Kulttuuripääkaupunkihanke ja Finnair


Olen seurannut mielenkiinnolla viimeiset vuodet Finnairissa järjestettyä teatteriesitystä. Samaa ovat tehneet lukuisat muut suomalaiset, ja myös muut ihmettelijät ympäri maailmaa. Aikamoinen show siellä onkin pyörinyt. Yhdistelmä draamaa, komediaa, tragediaa ja trilleriä. Aihe kiinnostaa monestakin syystä. Osittain siksi, että opiskelen kaupanalaa, omistan putiikin osakkeita, olen ihmetellyt yhtiön johtamispolitiikkaa mm. harkkatyössäni sekä osittain myös siksi, että sukulaisiani on kyseisen yrityksen palveluksessa.

Rankkojen säästötoimenpiteiden rankaistessa yrityksen kaikkia yksiköitä ja jokaista työntekijää, en voi olla ihmettelemättä valtionyhtiömme halua sijoittaa about miljoona euroa Turun kulttuuripääkaupunkihankkeeseen. Itse Finskin osakkeita omistavana olisin kiinnostunut kuulemaan, miten yhtiö varmistaa, että markkinointi-investointi tuottaa takaisin enemmän kuin mitä se syö varoja? Ja nyt vastaukseksi ei kelpaa: mediajulkisuus tai/ja näkyvyys. Eiköhän Finnair ole onnistunut hankkimaan sitä jo aivan riittävästi.

Mitä konkreettista Finnair saa tuolla miljoonalla eurolla? Miten tuo raha laitetaan tuottamaan? Kuinka onnistumista mitataan markkinointinäkökulmasta? Turun Energian, Tallink-Siljan ja Turun Osuuskaupan rooleja ei ole vaikea ymmärtää tässä hankkeessa, mutta Finnair, joka on jatkuvasti supistanut kotimaan liikenteen vuorojaan ja onnistunut kusemaan lähes tulkoon kaiken, mitä yhtiössä voi vain kusta, on meikälle suuri kysymysmerkki. Ehkä Finskin hankeyhteyshenkilö Virkkunen voisi hieman valottaa tulevaisuuden kuvioita? Itselleni herää väistämättä sellainen ajatus, että oiskohan tuokin summa, tai edes 50 prosenttia, kannattanut laittaa vaikkapa yrityksen perustoimintojen tervehdyttämiseen. Tiedä sit. Ehkä nyt olisi hetki raapustaa Finskin surullisen kuuluisaan blogiin jotain järkevää vaikkapa tästäkin aiheesta?

Ohessa muutama linkki aiheeseen liittyen. Saa keskustella!

http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=143247&nodeid=4910 http://www.ts.fi/online/kulttuuri/83692.html
http://blogit.finnair.fi/

Moro…

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: