Turvallisuusviikko: Epäloogisen loogista = miesmäistä


Paljon on mietitty, MIKSi Niko mahdollisesti kääntyikin reitiltään taaksepäin ja olisi käppäillyt kuselle ja tippunut sit Mustaanlahteen. Lisäksi spekuloidaan, MIKSI Nikon reitti kotiin Sahasta olikin epälooginen, eikä mies ehkä kulkenutkaan sitä reittiä, mikä olisi ollut turvallisin, valoisin, lyhin, fiksuin jne. Näitä on mun mielestä turha spekuloida paitsi siksi, et  järjettömältä näyttävä käyttäytyminen ei selitä katoamismysteeriä ja toiseks, ihmiset on loogisen epäloogisia. Ja etenkin laskuhumalassa. Ja etenkin nuoret miehet. 😉

Aloin  miettiä itseäni lukuisien baarireissujen näkökulmasta. Onko loogista olettaa, että aikuinen mies kävelee Takahuhtiin keskustasta kymmenessä minuutissa? Matkaa on kuitenkin melkein 10 kilsaa. Olin sanonut puhelimeen exälle, että ”joo, mä oon ihan just siinä”, enkä ollut päässyt oikeesti ees Onnelan narikkaan. 😉 Tosta kartasta näkee aika hyvin. Ja tiedoksi, ei en asunut #79:ssa, missä btw on/oli pizzakebab Yasmin.

"Meikä on ihan just siellä". Matka 7,7 km.

"Meikä on ihan just siellä". Matka 7,7 km.

Kerran  viikkoryyppäyksen päätteeksi heräsin meidän autotallista boksereissa. Loogisen epäloogisesti olin aatellut, ettei  viitsi herättää Seijaa, kun sillä oli paltsu aamulla ja meikä ryömi himaan ehkä viideltä. Olin muuten viikannut vaatteet vanhan pakastimen päälle ja nukuin itse retkipatjalla siinä sementtilattialla prätkän vieressä.

Entäpä se kerta, kun leikin Testoksen rappukäytävässä Sherlock Holmesia ja kyttäsin naapurin mummoa? Tai kun olin teräsmies ja juoksentelin rappuja ylös alas muuttokamat kourissa?

Opiskeluvuosina olin kerran jossain Boomareiden sitseillä Koivistonkylässä ja ne kemut päättyi aamulla n. klo 9. No, mä olin fiksuna poikata lähtenyt käveleen kaupunkiin, jotta säästäisin taksikuluissa. Niinpä niin. Lopulta joku ystävällinen mummeli koiran kanssa herätteli mua siitä Duck’s Burgerin eestä nurmikolta, missä itseäni lainaten ”lepuutin vain jalkoja”. Totuus oli, että olin sammunut siihen tönöö vasten burgerit housuilla…

Muistan myös erään mökkireissun Laukaalla, kun aamuyöllä muiden nukkuessa meikä lähti ”ihailemaan” maisemia. Olin kävellyt 18 kilsaa (MIETTIKÄÄ!!!) ja löysin itseni kaukaisen naapurin pellon laidalta ottamasta aamuaurinkoa. En ois taattu heränny viel moneen tuntiin, niin mukava siinä oli kölliä, mutta senhetkinen akka soitti känsään niin kauan, kunnes valpastuin. Muutaman kerran löin luuria ensin ja sit lopulta, ku tajusin, että se on MUN puhelin, eikä naapurin maamiehen, olin saanut sinne jotain soperrettua. Heti ku joukosta löytyi ajokuntoinen, tyypit haki mut takas. Silloinkin olin vastustellut ja nostanut hirveen metakan, että ”antakaa nyt ihmisen olla rauhassa ja mä palvon Auringonjumalaa”.

Tai entäpä Ilosaaressa 98? Meikästä tehtiin katoamisilmoituskin. Ja missä mies oli? Makkarakojun aaltopeltikatolla ”rentoutumassa”. Niin mä olin selittänyt kaikille, ja oikein roudannut makuupussinkin sinne katolle, jotta mesta ois kotoisa.

Ja sokerina pohjalla…

Joitain vuosia sitten oltiin kattoo kentällä, kun sinne laskeutui joku helvetin ISO sotarahtikone. NO, siinä sit samalla saatiin kuningasidea lähteä Bremeniin, koska Ryanair myi lippuja 1,99 e ja verot ja koneessa oli tätin mukaan vielä tilaa kahdelle. Lähdettiin siitä vaan ilman matkatavaroita, oltiin 5 päivää ilmoittamatta kellekään mitään ja sit tultiin muina miehinä takas Suomeen. Että sellaista. Kaveri, joka oli tuolloin jo valmistunut lekuriksi, kirjoitti meikälle saikkua yhtä ”pakollista” enkunkurssia varten, ja pyys omaa frendiään kirjoittamaan itselleen saikkua. Tiedetään, syntistä.  En tekis enää.

Syytetään lapsuutta. ;)

Syytetään lapsuutta. 😉

Ei siiis tartte olla kännissäkään, että käyttäytyy loogisen  epäloogisesti, uhkarohkeasti tai erikoisesti. Me nuoret miehet vaan ollaan tällaisia. Etenkin laskuhumalassa ja suuressa flow-tilassa meitin toiminnassa ei ole mitään järkeä. Sitä vaan alkaa fiilistellä jotain, ajautuu tekemään kaikkea ei-järkevää ja sit hups. Saattaa käydä niinkuin Nikolle. 😦 Tosin edelleen oon sitä mieltä, että Niko on joutunut rikoksen uhriksi.

Ps. Epärationaalisen käyttäytymisen syytä Nikon tapauksessa voi vatvoa Suomen suurimmalla rikosaiheisella portaalilla täällä! Löysin muuten foorumilta mielenkiintoisen lainauksen, joka oli mennyt meikältä ohi Aamulehdestä. Artikkelissa kerrottin miesnelikosta, joka oli jahdannut toistakin nuorta aamuyön tunteina Satakunnankadulla palolaitoksen luona. Onkohan tää ihan legendaa vai täyttä totta?

Edit: 23.10. Nikon vesietsintöjä jatketaan Mustassalahdessa. AL.

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

7 Responses to Turvallisuusviikko: Epäloogisen loogista = miesmäistä

 1. mntt says:

  Eikä tuo extreme ole pelkästään teidän nuorten miesten ongelma.

  Itse allekirjoittanut on monesti kertonut olevansa spidermäni ja mm. kiivennyt porrastasanteen katon päälle hakemaan hutiin heitettyjä avaimiaan, sekä muutenkin koheltanut pienissä sievissä. (: Hyi hyi, häpeää kovin.

  Vuosi sitten esimerkiksi olivat eräät halloweenbileiltamat ja harrastusporukan kanssa väännettiin hieman tujumman puoleiset boolit. Mun hatarat muistikuvat päättyvät siihen hetkeen, kun matkaevääksi kaadettiin boolia pulloon.

  Aamulla herään omasta sängystä tiedottomana edellisestä illasta. Salapoliisin elkein pengon puhelinta/”mustaa laatikkoani” (ihan mieletön idea, sellaisen tarvii myös mntt) ja saan selville, kenen seurassa olen viimeiset yön tunnit viettänyt.
  Eikä siinä muuta kuin puhelinrinkiä puuhaamaan ja ottamaan selvää, mitä illan aikana on sattunut.. /:

  Luojan kiitos meiän kaupunki on niin pieni, että tossa yhessä ainoossa nuortenkuppilassa väkisinkin törmää kavereihin ja tuttuihin. Mulle oli hommattu kyyti ihan kotiovelle asti eikä ollut sattunut mitään. Opin silloin joksikin aikaa.

  Mutta myös minulta löytyy tällainen omakohtainen ”olen fiksu kännissä enkä herätä kumppania” -kokemus ja erään juoppoiluillan päätteksi lukitsin itteni kylpyhuoneeseen, ettei vaan sen aikanen poikaystävä olis heränny. No totta kai se mun rymyymiseen oli havahtunu ja todennu mun peseytyvän kylppärissä.
  Mutta kun ei tyttöä kuulunut sänkyyn, se päätti tarkastaa asian joutuen murtautumaan kylpyhuoneseen. Siellä neiti mntt nukkui Eevan asussa pyyhe peittona pyykkikasassa (meillä ei silloin vielä oltu ostettu pyykkikoria) aivan sikiunessa. Varmaankin hyvin miellyttävää oli roudata vastahakoinen spaidermäni omaan sänkyyn.

  • P-man says:

   Aah… Niin vapauttakaa kuulla, että muutkin hörhöilee. Meikkis ei tota puolta ikinä nähnyt Seijass, niin en ees muista, et mimmitkin voi riekkua.. 😉 Niinkuin on tullut ehkä selväks, niin Seija oli aina niin helvetin hillitty, ettei sen seuras uskaltanut farttaillakaan, ja lisäksi piti päissään paeta autotalliin… Mä oikeesti pelkäsin sen naisen reaktioita mun rymyämiseen. Mä oon ” menevä”, niinkuin ehkä on huomattu.

   Toisaalta oli ihan hyvä, et molemmat oli ni erilaisia ihmisiä, mut aina välillä toivon pientä ymmärrystä sieltä akkalandian suunnilta. Mutta ei. Mä olin aina se huono, paha, tyhmä, idiootti. Ja vaiks kuinka vetosin siihen ,et Duudson-Jukkakin on monen ällän ylioppilas, Utin käynyt solttu ja kaikin puolin fiksu ja kunnollinen, mut se/ne vaan tykkää hörhöillä. Ja etenki ny kun siitä maksetaan. 😉

   • P-man says:

    Ja jep, musta laatikko siruna käteen kaikille vastasyntyneille pakollisena. 😉 Mieti kuin helppoo ois vaan kelata tai hyppii elämänsä kappaleita eteen ja taakse. Mahdollisest nauhoittaa jotain uudelleen, ajastaa tapahtumia jne. Ehkä mä haenki vielä teekkariks ja alan kehitellä.

   • mntt says:

    Jep, musta laatikko, joka nauhoittais kaikki. (: Se on ihan hirveetä, kun ei muista, mitä kaikkea on höpötelly joillekin puolitutuille. Sitten menee ja kyselee samat asiat uudestaan seuraavan kerran ku näkee.

    Ja kyllä vain, tytöt osaa juhlia ihan samalla tavalla kuin kakslahkeisetkin. En tosiaan tiiä, että onko se nyt niin positiivista, mutta eiks se oo sitä tasa-arvoa.(; ..mutta pakko myöntää, että pahemman näköstä on katsoa tyttöjä, jotka örveltää kuin vaikkapa samassa kunnossa olevia miehiä.

    Mutta omat tekemisethän ne nyt kaikkein tärkeimmät on, niistä pitäis jokaisen kantaa huoli. Toki saa silloin tällöin ”nollata”, mutta sillain ettei aiheuta harmia muille. (:

 2. E-rich says:

  Joo-o, itelläkin hyvä esimerkki näiden putkiaivojen epäloogisuuden loogisesta kännipääajattelusta. Toissa vuonna tuli vietettyä juhannusta poikain kans mökillä saimaan rannal… Ei ikävä kyl tullu kolmatta päivää nesterallipäissään mietittyä, et mökkinaapurit EI diggaa jos huudatetaan ULKONA järven rannalla ammattitason PA-laitteilla se basic 48h repeatilla Paulan käheetä ääntä, biisivalintana ”KUN KUUNTELEN TOMPPAAAAAAAAA tadattaaaaaaaa” .______. Vastarannalla siis oli lähimmät mökkinaapurit melki kilsan pääs ja ne tuli soutaen yks ilta meidän puolelle ihan hiilenä kuinka oltiin pilattu niiden juhannus ja että ”voitteko vittu vaihtaa biisiä???” 😀 Ei voitu.

 3. Reeno says:

  Vähä kireet naapurit hei, Paulahan on tosi kova..

  Musta laatikko ookoo joo, mut en ehkä haluis nähä niitä hetkiä kun olen sammunut vessanpöntölle/auton alle/teltan eteen/festarikeikalle/autoon, ja siitä sitten jengi on keräillyt neitiä kotiin..

  Valitettavasti me naisetkin osataan 😉

 4. Päivitysilmoitus: P-Manin kootut kirjoitukset, osa I (elo-loka -08) « Ristipissarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: