Teemaviikko: Näinkö nainen myy osaamistaan?


Yontte kuvaili jotenki näin Henna Kalinaista eilisessä vuodatuksessaan: turha julkimo, joka sanoo kaikkien muiden turhien julkimoiden lailla olevansa pr-ammattilainen ja professional model. Tämä tietenkin siksi, että tommoisten kurppien mielestä kaikki julkisuuden henkilöt (myös turhat) ovat PR-ammattilaisia… Ooo lalalallla… Ihmiset vissiin kuvittelee ittestään pikkusen liikoja…

Tähän uskomukseen tuli tänää vahvistust tai oikeestaan aamuyöstä, ku sain yhden hakemuksen ja ”ansio”luettelon. Siis mulleha satelee edelleen noita rekryjuttuja, koska olin vastaava siin myynninedistämisproggikses, joka vedettiin puihin. Tämän muijan hakemukses oli paljon surkuhupaisaa, tässä parhaat palat. Välttäkää näitä virheitä!

1. Meiliosoite: olenrumatyttö19xx@gmail.com

2. Lähetetty 04:23 leipissaatteen kera: ”Avosa vastaanottaja herra X.Y!Ateeks et tää tulee keskel yötä, mutttta sain vsion just NYT. Tässä hakemuksesni myynninedistämistöiden vuoksi”.

3. Sisältö oli sentään kunnossa, varmaan kirjoitettu selvin päin. Hakemus alkoi napakasti: ”Olen 25-vuotias myynnin ja markkinoinnin ammattilainen Jyväskylästä. Tradenomiopinnot ovat takana ja nyt luen avoimessa psykologiaa. Tähtään kulutusanalyytikoksi MBA-tutkinnon kautta, ja etsin tähän välivuodelle myyntityötä”.

Wau! Neidin uravalinnat kuulostaa mielenkiintoisilta. Go girl.

4. Sitten, homma alkoi lähteä lapasesta: ”Myyntikokemukseni on johtajan tasoa. Olen työskennellyt vuodesta 2004 jouluisin Elloksen asiakaspalvelussa sekä pyörittänyt omaa viestintäaiheista blogia. Lisäksi toimin tapahtumajärjestäjätoimiston nettisivujen päivittäjänä ja olen osallistunut lukuisiin kisoihin tässä ohella. Olen ollut mukana mm. Pitsimissikisoissa, Seiskan tähtityttönä, Unelmien poikamiehessä, Hawaiian Tropic Girl-mittelöissä sekä Wellan hiusmallina”.

WTF? Tuoko on myyntikokemusta? Tuu ny alas sieltä pilvestä.

5. ”Kielitaitoni on erinomainen. Puhun suomea virheettömästi. Englanniksi pärjään arkisissa keskusteluissa arkisista asioista mutta ruotsin käyttöä välttelen, koska kuulostan epäaidolta”.

No, ei kyllä riitä! Sorry beibe, ilmoituksessakin vaadittiin sujuva ruotsi, koska kiertue olisi seikkaillut myös rannikolla.. Ja vaikkei sitä kieltä osaisikaan täydellisesti, tolla asenteella vähäisistäkään rippeistä ei ole iloa.

6. ”Olen pidetty työkaveri ja haluttu nainen etenki miespalkanmaksajien silmissä”.

Siis, mitähän ihmettä? Ei meikää kiinnosta, kuinka moni sua haluaa. Eihän järkevä ihminen tollaista voi kirjoittaa hakemukseen! Siis ymmärrän, et äijät pääsääntöisesti tykkää palkata kauniita naisia edustushommiin, mutta kyllä se kauneus tulee sit ilmi kuvasta ja tapaamisessa… Se riittäköön. Ja sitäpaitsi tärkeempää ku olla täydellisen näköinen on olla fiksu ammattimyyjä, kuten Yontte hehkutti.

7. Loppukaneetti kruunasi kaiken: ”Tiedän, ettei teillä ole varaa olla palkkaamatta kaltaisteni luonnonlahjakkuutta. Odotan innolla soittoanne!”

Ei voi olla totta. Muijal ei vissiin ole pienentäkään hajua siitä, miten hänen todelliset ansiot ja oma käsityksensä niistä on hiukkasen eri levelillä. Pitäiskö piruuttain soittaa mimmi haastatteluun ja pistää Yontelle koulutukseen? Jossei muuta opi, ni ehkä Y vois tiputtaa sen takas maan kamaralle ja opettaa egomarkkinointi.

Jaahas, nyt aamupalalle ja sit ois Testoksen täyssiivous edessä! Koska Jontte väittää Sollin muijien, ja KAIKKIEN muidenkin siivoojien/kodinhoitajien, pöllivän sen arvotavaroita, ukko ei suostu enää käyttään ulkopuolisii. Viimeksikin väitti, et jadedildoon oli koskettu. Perusteet: ”Laatikko oli eri suuntaan vinossa kuin ennen siistijäkäyntiä”. Hmm… Ehkä se ny on vinos, jos siivooja on putsannut siit pölyt tai pyyhkiny ikkunalautaa boksin alta.

Ja parasta, kalsarit oli kuulemma taiteltu väärin ja niihin tuli ikävä ryppy i,kävälle kohdalle. Samoin sukat oli jätetty kuivumaan väärin ja varret kihersi nilkkoja… Just… No, oli miten oli, nyt joudutaan jatkossa kaikki duunaan omat sotkumme. Me ollaan Erpan kans totuttu peseen itte omat vaatteet, mut Yontelle se tuntuu olevan varsin raskas nakki. Voi miesparkaa. 😉

Moroooo…

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

9 Responses to Teemaviikko: Näinkö nainen myy osaamistaan?

 1. hmm says:

  voi tsiisus :DD !!! kuolen nauruun..

 2. P-man says:

  Katos morjens hmm! Hyvä, että naurattaa. Mä tienny pitäiskö itkee vai nauraa. Eihän toi jumalauta voi olla totta. Mut pahinta on, että KYLLÄ, toi oli oikeesti kirjoitettu ”vakavasti”.

  No, eiköhän aleta pullottaa onnen ja surun kyyneleitä ja myydä niitä Baden Badeniin. Bisnesmies o aina bisnesmies. Vastaavia hakujanääs tippuu luukusta joka viikko. Voin alkaa julkaista ”parhaita” paloja ja kirjoittaa pienen ohjeen, miten sitä työtä niinkus oikeest kannattaa hakea. 😉

 3. yontte says:

  Mulle tulee kuukausittain yhtä kamalia räpellyksiä. Ensimmäinen perusvirhe on se, että työasioihin ja vastaaviin pitäisi aina hommata joku neutraali mailiosoite tyyliin etunimi.sukunimi@gmail.com eikä mitään hunajapupu69:ä. Ja voi tsiisus millaisia nämä tyypit ovat haastattelussa. Monesti niiltä ei saa suunvuoroa, kun ne ovat jo olevinaan jotain isojakin pomoja ja vain latelevat ehtoja, mitä he SUOSTUVAT tekemään. Ja osa taas on vielä koomisempia: täysiä nynneröitä, joista ei saa mitään irti. Niin missäs se sosiaalinen ja koko huoneen valaiseva persoona olikaan….

  • P-man says:

   Joo, ei kyl itselleen tuli mieleen käyttää vaiks seuraavia meilejä:

   panettaanipirusti@gmail.com
   muntekeemielinaista@gmail.com
   päässävikaavikaavikaavikaa@gmail.com
   kyrvake@gmail.com
   huorakuningatar@gmail.com
   pimpsamaakari@gmail.com
   äläpalkkaamuaikinä@gmail.com
   pikkuinenpippelirulez@gmail.com
   äitinirakastajatar@gmail.com

   Se on muuten Yontte jännä juttu, kuinka vaateliasta tää työtähakeva ”koulutettu” mutta ei juuri työkokemusta omaava popula on. Pr-tyypit pyytää lähes poikkeuksetta vähintään 10 euroa tunti, mut kovimmat 15 euroa. Tsiisus soikoon! Meikä on tehny aikas vitusti aika helvetin kovaa myyntiduunia, et saavutti ees ton 15 e/h. Sit joku keskiverto-ok näköinen promoottorimimmi niittaa tommosta HC-palkkaa. Ja jos asiakas on semmonen kurpsanut ei pillua vuoteen nähnyt keski-ikäinen linjajohtaja tai alue-edustajamies, ni tottakai se maksaa!

   Toi 15 e/h on jo aika helvetin kova kk-palkka, etenki jos kokemusta on muutamilta messuilta ja seki jotain vitun kahvinkaatelua ei myyntiä… Ihmeellinen ala saatana. Alan pikkuhiljaa tajuta tätä logiikkaa, eli logiikattomuutta… Ois kyl Jontte oikeesti aika kova sana tehdä töitä sulle ja päästä vaiks perehtyyn just tähän pr-puoleen sekä tuotteistamiseen. Molemmat kiinnostaa!

   • yontte says:

    Tosi bra jos olisit käytettävissä! Jos sä voisit tehdä vaikka tän kuun lopusta johonki tammikuulle muutaman päivän viikossa ja lähinnä kehitellä sitä media pastori -konseptia, josta mä taisin ihan livenäki joskus puhua.

    Hah hah, oon joskus laskeskellut, että kun olen vääntänyt ympäripyöreää päivää, mun tuntipalkka on ollut kioskimyyjän tasoa, vaikka kuukausitasolla tienaan paljon. On se yrittäjyys niin ihanaa…

 4. P-man says:

  Jep, etenki PK-yrittäjyys! 😉 Kattellaan tota, ku oon bäk!

 5. k. says:

  Hey!

  Mä luin että olet töissä Elloksella,no niin minäkin…:))

  Hyvää joulua!

 6. Päivitysilmoitus: Vuoden vaihteen realityt syyniin « Ristipissarit

 7. Päivitysilmoitus: Työpäivä #?, omassa sängyssä « Ristipissarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: