Teemaviikko: naisten raivostuttavat muotiblogit ja markkinointipohdiskelua


Näkyy P-man aloittaneen taas teemaviikon, joten runttaampa otsikon alle asiaa itseäni todella paljon hämmästyttävästä ja ärsyttävästä naisten jutusta. Nimittäin luokattoman huonoista, turhista ja tylsistä muotiblogeista. Lueskelen noita ihan siksi, että haluan bongailla kotikutoisia kuvia nuorista kireistä misuista. Mutta aika usein luku- ja katselukokemukset herättävät ärsytystä ja raivoa.

VARSAPOSEERAUS

Kertokaa nyt joku, miksi helvetissä noret naiset eivät osaa enää seistä notkean ryhdikkäästi ja kissamaisesti. Vatsa sisään, bosat ulos ja pylly hyllylle. Nykyään muidut poseeraavat Nicole Richie -tyyliin klommoiset hontelot polvet sisäänpäin käännettyinä. Kaipa tolla varsaposeerauksella tavoitellaan jotakin muka luonnollista, muka välinpitämätöntä ja muka eteeristä tyyliä, mutta näky on lähinnä IHAN VITUN ÄRSYTTÄVÄ!

HENNESIN TUSINARYTKYT JA LAATIKKOKAAVUT

On kiva lukea kunnon muotiblogeja. Esim. Vesa Silverin blogissa on oikeasti fiksua pohdintaa trendeistä. Hän esittelee tulevia huippumallistoja ja pukeutuu itsekin todella persoonallisesti. Valitettavasti suuri osa muotibloggaajista esittelee sivuillaan Hennesin, Vero Modan, Elloksen ja Josefssonin alelumppuja. Heidän tyylinsä on persoonallinen, jos persoonallisuus sattuu olemaan muodissa. Legginsit, kasarikorkkarit ja ylisuuret tunikat meni jo! Hitto kun joku mimmi poseerais ihan valkoisessa laadukkaassa kauluspaidassa ja kapeissa tummissa farkuissa ja tähän kokonaisuuteen olisi yhdistetty joku juju. Ja se mikä nyppii myös, on se että ne suomalaiset muotibloggaajat, jotka esittelevät vähän kalliimpia vaatteita, ovat näitä vitun graafikoita, jotka eivät käytä mitään muuta kuin mustia ja harmaita geometrisiä kaapuja.

VAIN POSITIIVINEN PALAUTE KELPAA

Olen kommentoinut ihan suoraan monien bloggaajien asuja ja tyylejä. Jos mielipiteeni ei ole sattunut olemaan se, mitä arvon blogibööna haluaa kuulla, sitä ei julkaista. Tietenkin on ihan eri asia, jos kommentit ovat suoranaista haukkumista, solvausta ja kiroilua. Mutta tajuatteko naiset hyvät, että kun laitatte itsestänne poseerauskuvia nettiin, te otatte samalla sen riskin, että kaikki eivät teistä pidä. Jos et kestä kritiikkiä, kannattaisi ehkä miettiä kahdesti, onko julkisen kuvilla höystetyn blogin pitäminen sittenkään se kirkkain älynväläys.

NAME DROPPING

Monelle bloggaajalle tuntuu olevan jopa vaatteita tärkeämpää sirotella blogiinsa kuvia ja mainintoja tutuista julkkiksista, niin isoista kuin pienemmistäkin. Blogista menee mielenkiinto, jos Nelliinat, Hannat ja Jennit, Stellat ja Mintut vain kehuvat toisiaan, kertovat mitä ovat keskenään tehneet ja postailevat kuvia toisistaan. Lukijalle tulee ulkopuolinen olo. Tulee sellainen fiilis, että mitä ideaa mun on lukea tätä, kun kyseessä on näköjään jonkun tiukasti rajatun jengin inside-juttu.

scarf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

spfw_osklen_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitten toiseen -mutta ei yhtään vähemmän hämmentävään ja ärsyttävään aiheeseen. Kirjoittelinkin jo tuosta Henna Kalinaisen blogista ja samoin teki P-mankin. Tutkiskelin myös Hennan siipan Antti Kurhisen nettisivuja ja ei voi muuta sanoa kuin että ei hyvää päivää sentään…. ensinnäkin, Antti taitaa tehdä blogissaan maailmanennätyksen siinä, kuinka monta kertaa sanaa ”ennenäkemätön” voi käyttää. Toisekseen, jos Henna ja Antti ovat itse väsänneet tämän ”tasoiset” sivut Kotisivukoneella, miten he kehtaavat mainostaa sivujaan tyylikkäiksi ja Antti jopa lupaa, että hänen sivujensa kautta yritykset voivat saada parhaan kilpailuedun Suomen markkinoilla. Antti kertoo sivuillaan myös sen, että hän on ollut töissä Suomen Tattipakastamo Oy:ssä ja hänen lemmikkinsä on venäjänkääpiöhamsteri…. ja kuten kaikki solariumilla, silikonilla, rakenteilla, jatkoilla ja pidennyksillä höystetyt turhat julkkikset, hekin mainostavat itseään ykköstason malleina sekä markkinointi- ja PR-osaajina. Ei vittu!

Naurettiin P-manin kaa silmät vedessä kun katseltiin noita sivuja. Mulla kun on kokemusta ihan oikeasta, kunnon yrittäjyydestä ja P-man on ihan ykkösjätkä mitä tulee markkinointiin ja promotyöhön. Mä en keksi roskalehtien lisäksi mitään firmaa, joka ottaisi sen hirvittävän riskin, että menettäisi maineensa ostettuaan näkyvyyttä näiden sankareiden sivuilta. Ja kukaan itseään kunnioittava yrittäjä ei ottaisi noita ihmisiä promo-, myynti- tai markkinointihommiin. Mä olen jonkin verran käyttänyt promoottoreita messuilla, kun en jaksa enkä ehdi siellä aina itse heilua. Valitsen henkilöt seuraavian kriteerien perusteella:

1.) Henkilö ei saa olla b-luokan pikkujulkkis. Ja vaikka hänen saavuttamansa julkisuus olisi hyvääkin, se voi olla haitaksi firmalleni, koska palkkaan henkilön promoamaan mua ja mun palveluitani enkä halua, että ihmiset tulevat kojulle vain pällistelemään jotain ex-missiä.

2.) Kielitaidon on oltava kohdallaan. Englannin pitää sujua todella hyvin, ja ruotsi ja saksa ovat isoa plussaa. Lasken kielitaidoksi myös suomenkielen. En todellakaan palkkaa tyyppiä, jonka ässä sihisee ja suhisee ja joka honottaa ja kurnuttaa stadilaisittain.

3.) Ulkoasun pitää olla siisti ja neutraali. Ei lävistyksiä, ei paljastavia vaatteita, ei liikaa meikkiä. Paras on sellainen puhdas ja raikas, huoliteltu ja klassinen look.

4.) Kaupallinen/terveys/liikunta/psykologinen koulutus ovat plussaa. Jos henkilö opiskelee vaikka markkinointia ja psykologiaa, tiedän että voin huoletta jättää hänet kahdeksaksi tunniksi edustamaan urheilu- ja hyvinvointikonsultointia tarjoavaa yritystäni. Samaa en voi odottaa kynsitaiteilijalta tai brassiwaxingiin erikoistuneelta kosmetologilta.

Nyt pitää mennä. Mulla on nimittäin treffit iranilaisen kanssa! Hän itse taipui vihdoista viimein pyytämään mua syömään. Mä yritin eka miettiä tekosyitä kun haluaisin kauheesti päästä pukille, mut lerssi ei oo vielä terve. Mutta onneksi neitokainen kertoi, että joutuu jatkamaan iltaa klo 22 maissa sukulaistensa luo, hänen isukkinsa on käymässä Suomessa ja niil on jotkut isot kinkerit. Ei tule kiusausta:)

 

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

22 Responses to Teemaviikko: naisten raivostuttavat muotiblogit ja markkinointipohdiskelua

 1. P-man says:

  Ei vidu, iha oikeesti! Mikä tota Kurhista vaivaa… Siis myös Kurhista… Referensseistä tärkein tietenkin toi Tattipakastamo vai mikä Suppilokerho se ny oli. Ja ne marsut. Siis top1 tietoa, jota ostava asiakas haluaa ja johon perustaa työntekijä- tai alihankkijavaiintansa. Siis mä oon Y aika pettynyt, kun promoottorin lemmikkieläimet, hiusharjan väri tai rintsikan kaarituen materiaali ei ookkaan sun ykkösvalintaperusteita… Olin niinku just valkkaamassa niille The Messuille tekijöitä sulle em. kriteeristön perusteella. 😉 😉

 2. Nelliina says:

  Jätkät hei, milloin muka olen postannut kuvia kanssabloggareista 😀 viime keväänä? Aika julmaa niputtaa minuu noin höhpöh, jotain lojaalisuutta ees toista hämeenpuistolaista kohtaan! T: peura ajovaloissa prkl

  • P-man says:

   Kato Moro Nelliina! Älä säkään meitsii niputa. Yontte prkl… 😉 😉

   Ei suatana, ootko _oikeesti_ meitin hoodsien tyttöjä? Ei kai sul vaa ole pientä, rumaa koiraa, suhisevaa ässää ja mummoa Hämpissä kanssa? Aloin heti epäillä sua enkelidemoniks. Tässähä tulee jotkut pukeutumispaineet kohta, jos samas puistos asuu enemmänki teit tyylitietoisia.

 3. Nelliina says:

  Kyllä! Ja sori P-man, ei ollu tarkoitus yleistää teitä 😀 Hämeenpuisto rokrok. Mutta koiran ja ässävian sijaan täältä löytyy kissa ja ala-asteella oli L-vika.

  • P-man says:

   Kuulostaa paremmalta noi kissat ja ällät. 😉 Neiti Demoni nääs alkoi vainoamaan konkreettisesti sen verran paljon, etten haluais enää siitä kuulla. Hienoa yrittää lähtee ulos himasta, ku muija hyppäs salama käytävään ”sattumalta”. Kuuli meitin oven aukeavan ja lenkkitossujen hipsivän portaita alaspäin… Oon luullut, et vaan typerimmät ja epätoivoisimmat kundit harrastaa tollasta semistalkkausta mut vissiin eukot on yhtä katalia.

   Nelliina, sulle propsit siitä, että blogis on selkeä ja helppokäyttöinen, toisin kuin vaikkapa Kalinaisen kahjoilusaitti. Sisällöstäs en sano mitää, ku en edusta tyypillistä kohderyhmää.

 4. Reeno says:

  Nelliinalla oli ainaki hieno ”kimppu” häissänsä 😉

  Nih kerta! Pojat (yontte), älkää olko noin tylyjä! Ei maailmaa kannata ottaa niin vakavasti aina.

  • P-man says:

   Jontte Joustamaton on meikän mielestä verrattavissa elämäntyylinä samaan ku vaikka Ville Vallaton. Toki ehdottomuus aiheuttaa välillä kireitä tunnelmia Testoksessakin, mut sit ku tuntee kaverin, tietää, että se on tyypillistä ei mitenkään epänormaalia. Mut heikommat ei kyl halua ikinä Jonten kanssa väittelyyn… Jep, meikä ois aika yllättäny, jos Y joustais jossain… Se on iha sama BB:n, muotiblogien, alapäätutkimusten ja haarakarvojen kanssa… Miettikääs ny, toi kaveri on kuitenki ollut tosissaan haastamassa lekuriaan oikeuteen, koska tutki sen rektaalin ”salakavalasti”! WTF? Joskus kysyin Yontelta, miten se ois sit pitänyt tehdä? Meinasin, et oisko niinku ensin puhuttua mukavia 20 minsaa ja ruodittu operaation riskejä ja etuja viideltä eri kantilta yms. harkittua. Ja SITTEN vasta itse asiaan. Jontte vaan hoki sitä, et lekuri ”melkein raiskas hänet”… Ymmärtänetty, et välillä täällä painitaan oikein kunnolla.

   Mistä tuliki mieleen, että tilattiin meille ihka oikea painimolski Testokseen! Aateltiin alkaa järkkää semmoista Fightclub-henkistä mutta hieman kesympää äijäsessiota esim. erimielisyyksien ratkomiseen. Yontte voi sit joskus valottaa enemmän, mut pointtina oli, että ”vapautetaa” fyysisin keinoin henkisiä paineita.

   Nyt, meikän kyyti venaa jo alhaalla. Morjens mammat ja kuullaan taas…

   • P-man says:

    Mikä helvetin kimppu? Onks Nelliina naimisissa? Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii… Mä jo ni innostuin. 😉 No joo, läppä läppänä. Ei omasta kuormasta syödä. Meinaan siis Hämptonin mimmei…

   • yontte says:

    Mä nostan kädet pystyyn ja pyydän anteeksi Nelliinalta. Tuppaa vaan menemään noi suomalaiset muotiblogit sekaisin kun tuntuu siltä, että samat naamat niissä vain pyörii, laittaa toisensa suosikkilistoilleen, postailee kuvia toisistaan jne. Toisaalta ymmärrän, että näin pienessä maassa kannattaa mieluummin puhaltaa yhteen hiileen kuin olla yrmynokkainen lonely rider. Mutta kun Hanna Gullichsen kirjoitti muotiblogiaan Elleihin, se tuntui olevan niin insidepiirin juttua, kirjoituksia kommailivat vain Hannan tutut ja muitibloggaajakaverit, ja tavallinen tyyleistä kiinnostunut tallaaja kokee aikamoista ulkopuolisuuden tunnetta. Enkä voi olla ajattelematta, että miten paljon nämä hottisbloggaajat oikeasti edes tykkäävät toisistaan ja viettävät keskenään aikaa ja miten paljon kyseessä on pelkkä name dropping ja ass licking. P-man, Nelliinasta oli kuva Aamulehden viikonloppuliitteessä ihan hiljan. Nätti flikka, mutta varattu tosin 😉 Hitto mua houkuttaisi pyytää Nelliinaa antamaan palautetta omasta garderobistani, mutta mulla on niin tiukka yksityisyyslinja, etten halua laittaa tänne kuvia itsestäni ja olen muutenkin aika tiukka yksityisyyteni kanssa.

   • P-man says:

    Jaah, häät… Sorry, ei noussut kädet, eikä mikään muukaan pystyyn. Anteeks. Oon vaan mies, puusilmä tai metallisilmä. Miten vaan.

    Jeps, meikä ei lue sitä punaista lehteä, joka tosin nerokkaasti on verhottu kokoomuksen sinivalkoiseen sävyyn. Vissiin pitäis, KUN kerta Nelliinakin siellä oli. 😉

    Ehkä me voitais ideoita jotain muuta yhteistyötä sit, jossei omia vaatekaappeja availla? Mistä muuten tuli mieleen, että aattelin aloittaa sellaisen teemaviikon jatkossa ku, ”Mitä bokserit kertoo miehestä”. Mut siitä myöhemmin sit, ku ajatus on kypsä ja oon saanut meikän kymmenet bokserit kuvattua…!

   • P-man says:

    Jo, ja saat tarkastaa asennettas myös Jennin kanssa. Mä sain ainakin erinomaista kohtelua ja hyvää kommentointiketjua Pupulandiassa (htt://pupulandia.blogspot.com). Ja haastoin muotimuijat todistaan sun huruilut vääriks. Toivotaan, että ilmestyy… 😉

    Miten ois Yontte, pidettäiskö Arvoituksellinen aamiainen Treella? Anna mä arvaan: EI.

 5. Reeno says:

  Miehet, vuosisatamme puusilmät!

  Se voi tosin olla tämmönen naisen DNA:han rakennettu ominaisuus et ku aihetunnisteissa lukee ”häät”, sinne rynnätään _heti_ katsomaan mitä löytyy..

  ..Painimolski.. Kuhan ei nyt vaan sattuis mitään vakavampaa 😀

  • P-man says:

   Ni joo, tai joku vitun tatami. Matto ku matto.

   Mä aattelin, et tehtäis ex-bilishuoneesta sellainen treenilinjasto. Rocky- ja Fightclub-tyylii. Näin Kamppailuklubi Sniktin mageita leffasettiin väännettyjä kamppailulajimainoksia Valtsun seinällä muinoin, ja sain siitä idean ton ”turhan” huoneen muuttamiseks sporttimestaks. Ja ku Y aikoo jokatapauksessa hommata sen AIO:n ni toi ois sellainen kotikuntoilukeskus… Ehkä voidaan lahjoo tuttui tyttöi sinne painimaan biksuis iltojemme iloks… 😉

 6. Nelliina says:

  Voidaan tehdä teistä yhteistyöviritelmänä teemapostaus ens vappuna, viimeksi mukaan lähti juorut.comin poijjaat 😉 Ja aamulehti meidän trelaisten kansalaisvelvollisuus, kuka muka täällä ei lue sitä :O oh my.. vähän nyt ees yritystä!

  • P-man says:

   Jep, täytyy ideoida jotain jäätävää! Ja Nelliina, mä yritän parantaa tapani AL:N suhteen. Mua vaa rassaa, ku ne julkaise mitn markkinointi ja pr-alan juttuja, koska haluavat pitää kaupalliset asiat mahd. pienel huomiol. Ja ku noi asiat taas o yhä enemmä osa ihmisten arkea, ni toi o aika outo näkemys. Mut verkkolehteen tuli jo tutustuttua tän Niko Niemen tapauksen myötä. Kauhea sattuma! 😦 Jeps, mukavaa pvää tyypeille! Jokohan VR toimis, et pääsis illalla himaan…?

 7. Reeno says:

  Haha, mitä bokserit kertoo miehestä.. Ilmeisesti ainakin sen mitä hän pitää päälihousujensa alla?

  Mä odotan sitte et sillä teemaviikolla nähään jotain muutaki ku perus-blackhorsea! Esim. leoparditangat ja muut klassikot..

  • P-man says:

   Reeno moroooooooo…

   Mun bokserit kertoo, et taidan olla kahjo… Ensinnäki se, et niitä on about 100 on jotenki vissiin häiriintynyttä. Mut mitäs sitä äidit, mummot ja tyttöystävät ostelit tylsästi, ku kalsongeja? Siinä kans yks teema tulevaa ajatellen: Mitä ostaa meille ukkosille joululahjaks, jossei tahdo ostaa kalsareita tai sukkia! 😉

   Ehkä mä saan viel Jonten puhuvat kalsaritki kasaan. Vituttaa, ku yks eukko kävi repiin niit Hämpillä muinoin… Vidu, kuinka hieno soittoääni ja kaikki tehtiin niihin. no oma moka. Mitäs menin tuntemattomalle muijalle kännipäissäni sössöttään, että ”paina mun etumusta, se soi…” tai jotain… No, kesästä on onneks alkkiksen kulutus hieman laskenut. Mut vain hieman. 😉

 8. Anna-Maria says:

  Entäs jos muista muotibloggareista on tullut hyviä ystäviä tän harrastuksen myötä? Joidenkin kanssa vaan synkkaa siviilissäkin ja saahan ystävät olla osana omaa muotiblogia. Nimimerkillä kahden muotiblogittaren/ystävän kanssa lähdössä uudeeksi vuodeksi Berliiniin ja kuvatulvaa tiedossa. Niin ja en olis niitkään mahtavia mimmejä tavannut ilman tätä bloggailua… 😉

 9. Anna-Maria says:

  Miten nää kommentit pomppii minne sattuu, mun kommentti lienee uusin, mutta se on silti tuolla jossain keskellä? 😀

  • P-man says:

   Hello Anna-Maria!

   Itse asiassa en tiedä… Ehkä näppäsit tota vastaa -namikkaa kuitenkin eri kohdassa, mi ajattelit…? 🙂

   Asiasta aasiin: Ootko käynyt aikaisemmin Berliinissä ja mihin ootte menossa? Yks meikän suosikkikaupungeista, vaiks viime kerrast on aikaa aivan liian kauan!

   • Anna-Maria says:

    Mielestäni tein kommentoinnin ihan oikeassa kohdassa, what the heck? 😀

    Olen käynyt Berliinissä ensimmäisen kerran joskus 13-vuotiaana vanhempieni kanssa, mutta käytiin siellä nyt marraskuussa (blogista löytyy kuvia ja pieni opas) ja ollaan menossa taas uudeksi vuodeksi vähän isomman kaveriporukan kanssa. Tällä kertaa ajattelimme yöpyä ja olesekella enemmän idässä, koska sydän jäi sinne. Ei voi muuta sanoa kuin, että ihan mahtava kaupunki, vähän sellainen rumankaunis vai mitä?

    Syksyisen käynnin jälkeen oli heti sellainen fiilis, että tänne on pakko päästä hetipaikalla uudestaan ja tilasinkin sitten lentoliput uudeksi vuodeksi jo seuraavalla viikolla. 😀 Enää muutama viikko jäljellä!

    Berliiniin pääsee nykyään niin helposti, jopa täältä meidän rakkaasta Mansesta, joten ei muuta kun uusintavisiitille siitä! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: