitaa ongelmaa.

  • P-man says:

   D,
   Ootko ihan varma, ettei Olli vaan maksa sulle näistä kommista? 😉 Ei mut tosissaan, onhan sun ajatukset fiksuja. Kokeilemalla moni asia ratkeais.

   Ehkä me Testoksessa voitais tehdä semmoinen kokeilu joskus, et joku heittäis ideaa valiosta ja me voitais noudattaa sitä joitain kuukaisia ja raportoida muutoksista. JOS homma toimii, mä syön sit Jonten puhuvat kalsarit ja lupaan olla enää 90-% skeptikko … Niistä kalsareista sais ainaki protskuu, hyi fuck.
   Toisaalta, Jontte nyt syö suht fiksusti ja Erpa on vege, mut mulla lienee eniten kehitettävää… Mut punaisesta lihasta en ikinä luovu.

   Syötkö itse punaista lihaa?

   Tai sit mä valjastan mamman tähän hurukokeiluun. 😉 Se ei oo ni skeptinen ku mä, ja mun asenne saattaa ehkäistä tehokkaimmanki luomun vaikutuksen jo sinällään. Mutsil taas ois kaikki mahdollinen epämääräinen hermo-oireisto migreenistä vaihdevuosioireisiin (on epäilty MS:ääkin, muttei ollut) sekä joku suolipussijuttu oisko diverti…

   En muista, ku en usein mamman kaa ravintojutuista ja sairauksista tuuskaa. Mut jotain tulehdusjuttuja suoles ne oli … ”Kikkeleiks” se niitä kutsuu… Divertikkelit! Se SE oli. Kai…

   Hmm… Täytyy palata tähän aiheeseen, mielenkiintoista.

   Uteliaisuudesta, pystytkö parantamaan muidenkin hedareita käsillä? Wau …

   • Dragofix says:

    Ei maksa, en edes tunne Ollia mitenkään hyvin, luomuttajat forumilta hänen kommentteja olen lueskellut ja blogia seuraan. Siinäpä ne ”yhteydet” sitten on” 🙂

    Hehe, no eipä lihasta ole pakko luopua jos ei halua kuten mistään muustakaan. Itse olen vain siirtynyt mielestäni parempiin tuotteisiin josta jää parempi maku ja mieli eikä mitään vatsavaivoja, piereskelyä, finnejä, uupumusta ja ties mitä.

    Punaista lihaa en syö mutta kalaa menee välillä ja se onkin ainoa lihatuote mitä syön.

    Jooh ihan helppoa, otsassa on sellaisia pieniä nystyröitä jotka täytyy hieroa sileäksi oikeasta kohtaa, eipä sen kummempaa. Eikös olisikin mukavaa jos lääkäri näyttäisi miten tämä toimeenpide tehdään? 🙂 Tosin eipä minulla ole tarvetta tuolle koska en edes muista milloin päätä on edes särkenyt viimeksi. :p

 6. yontte says:

  Vähän off topicina, mut mua häiritsee se, että nuo kaikki luontokaupat ovat sellaisia hippikauppoja. Ei sinne uskalla tämmöinen pukua käyttävä lihansyöjämies mennä kun heti tulee phaa silmää ja supinaa. Olen yrittänyt bongata esim. goji-marjoja Stockalta ja tavallisemmista luontaistuotekaupoista, mutta vielä tuloksetta.

  • P-man says:

   Erittäin hyvä pointti! Miks vitus näistä asioist pitää tehdä tollasta magiikkaa, uskonnollisväreitteistä paskaa ja hippeilyä? Mä en ees kehtais mennä tommoseen liikkeeseen. Ensinnäkin mut naurettais pihalle, ku kyselisin tyhmiä ja toiseks, kaverit varmaan nöyryyttäis, jos joku sattuu näkeen mut hippimyymälässä. Tois varmaan ens kerral Nallejen sijaan suitsukkeita ja kristallipallon Testoksen illanviettoon.

   • Dragofix says:

    Olin eilen luontaistuotekaupassa niin joku tyyppi tuli kyselemään jotain ihan hämärännimistä tuotetta ja kun kysyttiin mitä tuote tekee niin vastaus oli että ”Piristää hyvin, lähtee samantien 10v pois!” 😀

    PS. Häntä ei naurettu pihalle vaan palveltiin kuin tavallista asiakasta! =)

  • Dragofix says:

   Höpsis, siellä käy kaikenlaisia ihmisiä, rohkeasti sinne vaan jos on tarvetta ostaa jotain. Ei ne suo kieroon katso, päinvastoin. 🙂

   Ei muuten kannata ostaa markettigojia kun ne taitaapi olla vähän eri tavaraa kun nuo luontaistuotekaupoista saatavat. Lainaten jonkun lausetta luomuttajista (todennäköisesti Ollin), että hyvän Gojin tunnistaa siitä että se on tumma ja maukas.

 7. Dragofix says:

  Tuolla on muuten Ranskan elintarviketurvallisuusviraston AFSSA:n, julkaisema katsausraportin luomuruoan ravintosisällöstä jos kiinnostaa. http://swroc.cfans.umn.edu/organic/ASD_Lairon_2009.pdf

  • P-man says:

   Hei, toi täytyy tsekkaa, kiitsa!Anna mä arvaan, suomeks suomalaisille ei moista löydy? 😉

   • Dragofix says:

    Hmm enpä tiedä, googlella voisi löytyäkkin. Jos ei niin google ”laatu” translate” auttaa. :p

 8. P-man says:

  D,
  Kattelin tos hauskuuttakseni itseäni noita Ollin videoklippei ja totesin, että toi häiritsevä ylienergisyys ja hermostuneisuus on varmaan peruja MS-taudista. Monillahan levottuus on yksi pääoire. Olkoot. En jaksa enää miettiä koko tyyppiä, vaan keskityn funtsiin ravintojuttua. 🙂

  No, täytyy käydä poimii ruusunmarjoja ja tyrniä mummolast. Kiinalaisten gojimarjojen ostaminen tuntuu typerältä, ku tietää, mitä kuljetuskilometrit aiheuttaa luonnolle. Suosin suomalaista siis! Meillä taidetaan hyödyntää aivan liian vähä suomalaisen luonnon antimia…

  Jontte,
  Muistanet mun muuton ja hissipaskomisepisodin? Naapurin leski oi muuten tyytyväinen, jossei enää ikinä todistais mun farttailua… 😉

 9. Dragofix says:

  Turhaa sinä miehen eleitä katselet, keskity enemmän asiaan mitä mies selittää. Osa jutuista on mielestäni aika asiallisia ja suosittelisin niitä itsekkin. 🙂

  Suomestakin löytyy muuten laatumarjoja mm. mustikkaa, karpaloa, jne. Mustikkaa suosittelen erityisesti koska mielestäni se on vähintäänkin yhtä hyvä kuin goji ellei jopa parempaa. Ruusunmarjoja täälläkin kasvaa mutten ole keksinyt niille vielä tarkoitusta eli mitä niistä tekisin ja miten. =)

  • P-man says:

   Tää on vähän sama ku Stubbin kans. En pysty keskittyyn äijän sanomisiin, ku sen hampaat kiiltää ku kultaharkot…

   kun mä olin skidi, mutsi väänsi ruusiksista kiisseliä, sosetta ja pisti vetään raakanakin. Meil oli aina syksyl keittiö täys halkaistuja ruusunmarjoja… Muistan kuinka me saatiin skideinä kaivaa siemenet kuivaneist marjoista pois ja tehtiin niistä poikien kans sitä kutitusjauhetta… 😉 Siin mun kokemukset.

   • Dragofix says:

    lol @ kutitusjauho. Jooh pitääpi hieman hakea reseptejä ja soveltaa niitä paremmilla aineilla kuin teollisella sokerilla ja ties millä. :p

 10. P-man says:

  Et muuten Dragofix arvaa, mitä tää meidän keskustelu sai mut tekeen? Pyysin mutsii poimiin ja kuivaan mulle ruusunmarjoja ja tuomaan ne ens reissulla tänne. Alan hiukka olla huolissani ittestäni. Lisäks sovin Seijan kans,et saan käydä poimii meitin yhteisen (nykyisin vain SEIJAN) kämpän takapihalta marjoja pakkaseen. Eerikin sellot ja tanssitunnit alkaa kalveta virkkauksen ja marjailun ohella… Kaverit varmaan luulee, et mul on piilomunasarjat samaa tapaan ku Casterilla on piilokivekset. Tai et oon alkanut vetää Tiinan e-pillereitä B-vitskun sijaa. Samannäköisessä liuskassa. 😉

  Ny öitä. Alan olla liian päissäni tiistai-illalle… Morooooo kaikki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: