Äideistä parhain


Luin eilen hupaisan kirjoituksen hirmuäideistä Tiinalla on asiaa -blogista: http://tiinallaonasiaa.blogspot.com/2009/11/aidit-haloo.html

Tää tsyby hallitsee sarkasmin. Hän osaa kirjoittaa röyhkeän rehellisen aidosti, mutta olla silti haukkumatta ihmisyksilöitä tai menemättä henkilökohtaisuuksiin. Mimmi pureutuu sen sijaan ilmiöiden ja asioiden kritisointiin, ja varsin taidokkaasti sen tekee. Tällä kertaa Tiina käsitteli ärsyttäviä äitejä. Jep, jep. Niinkuin tonne kommailinkin, meitsillä on noista mammoista paljon kokemusta. Mikä siinä on, et osa munkin kavereista on muuttunut kaikkivaltiaiksi lapsen saatuaan?!

Tädit tuijottaa omaan ja lapsen napaan, ja kuvittelevat voivansa tehdä mitä vaa, missä vaa ja välittämättä muista ihmisist. Tarkkailin tätä jumalankuvan leikkimistä Lielahden perhehelvetissä. Oiva paikka, koska Citymarketissa oli vaipat tarjoukses ja käytävät pullollaan kärryillä ja rattailla ralliautoilevia äitejä. Pari kertaa meinasin menettää varpaat, ku äidit huristeli mun yli hirveellä kiireellä mielipuolinen virne kasvoillaan. Tuntui vähintään siltä, et jaossa oli universumin viimeinen kakkariepulasti.

Eikä ne ole ainoastaan äidit, jotka tunaroi, vaan myös lapsukaiset. Mutta tässäkin tapauksessa vastuu on vanhemmilla. Todistin, kuinka nämä elämän pienet ihmeet keräili kärryt pullolleen kaiken maailman häröi tavaroita, joita mammat sit samalla tahdilla nakkeli mielivaltaisesti pois milloin mihinkin hyllylle. Yksikin muija jätti jauheliha- ja makkarapaketit leluosastolle. Sinne pilaantumaan ja haisemaan. Vaikkei lapsilta voi vaatia vastuullisuutta, aikuisilta voi. Mut auta armias, jos meet sanomaan näille äideille jotain lasten räävittömästä käytöksestä, sitä tulee käkättimeen ja lujaa. Villipetoa ei pysäytä mikää, kun hän suojelee jälkikasvuaan maailman pahuudelta. Kun iso kita aukeaa, siitä näkee peräsuoleen asti.

On kyllä omalla tavalla hellyyttävää, kuinka skitsosti äidit pitävät vesojensa puolta. Myös siinä tapauksessa, että lapsi on tehnyt väärin. Etenkin ravintolassa saa todistaa tämmöisiä vääntöjä. The Grillissä, joka nyt ei muutenkaan ole perheravintolaidylli, about parivuotias tuittupää nakkas meidän pöytään lihapullansa komiassa kaaressa, eikä mutsi ei ees vaivautunut kieltämään. Päinvastoin, naureskeli ku hauskimpaakin stand-uppii kattoessa. Kävi sentään hakemassa pullat pois pöytälevyltä pyörimästä. Kun lapsen isä sit yritti huudella jotain anteeksipyynnön tapaista, ni muija alkoi sättiä miesparkaa hirveeseen ääneen. Sopersi jotain, et meitin Tiivitaavi on uhmaiässä ja tällainen on normaalia. No ei kyllä ole.

Se, että ihmisellä on lapsi, ei oikeuta häntä erityiskohteluun kaikessa. Mut näin nämä hirmumammat tuntuvat kuvittelevan. Niin rasittavaa. Niin karseeta. Onneks isien näkee sentään käyttäytyvän suht järkevästi pienten kekaroidensa kanssa. Ilmeisesti puuttuva äidinvaisto sen mahdollistaa. Keep going papat. Teitä tarvitaan tässä maailmassa enemmä ku uskottekaan.

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

11 Responses to Äideistä parhain

 1. Tiina says:

  JEE! KOMPPAAN SUA IHAN TÄYSILLÄ!

 2. Keep going mamas says:

  Tähän liittyy vahvasti se kotikasvatus jossa myös isän täytyy olla mukana. Tämähän kertoo siitä äidin ja isän YHTEISESTÄ kasvatusongelmasta. Tai sitä yhteistä kasvatuslinjaa ei ehkä ole.

  • P-man says:

   Hello! Must tuntuu, että äidit lellii etenki vauvoja ja iha pieniä lapsia enemmä ku isät, ja pitää niitä pikkupilttejä vähä turhan viattomina ja puhtaina pulliaisina. En tiedä miks, mut tuntuu siltä, että äidit ei raaski enää kasvattaa lapsiaan luomalla niille kunnon rajat. Kun lasta vaiks kielletään, se tehdään sellaisella lässynlää-äänensävyllä, eikä siit oo mitään hyötyä. Päinvastoin, luulis et pieni ihminen menee iha hämilleen, kun sanotaan toista ja kuulostetaan toiselta.

   Ja muutenki tuntuu silt, et äidit etenki pelkää suurin piirtein saavansa syytteen, jos aiheuttavat palleroisilleen mielipahaa vaikka keskeyttämällä sen lihapullien nakkelun vieraisiin pöytään. Mun tuntemat äidit ajattelee monesti liikaa sitä, että pientä ihmistä ei sais mitenkään komentaa/kieltää/kaapata syliin ja lopettaa turha kiukuttelu/raivokohtaus. Enkä ny tarkoita mitään väkivaltaista, vaan sellaista normaalia arkista toimintaa, jota ainaki mun lapsuudes oli täysin sallittua harrastaa…

 3. Tiina says:

  Ja ai niin, kuuntelin sen Chisun albumin. Olin tosi yllättynyt, että pidin siitä. Tää oli ihan eri kamaa kuin se kammo ”mun koti ei oo täällä”-paska.

  • P-man says:

   Arvasin, että yllätyt! Niin mäkin. Näin sen huomaa, kuinka iso leima tulee otsaan yhdestä/ensimmäisestä sinkusta, joka sattuu päätyy soundtrackille… Voi Chisua. Jää aika monta kauppaa tekemättä ton takia. Epäluuloisia on suht paljon…

   Nousiko Tiina joku suosikkibiisi?

 4. Tiina says:

  Joo :). Käy lukemassa blogia, niin tiedät että mikä ;).

  • P-man says:

   Tiina, jotenki en yllättänyt. Miehistä viis! 😉 Myös se humppajallastus oli iha ok. Tuli mieleen musiikin hissan tunnit ja Tapio Rautavaara…

 5. Tiina says:

  🙂 Miehistä viis! Kuvastaa tämän hetkisiä tunnelmia noin niinkuin muutenkin.

 6. Tiina says:

  🙂 Mun pit muuten kommentoida tota, etten loukkaa muka ketään henkilökohtaisesti. Et ole lukenut mun Lola-juttua?

 7. yontte says:

  Mua on usein mietityttänyt miksi vitussa ne kakarat pitää ottaa mukaan aina viikonloppuna ja ruuhka-aikoina markettiin? Eikö toinen vanhemmista osaa omatoimisesti käydä ostoksilla? Eikö toinen voi jäädä mukuloiden kans johoki vitun puuhanurkkaan? Miksi helvetissä kello viisi iltapäivällä tai lauantaisin pitää ottaa ne kolmoset nasse nisse ja masse joissain vitun hyökkäysvaunuissa rääkyyn ja itkeen kauppaan?

  Ihmetyttää muutenkin toi lastenteko. Yleensä ihmiset jotka lässyttää et lapset ja perhe on niiden elämän ihanimpia asioita, on niitä elähtäneitä mammoja, jotka on meikannut viimeks joskus 90-luvulla ja jotka vaan työntää zombiemainen ilme kasvoillaan kiljuvia kakaroita muiden ihmisten häiriönä. Lapset on kuin koiria.Komentamalla ne oppii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: