Työpäivä #6: Verkkojulkisuus ja PP-helvetti


Oon kursinut kokoon esittelymatskuu Mediapastorista. Työlästä hommaa. Kuinka esittää about 100 sivua asiaa parilla PowerPoint-slidenä ja vieläpä niin, ettei kuuntelijat nukahda? Päädyin yksinkertaisen varmaan strategiaan: vain muutama ydinsana slaideihin ja sit visuaalisuus ja musiikki tehokeinoksi. Aattelin aloittaa presentaation niin, että pistän huoneen pimeäksi ja pyydän jengii sulkeen silmät, kiinnittämään tekerinsa ja tyhjentämään virtsaputkenta ennen ku jysähtää.

Sit hallittu muutaman sekunnin hiljaisuus, minkä jälkeen alkaa rummut raikua. Siitä biisiin liittyvä johdanto, josta nopeesti aiheeseen. Koko sisällön esittelyn ajan pyörii tykiltä mageat mutta simppelit kuvat, koska haluan ihmisten enssijaisesti kuitenkin kuuntelevan mua. Jos kuvat ois pieniä, mutkikkaita tai vaikeesti ymmärrettäviä, ne veis kaiken huomion meitsiltä. Lopetuksena käytän kuuntelijakuntaa aktivoivaa kikkaa, eli ”pakotan” ne osallistumaan mun presentaatioon. 🙂 Uskoisin,e t tästä tulee hyvä setti. Ne perinteiset sulkeiset on kuivia ku beduiinin sandaali Saharassa, eli ei mua varten…

Työn lomassa törmäsin erikoiseen lakiin. Oikeastaan en ymmärrä, miksi tää on olemassa, koska eihän tätä kukaan kunnioita. Ja vaikka kunnioittais, niin ei tätä pystyisi valvomaa. Joko arvaatte, mistä on kyse? Työelämän tietosuojalaki, tietenkin:

”Työnantaja ei saa penkoa työnhakija taustoja Googlesta ilman työntekijän suostumusta”.

Älkää nyt hei viittikö. Suurin osa rekryä tekevistä etenee hakemuksesta nettiin ja penkoo sen läpikotaisin. Mitä sieltä sitten löytyy, on työnhakijan ongelma. Oon monesti miettinyt, miten omaa verkkojulkisuutta kannattais hoitaa, ja tulin siihen tulokseen, että jokaisen kannattaisi palkata itsensä itselleen PR-henkilöksi ja hallita ainaki verkkojulkisuuden perusteet. Tässä muutamia ajatuksia:

1. Kerta Kuukkelia kuitenkin käytetään, niin olisi hyvä, että verkosta kuitenkin löytyy edes jotain sillä omalla nimellä?

Hakija, joka ei ole mitenkään esillä verkossa ei voi olla erityisen vaikuttava, tunnettu ja suosittu. Ja etenki jos puuhailee nettialalla, on suorastaan epäammattimaista, jossei henkilöstä ole mainintaa. Ei julkisia esiintymisiä, ei kunniamainintoja/palkintoja, ei kilpailuosallistumisia, ei nimeä liittojen tai ammattiyhdistysten sivuilla. Ensimmäinen mielleyhtymä on, että tuossa kaverissa täytyy olla jotain outoa.

2. Kun kerta Kuukkeli löytää kaiken kuitenkin, eikö olisi järkevää, että pyrkisi vaikuttamaan siihen sisältöön, mitä netti tuuppaa ulos?

Jos Google ny sattuu antamaan joka kerta sun nimellä sen vanhan kännisen näköisen Facebook-kuvan tai murskakriitikin tehdystä gradusta tai projektista, niin verkkoon kannattaisi alkaa tuupata jotain parempaa. Ehkä ois järkevää perustaa oma blogi, jonka fiksu sisältö nousisi esille hakukoneille ennen noita edellisiä karmeuksia?

Sama pätee kuviin. Aina parempi, jos silmään osuvat kuvat ois jotain muuta ku laivapicsejä, joissa otat suihin puhallettavalta muovilehmältä toisessa kädessä shampanja ja toisessa dildo.

Jaahas, jospas sitten jatkais töiden tekoa. Löytyy vaan ni mielenkiintoisii juttui, et pakko välillä jakaa nää. 🙂 tyypit, lyökääs Googleen huviksenne Henna Kalinainen ja miettikää, millaisen kuvan tästä tsybystä saa verkosta. Mutta kokeilkaas sen sijaan jotain random-nimeä esimerkiksi Piia Virtanen tai Hanna Lehtonen.

Moroo…

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: