Diilin itsekkäät juonittelijat Minna ja Heidi


Suhteellisen kauhuissani olen katsellut Diiliä ja erityisesti Minna Sutisen ja Heidi Luumin käyttäytymistä muita kilpailijoita sekä johtoryhmää kohtaan. En itse haluisi työskennellä moisten selkäänpuukottajien ja itserakkaiden diivojen kanssa. Etenkin Minna on onnistunut antamaan itsestään mulkun kuvan, ja uskon, että muutama vuoden kasvuprosessin jälkeen myös hän itse ymmärtää tämän ja yrittää polttaa  arkistojen Diili-tallenteet. Mokoma päreensä polttava, itserakas ja ammattillisesti rajoittunut röyhkeä paska, joka paikkaa ammattitaidottomuuttaan Hjalliksen nuoleskelulla ja epäuskottavalla yli-intoilulla. Voipi olla kova paikka tytölle, kun hän näkee totuuden itsestään joskus tulevaisuudessa.

Kyllä repeilin tänään, ku Eila Kaislan rekryporukka piinasi Minnaa myynti- ja käyttökatteen erosta. En ois minäkään osannut vastata, mutta oisin myöntänyt tämän suoraan, enkä valehdellut. Minna puolestaan päätti ajaa itsensä todella noloon tilaan selittelemällä, lässyttämällä ja vähättelemällä asian tärkeyttä. No, potkuthan siitä seuras. Oikein! Joskus kävi mielessä, onkohan Minna narsisti? Niin taitavasti hän loukkasi kanssakilpailijoita ja vielä olla sadistisesti tyytyväinen näistä taidoista.

Minna on säälittävä esimerkki siitä, millaista jengiä kauppakorkeakoulusta voi valmistua. Paitsi että hän ei osannut johtaa ihmisiä, ei hän ymmärtänyt myöskään asioiden eikä numeroiden päälle. Ja pahinta tässä on se, että Minna sokeasti uskoo olevansa pätevä ja pidetty. Todellisuudessa tuollaisia ihmisiä vihataan yli kaiken ja uskon, että moni diililäinen nauroi vahingoniloisesti, ku ämmää hiillostettiin haastiksessa ja lopulta fudutettiin mäkeen koko eukko.

Sitten Heidiin. Tämä on vaikeampi tapaus. Itsekkyys, minätietoisuus ja kylmyys on verhottuna kauniin, ystävällisen ja päällisin puolin kohteliaan kuoren alle. En ymmärrä, miten Hjallis otti naisen finaaliin, vaikka onhan hän petrannut kovasti yleisten käytöstapojen ja suhtautamisensa kanssa matkan varrella. Kenties Heidin pelasti se, että Jethron suosimisesta velloi melkoinen huhumyräkkä ja Harkimon oli pistettävä hommalle joku stoppi? Tai sitten Hjallis todella noudatti Helenan tahtoa valinnoissaan, kuten äijä blogissaan huumorimiehenä sutjautti. 😉

Heidin persoonaa on hirveän vaikea analysoida, koska en voinut olla tuijottamasti Anti Age -kosteusvoidemainoksiin soveltuvia hieman ylimeikattuja kasvoja sekä puutarhaletkun ja hiilihangon varren sekoitukselta muistuttavia narukäsiä. Ois vaan pitänyt pitkähihaisen päällään. Nyt kuopat eukon kasvoilla sai miettimään, että pitäisköhän finaalitehtävässä sittenkin kerätä rahaa ruokaan tälle elitistiselle nälkäkurjelle eikä niinkään Afrikkaan.

Surullista, että liike-elämässä arvostetaan tuollaisia kylmiä, kalseita, juonittelevia ja itseriittoisia pelureita, jotka häpeilemättä dissaavat muita. Heidistä olisi varmasti löytynyt enemmänki inhimillisyyttä ja lämpöä, mutta Minnan vanavedessä hän leimaantui itsekkääksi idiootiksi. Valitettavasti ajan henki taitaa olla sellainen, että luisevilla kyynärpäillä ja manipulointitaidoilla menestyy. Minun mielestäni ei tarvitse olla ilkeä ja häikäilemätön (narttu) pärjätäkseen työelämässä.

Pääsääntöisesti haluan tehdä duunia sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat ystävällisiä, oikeudenmukaisia ja ajattelevat myös toisten hyvinvointia. Parhaat kaupat ja diilit tehdään molemminpuolisen kunnioituksen ja luottamuksen nimissä. Myöskään sanavalmius ei ole sama asia kuin sanoa mitä sylki suuhun heittää ja samalla loukata, aliarvioida tai nöyryyttää toisia.

Nämä tunteettomat ja huonostikäyttäytyvät naiset pitäisi lähettää ensin bisneselämän etikkettikurssille, josta matka johtaisi rujommalle vankileirille ja lopulta Planin kummilapsikohteisiin kolmannen maailman raadollisimpiin kaupunkeihin. Kenties tuo kombo toisi sen verran perspektiiviä, että turha diivailu unohtuisi ja jalat pysyisi jatkossa tukevasti maassa, vaikka pää leijuu pilvissä.

Hjallis: ”Tein valinnan Helenan mielen mukaan”.
http://blogit.mtv3.fi/diili/2009/11/23/tama-oli-oikea-paatos/

Ohjelman nettisatti:
http://mtv3.fi/diili

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

9 Responses to Diilin itsekkäät juonittelijat Minna ja Heidi

 1. yontte says:

  Katoin mäkin ton Diilin just, laitoin boxin tallentaan kun nokoin alkuillan. Vittu tota Minnaa! Sori nyt vaan kaikki naiset, mutta etenkin Minnasta huokuu kilometrien päähän naisten perussynti: helvetillinen pakkomielle olla täydellinen.

  Ainakaan mua ei työnantajana kiinnostaisi palkata muijaa, joka pitää itseään suurin piirtein Jeesuksesta seuraavana. Tietenkin se, mitä on opiskellut ja tehnyt työkseen, on osa sitä pakettia, jonka rekrytoija ostaa. Mutta paljon tärkeämpää on mielestäni se, osoittaako ihminen kykyä oppia ja kouluttautua lisää tulevaisuudessa, onko hän sinut osaamisensa ja heikkouksiensa kanssa ja millaista myönteisyyttä ja halukkuutta kehittymiseen ja kasvamiseen hän osoittaa. Ainakaan minna ei sitä osoittanut.

  Jos ei osaa kunnolla määritellä esim. käyttökatetta, niin olisi antanut esimerkkejä siitä, mitä se voi tarkoittaa. Toi käyttökatteen määrittely on aina vähän tapauskohtaista ja kirjanpitäjillä on erilaisia tyylejä tossa, ei ne numerotkaan aina niin kiveen hakattuja ole.

  • P-man says:

   Y, Sääliks kävi Minnaa, ku naikkonen raukka kuvitteli tosiaan, ettei kukaan sais sitä kiinni osaamattomuudesta. Mut niin vaan alkoi huuli tutista ja hikikarpalot nousta otsalle, kun tajus, että käyttökattteesta uhkaa muodostua kynnyskysymys… Tai siis ei käyttökatteesta, vaan siitä, miten reagoi.

   Tommoset perfektionisti-saivartelijat onneks tiputetaan jossain vaiheessa maan pinnalle, joko työelämässä tai yksityiselämän avustuksella…

   Nätti ja perusOK likka hän varmaan on, mutta jotenki diilissä hänestä kuoriutui esille totaali-idis ja bitchahtava kana. Voi olla suht vaikea löytää duunia ihan heti. Tai sitten ei. Kyllähän joku isompi herra palkkaa tosta oikein mukavat muodot… Eikun anteeks, taidot, firmaansa!

   Joko voidaan tulla kotiin vai vieläks täytyy kitata kaljaa?!? 😉 😉

 2. Tiina says:

  Millanenkohan merkitys on ton ohjelman editoinnilla? Olisikohan saanut erilaisen käsityksen jos olisi saanut nähdä koko materiaalin.
  Vaikka en usko, että se muuttaisi sitä mielipidettä, jonka oon muodostanut. Aika pitkälti oon samoilla linjoilla teidän kanssa.

 3. P-Man says:

  Jep! Kyllä varmasti tuotanto ja edis on tehny hallaa. Mutta oon sitä mieltä, et kyllä bitch on tässäkin tapauksessa leivottu kisan mulkuimmasta ihmisistä. Noi on vaan vähän vaarallisia ohjelmia yrittäjille, jossei hallitse mediajulkisuutta, eikä leukojaan….

 4. P-man says:

  Eilen puhuttiin poikan kanssa, että harvinaisen suoraan toi Minna nuoli Hjalliksen persettä siellä kaffilassa, jossa olivat Hjalliksen, Helenan ja Antin kanssa. Kälätti koko ajan, eikä antanut Antin puhua ollenkaan. A fiksuna miehenä tiesi, että Minna mölöttää aivan liikaa ja saa itsensä vaikuttamaan totaali-idiootilta. A antoi naisen ärsyttää Hjallista, eikä edes alkanut käestää väliin. Pelimies luki hyvin Hjallun ja Hellun kasvoja, ja varmaan ajatteli mielessään, et toi muija muuten tippuu ny pois, joten alkaa marmattaa. 😉 Hyvä Antti! Näytä niille, mistä kaltaisesi nuoret, dynaamiset ja nälkäiset haastajat on tehty. Sä voitat koko skaban, ei siitä tosta vetyraakista ole sulle uhkaa. Aina tyylikkäät ja kalliit bisnesvaatteet ei vaan riitä. Sorry, Heidi.

  Minnasta huomas, että nainen on todella epävarma itsestään ja yrittää korvata/peittää puutteensa pahoilla tavoilla… Mutta Minnaa Voicen haastattelussa lainaten: ”ei ole olemassa huonoa julkisuutta”. Hah, eipä. Voi tyttöparkaa. Ei tainnut olla markkinointiviestinnän ja/tai maineenhallinnan kursseilla. Olisin ymmärtänyt, että on miehensä kanssa yrittäjä. Mahtaa olla ukko samanlainen mulkero tai jos ei, niin sitten kyllä taitaa olla hankalaa aikaa parisuhteessa ja työrintamalla tällä hetkellä. Toivotaan, että Sutiset osaavat ryhtyä imagonparannustoimiin pikaisesti.

 5. Reeno says:

  Sit saadaanki uusi ”Mikkosten maailma”-sarja ruutuun.

  Mä taputan täällä karvaisia käsiäni yhteen, hyvä Piimän, mä en olekaan ainut joka on huomannu tän et kauppis on valitettavan kansoitettu pukupelleillä ja ”piinkovilla” bisnesharpuilla.. Swimming with the sharks jne.

  Ei se jakkupuku vaan se korvienväli.

  • P-man says:

   reeno,

   No joo et. Lukemallahan sinne pääsee idiooteinkin mulkku. Ja jossei viel oo mulkero sinne mennessä, ainaki semmonen susta yritetään leipoa. Ei ny kaikis yksiköissä, mut ainaki KY:llä tunnutaan ajattelevan, että kauppis = kova, välinpitämätön ja pelkkiä euroja rakastava yksilö.

   Must piti tulla poliisi (tai palomies), mut jossain mielenhäiriössä kallistuin sit kauppakorkeeseen. Mielenhäiriötä vois kutsua Seijaksi! Oon aina erottunut valtavirrasta tossa laitoksessa iha jo siks, et tykkään pörrätä koulul revityissä fareissa, tennareissa ja kulahtaneissa paidoissa. Joskus jos on oikeen tärkee juttu, semma tai excu, saatan vetää kaulaan joulupukki- tai Simpson-krakan. 😉 Duunissa tietty panostan eri tavalla, mut yo on vaan yo. Kiva vähä ravistella antiikinaikaista kulttuurii.

   Ja on muuten kumma juttu, et mun ympäril luennoilla pörrää muijii enemmä ku laki sallii. Ja suurin osa tutuista sanoo, et hienoo, ku jäbä ei leiki mitään piinkovaa bisnesmiestä, vaan on oma ittensä. Sen oon huomannu, et ei voi olla uskottava bisnesukko, jossei osaa tehdä krakasolmua tai valita oikeanväristä vyötä tummiin housuihin. Kauppikses näkee sellaista pellee ”bisnesasuissaan”, et välil luulee olevansa sirkus Sariolassa…

 6. yontte says:

  Minna on ulkonäöltään aika hot. Jotenkin eksoottisen näköinen. Se intin käynyt nuori mimmi oli kans kuuma. Mutta se punapää oli niin raskas vaikka siinä ei ollut ihmisenämitään vikaa. Tuli ihan mieleen joku Sinooperin askarteluohjaaja siitä muijan punaisesta pallotukasta ja aina sävy sävyyn olevista vihreistä asusteista.

  Miksi Minnalla on kaulassa tollanen kamala Burberryn huivi? Ja miks kukaan noista muijista ei osaa pukeutua persoonallisesti ja oikeasti kalliin näköisesti vaan kaikilla on toi ”mä olen niin kova muija ja mul on jakkupuku ja piikkikorot” -tyyli. En panis.Paisti sitä inttipimppiä 😉

 7. P-man says:

  Mut Jethro on kyl edelleen eniten myyntimies ja peliäijä, vaikka Antti toivottavasti finaalin voittaakin.

  https://ristipissarit.wordpress.com/2009/11/25/jethroa-paalle/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: