Jännää lihaa.


Nyt on pakko postata P-manin kiusaks(/iloks, evt) tämmönen linkki, jonka kaveri mulle linkkas bongattuaan netskujen syövereistä. Tiivistettynä kysees on siis Electroluxin suunnittelema lihalaite, joka VOISI ”kasvattaa” lihaa ja kalaa, kuumentamalla jotain eläinsoluja… wait, whaaaaaat??! 😀 Kyl. Näin on marjat. Eiku lihat.

Ite tosiaan oon vege, enkä lihaa oo syöny lekurin kehotuksesta viimeseen 10 vuoteen. Mut muistan kyl miltä se maistuu ja pohdin, et eihän toi oikeesti vaan vois olla mitenkää maukasta. Tai kai se etäisesti voi muistuttaa sitä miltä näyttääki, mut ainaki yks olennainen osa puuttuis: elukan syömä ravinto, joka kuitenki määrää osan lihan mausta. Aika isonki osan… toi aparaatti oli voittanu jo jotain palkintojakin ilmeisesti. Tavallaan ei ihme, onhan toi mullistava ja vois menestyä esim köyhien ja vielä köyhempien aka opiskelijoiden keskuudes. 😉

Ihmeellinen lihalaite löytyy TÄÄLTÄ.

Noh, mitäs mieltä ootte tyypit??

Advertisements

14 Responses to Jännää lihaa.

  1. hmm says:

    saaks udella miks on lekuri määrännyt lihattomuuden 😮

    • E-rich says:

      Toki saa udella. Ei se lekuri varsinaisesti määränny, enempi suositteli. Mun kroppa ei siis pysty käsitteleen lihaa, tai ei ainakaan nuorena pystynyt, eli jonkinlainen liha-allergia siis. Varsinaista syytä tälle allergialle ei oo ikinä selvinny, mut jonkinlainen haiman vajaatoiminta on ilmeisesti vaikuttanut allergian kehittymiseen.

      Yleensä liha-allergia on ainoostaan pienillä lapsilla ja useesti vaan yhelle tai kahelle lihalajikkeelle, mut mul tuntu olevan herkkyyttä melkeinpä kaikille mitä testattiin. Voihan olla, et se on tähän mennes kadonnut, mut kun on ollu 10-vuotiaasta asti ilman lihaa, niin ei sitä osaa enää kaivata ja saattais olla isommat komplikaatiot, jos yhtäkkiä alkais testaileen. Eli näillä mennään, pysyn ainaki hoikkana poikana ja on niitä onneks muitakin protskulähteitä. 🙂

  2. Sophie says:

    Wippii ja pelastus on löytynyt!! 🙂
    *sarkasmia äänessä*

    Ei vaan,varmasti hyvä keksintö ja jatkaa nyt tätä geenimuunnellun ravinnon (ei ehkä niin voitokasta) kehityskulkua. Monet piirit on varmaan ihan haltioissaan tällaisesta ja elättelee suuria toiveita nälänhädän ja väestön ruokinnan suhteen, mutta ainakin itse suhtaudun melko skeptisesti näihin. En halua/uskaltaisi sisuksiini eläinsoluista paistettua lihaa pistää..hirvittäisi melkoisesti..Mutta mistäs sitä tietää, voi olla että tällaiset on esim. kolmenkymmenen vuoden kuluttua ainoa keino valmistaa syötäväksi kelpaavaa ravintoa.
    Onko sulle E-rich ikinä tullut nyt aikuisiällä kiusausta kokeilla, miten liha tai kala vaikuttais?

    • E-rich says:

      Joo, hyvähän sitä on kaikkee kehitellä tälläkin saralla, ties vaikka sokee kana joskus löytääkin sen jyvän. 😉 Kaunis ajatus ja melkosesti jo perus teurastusta eettisempää, mut there’s something fishy here. Jotenki puistattaa toi koko ajatus, juuri kuten Sophie sanoitki.. Tosin ei ”onneks” koske mua. 🙂 Ihan mielenkiintosta spekuloida kyl näitä. Hyvä pointti toi, et ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, onko mahdollista kasvattaa/valmistaa ruokaa enää normikeinoin? Sen ku tietäiski.

      Ja kylhän se välil käy mieles, et olis kiva kokeilla mitä tapahtuu jos kippaisin kitusiini jotain p-manin lihamättöjä… jonku tulisen potkun. 😀 Voi olla parempi jättää väliin. Lääkärin kans oon välil keskustellut aiheesta ja se on sitä mieltä, et mun kroppa on jo tottunut niin pitkään elään kokonaan ilman lihaa, et vois olla vaarallistakin testata. Ilmeisesti sit valvotuissa olosuhteissa, jos joskus päätän terveydelläni alkaa leikkiä. Ei oo ainakaa nyt tarvetta. Riittää, et saa nuuhkia noita kämppisten laittamia ruokia. 😉 Ja kasvisruokavaliossa on hyvätki puolensa. Ja saahan ihan yhtä maukkaita tai jopa maukkaampia aterioita ku lihasta. On tullu pakosta vähä reenattua. 🙂

  3. Reeno says:

    Unbelieveable.. Kohta varmaan Greenpeacen feissarit tyrkyttää noita ihmisille kaduilla.

    ”Ei ole olemassa onnellista lehmää, solumurha ei ole vielä eettinen kysymys!” tms.. 😛

    • E-rich says:

      Joo ne! ja sit erinäiset uskontoryhmät alkaa ahdistella ja kaupata niitä ovelta ovelle. xD Mut vaikee sanoo kyl miten ihmiset tohon tulis/tulee suhtautuun, jos pärähtää markkinoille. Voiko tosta ees vetää aktivistit täysin hernettä tai sen muita liitännäisii nenään? Hmmh…

      • Sophie says:

        Suomalaiset on ainakin niin epäluuloinen kansa, että tuskinpa tulee myyntimenestystä ko.vempaimesta. Saa sitten taas sunnuntai-aamuisin kuunnella Yle-Suomen radiokanavalta mummujen ja pappojen kauhistelua mihin oikeen tää maapuallo on menoos. On muuten ihan parasta viihdettä ku siellä ollaan niin vihaisia että ja osattais kyllä hoitaa koko maan asiat niin paaljon paremmin ku kukaan 🙂

      • P-man says:

        No johan on markkinat!!! Tsiisus. Mä en osaa sanoa viel mitään. Nukun alkoholin pois verestä ja huomen uusin kujein… Mä jo luulin, et Eerikki ois ostanut ton meikälle… Öitä leidit ja sielun peilitön Erpa!

  4. P-man says:

    Perkele, puolet jäi pois…

    Niin, siis eka ajatus oli, että mistä sitten saadaan sitä sosiaalista iloa ja hyviä hetkiä, jos luovutaan perheen, ystävien, poikien tai tyttöjen hauskoista yhteenkuuluvuutta lisäävistä kokkaussessioista? Luulis, et on huomattavasti tylsempää tuijottaa soluista kasvavaa lihaa kesäisellä mökkireissulla kuin grillailla iltasella hyvällä porukalla ja fiilingeillä… Se koko ruuan laittamisen sosiaalinen ulottuvuus kuolee aikas hienosti, jos kaikki valmistusmenetelmät paitsi sollujen muuntaminen lihaksi jää pois… Mut halpaa ja ”eettistä”, vissiin?!!

    Mietinpä vaan, et mistähän hitosta noi eläinsolut sit tulee? Pakkohan siinä jotain kasvavaa solustoa on olla. Täytyy tosiaan tutkia tarkemmin. Aika helvetin mielenkiintoinen juttu oikeesti Eerikki!

    • Reeno says:

      No tossa kuvassahan näkyy toi ”Salmon”-pussukka.. Tää on sama homma ku valmisruuissa.. Kaada pussin sisältö astiaan ja lisää vain vesi! 😉

      Ja noita pussukoita tietenkin saisi kaupasta, niinkuin maitokin tulee nykylasten mukaan kaupasta, eikä lehmästä.

      • E-rich says:

        Ja täytyy muistaa, että myös Danonino tulee lehmästä. xD

        Mut joo, nyt ku on nukkunu yön ja kypsytelly ajatusta tosta laitteesta, niin ei se tunnu ees kaukaa haetulta. Iha jo ulkomuotonsakin puolesta voisin kuvitella, et meil olis tääl testokses tommonen. 😀 Ja Reeno, toi sun vertaus pussikeittoihin ja muihin on oikeinkin osuva.

        Ehkä sit 10-20v päästä toi on iha normisettiä. Ainaki jossain jenkkilässä tai japulassa vois kuvitella ton lyövän ittensä läpi. Mitä överimpi, sen todennäkösempää.

  5. P-man says:

    Oooh, siis himassa vois kasvattaa niinku oman virtuaalilehmän… Täytyykin katsoa, millaisista määristä puhutaan, ku tsekkaa yhtä tommosta ’pussillista’. Siis meinaan, tuleeko siitä yksi 150g piffi vai yksi härkä… 😉

    Tosin, oon melko varma, et Suomen elintarvikevirasto tappaa ton laitteen antimarkkinoinnilla vedoten esim. valmistusprosessin valvomattomuuteen ja laadunhallintakysymyksiin.

    Jos kuka tahansa voi kasvattaa himassa lihaa, luulis, et kaiken maailman valmistusvirheet/väärinymmärrykset tuplaa ruokamyrkytykset ja muut suolistovaivat… Vai onks toi vähän niinku et valmistus ja syöminen omalla vastuulla? Jos saat jonku listerian, se on voi voi ja sua ei ainakaan julkisella puolella hoideta.

    Siis ymmärrän joo, et jonku porkkanan ja perunan voi kasvattaa kuka vaan, jol on pihamaata ja intoa, mut et lihatuotteen… Hmm…

    • E-rich says:

      Mieti. Lihasta tulee uus ponu tai mari… porukka kasvattaa härkää salaa jossain vaatehuonees tai kellaris. Ja sit sitä lopulta salakuljetetaan ties mis ruumiinosas maasta toiseen. Jesus mikä mielikuva….

      ….ehkä olis aika mennä nukkuun. Öitä tyypeille!! 🙂

  6. Päivitysilmoitus: Nyt myös jänniä kasviksia! « Ristipissarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: