Masennus


Mää olen masentunut. Oikeasti.

Mä en ole koskaan ollut masentunut, mitä nyt on vituttanut ihan saatanasti joskus. Viikonloppuna iski sellanen alakulo ja voimattomuus päälle niinku joku aalto. Siks en ole jaksanut tännekkään kirjotella. En oikein tiä mikä mua vaivaa. Juttelin kivan siskon ja äitin kanssa puhelimessa. Ne oli molemmat sitä mieltä, että mä olen tehnyt liikaa töitä sata lasissa ja tässä on nyt kyse jostain uupumisesta.

Viikonloppu Miiankin kanssa meni jotenkin sumussa tän mun olon takia ja pelkään kusseeni homman ihan kympillä. Kun jätkät soitteli ja tekstaili, yritin olla oma rehvakas itteni, mutta nyt en vaan jaksa. Oli meillä ihan kivaa, käytiin syömässä hyvin ja käveltiin keskuspuistossa ja käytiin kattoon juku venäläistaidenäyttely. Tapasin myös sen Miian veljen. Tai se on tarkalleen ottaen velipuoli, mutta veljeks ja siskoks ne toisiaan nimittää.

Kaikkein pahinta on se, että just toi viikonloppu Miian kanssa veti mut maahan. Se tsubu on mua kymmenisen vuotta nuorempi ja sillä on elämä vasta edessä, hieno opiskelupaikka saatanan arvostetussa opinahjossa ja kaikkee. Sillä on kovat suunnitelmat. Välillä se puhuu et perustais oman mallitoimiston Viroon, Latviaan tai Ruotsiin. Toisaalta sitä kiinnostaa myös EU-hommat. Sen veli on 27 sekin on jo ehtinyt vääntää yhden tosi hyvän tutkinnon ja alotti nyt jossain yyberhienossa maisteriohjelmassa. Ja sillä on joku it. tms. duuni jota se tekee kotoa käsin jollekkin ulkomaalaiselle firmalle ja vetää vitusti hilloo.

Aloin miettiä tätä omaa elämääni. Puitteet on tosi hienot. mutta mää oon niin vitun kyllästynyt siihen että aina joudun todistelemaan sitä että munkin päässä ihan oikeesti liikkuu muutakin ku tussu. Aihe josta mulle on täälläki naljailtu on se et mä olen vaan amk-tradenomi. Ja joo joo oon hakenu kauppakorkeeseen ja oikikseenkin mutta en oo päässy. Ja sain mun lopputyöstä arvosanaks vaan kolmosen. Mää oon aina olu tämmönen keskinkertanen työjuhta. Koulua vedin vasemmalla kädellä kun aloittelin samalla tätä firmaa, silloin tein vielä urheilupuolella junnuvalmennusta ja matkustelin ihan omaks huvikseni ihan vitusti. Olen aina aatellut että olisin mä varmaan päässyt oikikseen ja tehnyt hienot lopputyöt jos en olis tehnyt niin paljon töitä. Mutta toi Miia ja sen veli sai mut niin masentuneeks. Ne on sekä päässyt niihin vitun hienoihin kouluihinsa että tehneet hemmetisti töitä ja rahaa siinä sivussa. Eli mä olen vaan koko ajan selitellyt ittelleni kun en ole halunnut myöntää sitä, että mää olen vaan keskinkertanen ihminen.

Tuntuu oudolta kirjottaa tästä kun jo pelkästään tän asian ajatteleminen tuntuu oudolta. Mullahan on aina ollut niin helvetin rautanen itsetunto. En todellakaan tiä mikä mua vaivaa. kai mää kohta itken mitä en yleensä tee paitsi sillon kun mukta vedettiin 4 viisaudenhammasta kerralla vuonna 2003. Niin et Erppa ja P jos ootte ihmetellyt mun poissaolevaa olemusta jota oon yrittänyt peitellä niin tästä se johtuu. Sori jos en jaksa puhua asiasta, kornia, on helponpaa kirjottaa tästä kun taas joku tuhat ihmistä varmaan tän lukee kun tulla puhuun teille kahdenkesken. mutta ne lukijat on kuitenkin vaan nimiä ja nimikerkkejä ja te asutte mun kanssa.

Hyvää joulua kaikesta huolimatta kaikille!

Tietoja yontte
Mies kaupungin kattojen yltä. Intresseissä vastakkaisen sukupuolen muotovaliot, viinit, gourmet, arjen ja juhlan luksus, vaatteet, henkinen ja fyysinen tasapaino. Täydellisyydessä ei ole mitään pahaa -siksi vaadin sitä sekä itseltäni että muilta.

23 Responses to Masennus

 1. P-man says:

  Hmm… Yllättävä entry ootti täällä… Pistä Omppu kassiin, Tippuri töihin ja tuu Testokseen. Tarjoon päiväkaljan ja voin avautua seurana Seijasta…

  • P-man says:

   Ja itseasias osasin oottaa jotain tällaista sen aamusen sanasodan perusteella, minkä kuuli vahingossa… Tippurilla taitaa olla tarkka psykologinen taju! Plussaa sekin! Meette yhes sit terapiaan. 😉

   Totta puhuakseni, jotta sunkin masennus saataisiin valjastettua lamassa pyörivän Suomen ja kansalaistemme eteenpäin vieväksi voimaksi ja hyödyksi, voitais ottaa ens viikolla teemaks mielenterveysongelmat? Mitäs sanotte? Tässä on ittellään kokemusta ainakin menettämisen pelosta/parisuhdepaskasta. Heitelkää ihmeessä ehdotuksia tai iha valmiita tarinoita tulemaan lukijatkin, voidaan taas julkaista niitä blogissa. Mitä niit ny si ois? Burnout, masennus/uupumus, läheisriippuvuus, narsismi, erilaiset ruumiin kautta koetut sairaudet eli bulimiat sun muut, jotku 2-suuntaiset mielialahäiriöt. Onhan noita… Mua itse asias kiinnostais tietää, mistä sit muka erottaa msennuksen ja äärettömän vitutuksen…

 2. _mntt says:

  Yontte, sulla on nyt ollu ihan liian monta rautaa tulessa, työstressien lisäks vielä sikainfluenssapaniikit ja toi Tipsa siel töissä. Toi on ihan inhimillistä.
  Se sun itsetunto vaan sai jonkinmoisen herätyksen sen Miian seurassa, taidat ihailla sitä tyttöä todella (Hihi, nti wb-psyko alias mntt vastaa). 😉
  ..ja sitten vielä tää liirumlaarumlässynlää-ihana joulun aika, voi että. Uskon et se on se syy, miks ihmiset on niin apeita. Ku kaikki muut on niin yli-inhimillisen laupeita ja mukavia.

  Voin kertoo, että mullakin on jokin masennuskausi. Mun oma vuodenaikamasennus, joka tulee tasaisesti marras-joulukuussa, ja joka hemmetin vuosi. Enkä vieläkään osaa valmistautua siihen.
  Kaks vuotta sitten mulla päätty näihin aikoihin todella tärkeä ja pitkäaikainen ystävyyssuhde, maailma oli aivan sekaisin. Vuosi sitten tuli ero parisuhteessa ja osittain sen seurauksena työuupumusta.
  En tiiä ajanko mä itte itteni kriisiin ja masennukseen, mutta tähän aikaan ne on aina tulleet.

  Ja nyt taas puskee läpi. Mutta eipä oo tällä kertaa mitään mistä erota, ei aristavaa ihmissuhdetta. 😀
  Saas nähä mitä keksin.

  P-mies, hyvä idea toi teemaviikko taasen. (: Varmaan pamahtaa aika laajaksi.

  • _mntt says:

   btw. Voiks sanoo laupeita? Vai onkse laupiaita..?
   No ihan sama!

   ..Äikässä oli melkein L lukiossa, mutta silti en osaa enää ollenkaan kirjottaa. Kai on jo niin kauan niistä kirjotuksista. Huoh. Olen vanha, ikäkriisi. Se se on muuten Jontte sullakin! Eiks sillon tee miehillä mieli vaihtaa auto ja kaikkee? ..ja tuntea olonsa riittämättömäks..

 3. JToivonen says:

  Kannatetaan ajatusta mielialahäiriöiden ottamisesta viikon teemaks! Ittellänikin on jonkunmoista kokemusta yltiöperfektionismista ja jonkinlaisesta syömis”ongelmista” ja pakonomaisesta liikuntariippuvuudesta (muutamia vuosia sitten)… Kummastakaan ei ulkopuolisille kyllä ollu haittaa vaikka molemmista on tullut aikoinaan PALJON sanomista. Enää en kärsi mistään muusta kuin paisuneesta egosta! 🙂

 4. yontte says:

  Ehkä tossa teemassa olis ideaa.Niin mää tosiaan riitelin sen tippiksen kans tänään. Se alko riehuun siitä,että hän on aistinut että mä olen kertonut kavereilleni mistä tää meidän erikoinen työsuhdefarssi sai alkunsa. Sanoin että aika vitun vaikee mun on olla täysin kertomatta, koska kämppikset ei ikinä uskois et kaikki on ihan normaalisti jos mä ottaisin sen tyyppisen ihmisen ihan tosta vaan harjottelijaks firmaani. Ja sen muu mussutus oli itkua siitä, että mun työni on kamalaa ihmisten hädällä rahastamista jos toteutan sen mediapastori-konseptin. Sanoin et vittu ihan itse kaikki kalinaiset ja kurhiset sinne mediaan tunkee.

  Ja russutusta riitti myös siitä, että firman köökissä on kertakäyttöastoita joita aina laiskuuksissani ja kun asiakkaita ei oo käymässä käytän. Kahvi ei oo reilun kaupan kahvia vaan presidentin tummaa paahtoo tai Mokkamestareiden espressoo. Otan vesihanasta kylmää juomavettä sen sijaan että nappaisin vaan mukillisien viilentymätöntä vettä ja laittaisin sen jääkaappiin. Tippistä ällöttää kun jääkaapissa on P-manin lihaeineksiä ja mun ilmakuivattua kinkkua. Ja vessaa ei kuulemma sais vetää jos käy vaan kusella.

  Anna mun kaikki kestää. Kirjaimellisesti.

 5. yontte says:

  sitä paitsi se on vielä sanottava, että Erppa ja P te ootte olleet tosi fiksuja tippiksen seurassa, joten on ihan turhaa et ämmä alkaa itkeen että te taidatte tietää asiasta, kun ette ole siitä mitään naljailleet ja hän ihan oma-aloitteisesti ja tarkoituksella TARTUTTI MUT ja oli kuulemma femakkokamuilleen leuhkinut että nyt sai junttisovinisti ansionsa mukaan.

  • P-man says:

   Kiitos J2 ja Mntt! Kyl me voidaan ottaa tää aiheeks, ehdottomasti. Kiitos buustista! Ja Y, mistä sä kuulit tosta, et se levittää tota legendaa? Kohta me ollaan kaikki iha tippureissamme…

 6. P-man says:

  Ja hei Y, muistuta, et puhutaan firman pikkujouluista viel! Ei me niitä voida sun angstin takii peruakaan… Kai… Löysin aika metkan tapahtumakonseptin netist, jota vois ehkä aatella, jos ei jakseta itte höyrytä.

 7. yontte says:

  No sehän meni möläyttään sen jossain sivulauseessa sillon kun otin siihen yhteyttä ja se paljasti ihan estottomasti että tartutti mut tahalteen. Olin niin shokissa silloin ylipäätään siitä taudista ja sen ämmän toiminnasta et se tuntu vaan yhdeltä vittumaiselta niitiltä koko arkussa. Ei sen kukaan kaveri mua onneks tunne ja tippurihan muisti mun nimen eka väärin, se on puhunu niille jostain Jarista sillon alussa. Eli ei se toivon mukaan oo aiheuttanu kauheeta hallaa mulle. Ja mää oon siinä käsityksessä et tipsu ei oo äitinsä lisäks kehdannu kertoo olevansa pakkotöissä, eli ne sen kaveritkaan jotka luulee sen tartuttaneen jonkun ”Jarin” ei todennäkösesti tiedä, että tipsu on kyseisen ”Jarin” leivissä sovittamassa tekoaan eikä Jarin nimi ees oo Jari.

  • P-man says:

   Huh, mä aattelin, et se levittää nyt tota paskaa… Jessus, mikä eukko. Auttoko pväbisse? Tuu molskille kattoon Mariaa? hintti-Williams on mukana…

 8. yontte says:

  Joo mätuun ihan just.Ei kai se Williams nyt sentään hintti oo, eiks se oo kauhee pukki?

 9. P-man says:

  tuu itte toteen, alkaa…!!! Gaynnäkönen ainaki. 😉

 10. mimmu says:

  Yontte, sun teksteistähän paistaa välillä suorastaan etova ja epäempaattinen tehokkuuden ja mahdin ihailu. Lisäksi ainakin sun kirjoitustyyliin kuuluu aika epäsuomalainen mahtailu (tai mahtailun tarve). Luulen, että suurin osa jengistä pitää tradenomi amk:ta ihan perusookoona, ehkä jopa jonkinlaista viitseliäisyyttäkin, vaativana tutkintona. Mutta sinun kohdallasi, kun on käynyt ilmi, että ihailet korkeita akateemisia korkoja, tutkintosi on oiva kohta napauttaa, kun kärkevät tekstisi katkovat verisuonia. Silloin, kun vaikkapa jaat Internet-yleisöllesi ihastuttavia työhaastattelumetodejasi, on ihana ajatella, että kyllä kaikki bodata osaa, mutta maisterius se onkin jo vaikeampi nakki.

  Kaikesta huolimatta, toivon että tilasi on ohimenevä, ja mielesi tekee voltin takaisin positiiviselle puolelle 🙂

  • P-man says:

   jumalauta, mitkä kirjoittajan lahjat mimmulla! Aika tiukkaa settii! Mä en sano tähän mitään… Muuta ku et metodinsa kullakin! Onneks pääsinkaverisuhteilla hommaan ja oon kakslahkeinen. 😉

 11. yontte says:

  Senyt vaan on mun oma rehellinen tyylini. Olen aina inhonnut kaiken maailman paskan puhujia. Ja vielä enemmän inhoan tekopyhiä paskanpuhujia. Ihmiset ei pideä musta koska mä olen rehellisesti paskanpuhuja. Ja mitä pahaa siin on jos en halua hyvinvointipalveluja myyvään firmaani läskiä huonokuntoista työntekijää? Yksityisyrittäjältä sellanen teko olisi sulaa hulluutta.

 12. yontte says:

  Miten tätävitun plokia käytetään kun olisin halunnut kommata tiinalle mut ei sekään vittu onnistu.

 13. Tiina says:

  Moi Jontte! Mulle on tullut muutaman viikon nettipimento, koska mun kone on edelleen huollossa prkl! Joudun netissä käymiseen käyttämään tätä hiton pleikkaria, jossa on paska selain. Soitin huoltoon pienen palautepuhelun, ja saan koneen kai ensi vkon alussa. Parempi olisi silloin saapua, sillä muuten menen tunkemaan jokaisen huoltosällin perseeseen rautakangen. En voi käsittää, miten yli 1000 euron läppäri on vuoden sisällä ostamisesta ollut jo 5 krt huollettavana erinäisten pikkuvikojen takia.

  Mun mielestä on typerää arvottaa ihmisiä koulutuksen tai varallisuuden mukaan. Kuka on onnellisin? Se, jolla on isoin tili? Epäilen. Musta on ihan sama, että onko siivooja vai lääkäri. Kunhan on itse tyytyväinen elämäänsä.

  Kuka sen on päättänyt, että oikiksessa, kauppakorkeassa ja lääkiksessä opiskelevat fiksuimmat? Siellä opiskelee paljon kunnianhimoisia tyyppejä, jotka juoksevat statuksen ja rahan perässä. Hienoa, jos joku jaksaa. Mun kokemuksen mukaan niissä on ihan sama määrä urpoja idiootteja kuin muissakin opinahjoissa. Tyypit noissa paikoissa ovat vain hieman viitseliäämpiä.
  Mitä kukakin elämältään haluaa. Mun ystävät usein sanovat mulle, että miksen opiskelisi jotakin vaativampaa, koska mun älyllinen kapasiteetti menee muka hukkaan nykyisessä opinahjossa. Entä jos mua ei kiinnosta miljoonan vuoden opiskelu, jotta voisin sen jälkeen viettää suurimman osan elämästäni töissä metsästäen menestystä. Mä jätän noi kilpajuoksut siitä, kellä on parhain työpaikka ja isoin palkkapussi muille ihmisille. Musta se on elämän hukkaan valumista. Mä teen töitä siksi, että mulla olisi edes jotain rahaa viettää kivaa vapaa-aikaa. En halua työstä mitään sisältöä mun elämälle. Tietysti työn pitää olla mielekästä. Ja olen ihan hieman materialistinen, joten en mä millään minimipalkalla halua elellä. Mun mielestä on ihan turha tuntea tollasissa asioissa huonommuutta kehenkään. Etenkin kun sulla menee kuitenkin elämässäsi ihan hyvin, eikö niin?

  Miksi sä deittailet jotain parikymppistä chicaa? Hei haloo, sellaiset pikkumimmit eivät vielä tiedä tästä elämästä about mitään. Siperia opettaa. Katsotaan viiden vuoden päästä miten monta mallitoimistoa sillä on yhtään missään. Ja mitä sitten vaikkei olisikaan? Olisko hän jotenkin huono ihminen sen takia? Mitä pahaa on keskinkertaisuudessa tai tavallisessa elämässä?

  Mitä tulee anonyymeihin kommentoijiin. Jättäisin sellaisten mielipiteet omaan arvoonsa. Ainakin jos ne ovat vailla perusteluja, ja ovat asiattomia. Mä saan jatkuvasti ihan uskomattomia paskakommentteja. En jaksa edes julkaista kaikkia. Ihmiset kuvittelevat että voivat anonyymiteetin suojista sanoa ihan mitä vaan. Kaiken lisäksi ainakin eräiden mun juttujen kommentoijien olevan tuttuja oikeassakin elämässä. Niillä selkärangattomilla käärmeillä ei olisi ikinä pokkaa tulla sanomaan face to face samoja asioita. Se on helppo nimettömänä purkaa patoutumiaan. Säälittävää. Muutenkaan en ymmärrä, että jos jonkun mielestä joku blogi on huono tai kirjoittajan mielipiteet tyhmiä, niin onko sitä silloin välttämätöntä lukea? Lukisivat itselleen mieluisia juttuja prkl! Äh. Mulla ei oikein juttu ja ajatukset tänään kulje. Sorgen. Koita kestää!

  Ai niin, piti vielä kommata Tippiksen hippiaatteita. Ihan kiva, että hän haluaa osaltaan olla pelastamassa maailmaa, mutta ei kai niitä mielipiteitään tarvitse työpaikalla muille tuputtaa. Fanaattiset ihmiset ovat rasittavia.

  • yontte says:

   Tuli tää sun pitkä vuodatus tänne:) Kiitti, sul on niin hyvin sana hallussa että saa väkisinkin hymyileen:)

 14. Tiina says:

  EI VITTU! Kirjoitin äsken järjettömän pitkän litanian, mutta tämä vitun pleikkarin paskaselain ei toimi normaalisti. Se ei tullut tänne, vaikka painoin lähetä. Saatana sentään.

 15. Päivitysilmoitus: Korjailtua komeutta « Ristipissarit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: