Turvallisuusviikko – Lisää vaaranpaikoista ja oma avautuminen


Asematunneli

Asematunneli

Kyl se vaan niin on, että jo valosaan aikaan ahtaat ja epämääräiset paikat on epämukavia ja sit illan mittaan ne muuttuu vaan entistä pelottavammiks… Ite ainaki koitan vältellä kaiken maailman julkisivuremppa-alueita, tunneleita, kaivuualueita yms, joita löytyy yllättävän paljon mm. keskustasta.

Onneks ei kauheen usein tuu pyörittyä esim asematunnelin hoodeilla, mut joskus täytyy sekin alittaa ja aika nopsaa sieltä vaan haluaa pois. En mä tiedä pitääkö täs nyt kauheen tarkkaan kuvailla mikä tän viikon aikana mainituissa paikoissa on pimeellä the thing, eiköhän kaikki tajua ku heittää kuvaa ja muuta matskua kehiin. Tarkotus varmaan ylipäänsä nimetä näitä ”vaaranpaikkoja”. Täl kertaa mainittakoon siis nimeltä Mansen asematunneli. Tosin se tais noustakin esille jo jossain kommenteissa. 🙂

_

Mut joo, tänäänki ku kävelin päivällä kotoo Hämeenpuistosta Sokoksen kautta Fressille, niin matkalta löyty paljonkin taltioitavaa… Ensinnäkin Sokokselta (Kuninkaankatua?) alaspäin viettää piiiiitkä, ilmeisesti julkisivurempan vuoksi kyhätty tunneli, joka huipentuu tunnelin vasemmalla puolella sijaitsevaan porttikongiin, otin kuvat molemmista, eli ite tunnelista että kongista. Yks siinä talossa asuva kaverityttö tiesi kertoo tänää salilla, et se porttikongi peitetään aina illaks/yöks sellasella pressulla ja se on PELOTTAVA. Alla matskua, tosin valosalla otettuja.

_

remppatunneli KONG!

_

Enpä tiiä oonko mä sit jotenki mammanpoika ku pelkään tälläi pimeetä. Mut on siihen iha hyvä syykin. Asuttiin tosiaan Uppsalassa ennen Manseen muuttoo ja olin muistaakseni kuuden vanha ku pääsin ekoja kertoja isojen poikien messiin. Tällä kertaa leikittiin illalla Stadskogenissa piilosta ja sit kesken kaiken nousi mun siihenastisen elämäni pahin ukonilma ihan puskista. Olin just silloin piilos semmosessa isossa kuopassa ja olin keränny ympäriltä lehtiä ja oksia suojaks päälleni. Liianki hyvä piilo pienelle jampalle. :S

Olin ilmeisesti viimenen jota ei oltu vielä löydetty ja muut lähti sitä ukkosta karkuun ja unohti mut. Jäin sinne yksin ja sit ihan paskajäykkänä ja olin samas paikas varmaa tunnin verran. Mutsi oli ihan paniikis ettiny mua ympäriinsä ku oli ikkunasta nähny et esim naapurin Mikke palas mettästä kotio, mut meitsiä ei näkyny eikä kuulunu ja oli jo ehtiny tulla pimeetäkin… ei ihme jos mamma oli huolissaan. Vaikka eipä se Stadskogen todellisuudes ees oo mikään iso metsä. Tosin pienenä se tuntu siltä kyl. No mut ukonilma meni sit ohi ja uskalsin hiljalleen hiipiä kotio. Paskoja oli isot pojat ku ei pitäny pikkusesta huolta vaan jätti sinne yksin. Siitä asti oon pelännyt sekä ukkosta että pimeetä. 😦 … ja voitte kuvitella, etten ton jälkeen ihan hetkeen päässy isojen poikien mukaan iltasin. xD

_

Ainiin. Sit vielä lopuksi mediamaistiainen jo aiemmin esille nostetusta Kehräsaaresta. Päätin tänää kuvata videoo kännyllä, ku lähin sieltä Fressiltä kotio päin ja oikasin koko komeuden läpi. Kuten videon kesto kertoo, normivauhtia reitin painelee alta puoleentoista minuuttiin… yllättävän pitkä aika etenki pimeellä. .__.

9 Responses to Turvallisuusviikko – Lisää vaaranpaikoista ja oma avautuminen

 1. P-man says:

  No, kai me ollaan mamiksia molemmat, koska meikä karttaa tot tunnelia ku ruttoo kans. 😉 Vaiks siinä ois tuhatmegaset halot ja poliisit päissä, big no no. Jotenki vitun ahistava paikka. Joudun AINA tappeluu halusin tai en! Joka kerta joku kävelee ni, et olat kolahtaa ja alkaa sit hyppiin nenille. Mä en kaipais mitn merkintöjä rekkariini, jos viel aion armeijan hommiin tai hakee uusiks poliisikouluun. Ja siks kartan tappeluit viimeseen asti. Mut vittu, mikä on vaihtoehto? Sisätunneli…! Semaforiin menevät ja tulevat känä-ääliöt hengaa siel sisäl, ja tietty rauttiksen vakiospurgut > harmittomia. Ja muutki kylähullut… Siltä Semiksen cashmaatilta ei ikinä kantsi nostaa rahaa. Selkään on tatuoitu ’ryöstä mut’. Btw. Yks muija, jota pari kertaa tapasin, lomitti välil tunnelin elintarv.kaupassa vloppuna. Jumalauta se pelkäs siel, ku se oli auki yömyöhään ja siellä hengas kaikki rupusakki… Onhan siin vissii ny aina vartija suht lähellä, mut silti… Kolkko paikka! Mut mistäs menis, jossei tunneleit? Seuraava kulkuu eteläs on Eerikin (?) silta Tammelan lähel ja sit on yo:n silta pohjoses, vaimitenneilmansuunnat nyt oli. 😛 Puskikos ne kulut johonki sen rautatieasan rempan myötä? Harvoin tulee Itikses liikuttuu. Eerikki, hyvät videot. Kjäh, kjäh! Nyt öitä… Mua ni riivaa toi Niemen tapaus… Ei voi vaan kadota. EIeiEIei!!! Täytyykö alkaa Sherlock P-Maniks taas? Nyt ois aihetta…

 2. P-man says:

  Ni, ja pääsee siit läheltki sillain invasti yli mutta ei vaikka fillarin t. skeden kans. Eiks siinä ole portaita ja kaikkea kulkuu vaikeuttavaa…? Ei pysty muistaan.

 3. Reeno says:

  Huomenta mamikset! 😀

  Mä oon varmaan tosissaan jotenki tyhmänrohkea (?) tai vaan tyhmä, kun tänäkin aamuna lenkillä hiippaillessa mietin että kiva ku noista katuvaloista on melki puolet palanu, ei häikäile silmiin niin pahasti heti aamusta..!

  Ehkä sitä korvessa kasvaessa on tottunu siihen pimentoon. 😉

  Koiran kanssa lenkkeillessähän on kanssa se hyvä puoli, että jos se hermostuu tai on outo niin voi ittekki vähän terästäytyä ja katella huolellisemmin ympärilleen. Pienenä kun mua pelotti maalla käydä kattomassa lehmiä navetalla iltaisin tai ootella vanhempia kotiin, auttoi kun tajus että jos eläimet ottaa ihan lunkisti niin tuskin ketään kutsumattomia vieraita liikkuu missään..

  Työniloa, tää lähtis kohta valumaan kontuuriin.. Montako päivää perjantaihin..? 😉

  Ja pisteet Yontelle panoksesta turvallisuusviikkoon!

  • E-rich says:

   Huomenta vaan Reenollekin… tosin meidän aamut näyttää olevan vähä eri aikoihin. 😉 Mul sattuu oleen koulusta vapaapäivä, nii olin Mitsun kans tos viimeset pari tuntia Pyynikil juoksemas. Uskaltaa tämmöset mamotkin viel valosan aikaan harjuun. 🙂

   No juu, tyhmänrohkeutta tai ei, mut olis se jotenki fiksuu reagoida pimeellä tommosiin. Tietty se koira vähä auttaa. Minkäs rotunen huntti sulla on? 🙂 Tääl kaupungis on koirankin kans vähän eri. Ne on ihan koko ajan valmiustilassa, koska niitä hajuja on PALJON, nii sen varaan ei voi ehkä täysin laskee.

   Ja se on huomenna ku voi alkaa huuteleen kylillä ”ARVAA MIKÄ PÄIVÄ?!?!!” 😛

 4. P-man says:

  Laitetaanpas tännekin uusimpia linkkejä Niko Niemi -uutisiin. Tästähän turvallisuusviikkokin sai alkunsa!

  ”Pirkanmaan etsijäkoirat ry:n puheenjohtaja Tiina Lundan uskoo, että hajuntunnistuskoira voisi vielä löytää Niemen jäljen”.
  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/nikon-etsinta-loytaisiko-hajutunnistuskoira-jaljen/159368

  • E-rich says:

   Hyvä kun laitoit ton tänne. Lueskelinki jo aiemmin samaa uutista… mä en ymmärrä miks noita koiria ei otettu messiin HETI katoamisen jälkeen? Koko ajanhan ne jäljet vaan heikentyy ja haalistuu. Kuitenki jo puoltoista viikkoo aikaa katoomisesta. Alkais oleen jo aikamoinen kiire, jos meinaa jotain löytää. :S

 5. Reeno says:

  Mun vuffe on maannu mullan alla jo kohta kolmatta vuotta 😦 mut se oli semmonen pirtee mamma, beaglen ja labradorin risteytys. Jääny toi uuden koiran ottaminen ku ei sen jättämää paikkaa niin vaan täytetä..

  Kaupungissa on joo kyllä vähän enemmän ärsykkeitä koiralle ku esim. meijän kotimetiköissä 😀 Ja oli kyllä keikkoja kun koira pelkäs lenkillä enemmän kun minä ite..! Tiiä sitte johtuko täysikuusta vai mistä möröistä.

  Olisko tossa jälkikoiran käytön vähyydessä kyse siitä että niitä koiria ei ole (poliisin resursseissa, tai poliisilla ei ole yhteistyötä alueen mejä tms. porukoiden kanssa) vai siitä, että ”maallikkoja” ei haluta sotkea ison pahan ja tehokkaan poliisin touhuihin. Kai sillä joku tärkeysjärjestyskin on, ehkä kaupunkialueella jäljelle pääseminen on aikamoinen urakka koiralle.. Ja kai ne todennäköisimmät syyt käydään ensin läpi (niinkuin esim. naarataan vesistöt).

  Ja vielä aamuista, hankkikaa tekin tommonen 20v tummiin pukeutuva herätyskello.. Siinä kun klo 6.30 lyödään valot kämppään ja tokaistaan ”ylös ulos ja lenkille senkin möhömaha!” ei jää paljon vaihtoehtoja.. Kuka tän kimppa-asumisenkin on keksinyt prk.. 😉

  • P-man says:

   Ni joo, meil muuten on tummaan Armaniin pukeutunut Yontte. Käsittämätön äijä. Valvoo aamuyöhön duunien kans ja lähtee törkeen aikasin toimistolle taas aamulla. Mistä sil riittää energiaa? Battery-kahvi-energiapatukat vissiin.

   Ja onhan mun ilona myös toi läähättävä karvakasa, joka luulee tassuttelevansa hiljaa aamuisin, mutta meikä o vähän eri mieltä…

 6. P-man says:

  Reeno, Täs on sulle sitä mediapaisuttelua. Kuinka kaikista paikoista tehdään vaarallisia yhden tapauksen perusteella. Toimittaja Tuomo Björksten Aamulehdestä sen meille kertoo:

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/mustanlahden-satama-alue-on-hengenvaarallinen-paikka/159605

  Eiköhän mikä tahansa satama-allas ole suht vaarallinen, jos tippuu veteen paksut ja painavat vaatteet yllä, ja etenkin jos on kykenemätön syystä tai toisesta uimaan.

  Jaahas, jos sitä jaksais tänään tehdä jotain vielä, ettei menis vaan Testokses pölllöilyt ja netis roikkumiseksi. Meniskö Plevnas vielä joku hyvä leffa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: