Perspektiiviä Haitista


Kattelin tossa viel ennen Tabuun lähtöö uutisia ja heräsin jälleen kerran todellisuuteen. Kun tässä nyt on ni valitettu vaarin sairauksista ja siskon työttömyydestä, niin ehkä vois hakkaa vaihteeks kovaa päätä seinään ja muistuttaa itteään, et ei ne asiat lopulta niin huonosti ole. Vai mitäpä meinaatte seuraavan tekstin ja kuvien valossa?

Haitilla on siis kuollut about 200 000 ihmistä maailmanhistorian tuhoisimmassa maanjäristyksessä. Kodittomiksi jäi 1,5 miljoonaa, mikä ihan oikeesti tarkoittaa sitä, että osa tuosta ihmismassasta asuu edelleen taivasalla. Lisäksi kaduilla riehuu rikolliset ja väkivalta vaan tulee lisääntymään tommosessa epäjärjestystilanteessa. Kuulostaa tosi lohduttomalta. Lentokenttä on tuhannen paskan palasina, viestintä ja tiedotus ei toimi ja ihmiset elää epätietoisuudessa ja kaaoksessa, totaalisen järkyttyneinä kaikesta kokemastaan.

Lääkäreitä ja sairaanhoitajia on liian vähän, loukkaantuneet kituu tilapäissairaaloissa, koska Port-au-Pricen sairaala tuhoutui lähes kokonaan. Taudit leviää kun ruumiita varten ei ole riittävästi pusseja, eikä vainajia saada haudattua sitä tahtia mitä pitäisi. Loukkaantuneita ei pystytä hoitamaan, koska lääkevarastot on tuhoutunut. Yleinen turvattomuus kasvaa, ihmiset näkee nälkää, palelee, pelkää henkensä edestä, sekoavat. Pikaista apua tarvitsevia on 2-3 miljoonaa! Tajuatteko, kuinka helvetisti toi on? Miettikää, noin puolet Suomen väestöstä. Ja veikkaan, että Haitilla ollaan varauduttu hiukka heikommin tuonluokan massakuolemiin ja loukkaantumiseen kuin vaikkapa länsimaissa.

Tuntuu aika kauhealta, että suurin osa ihmisistä on menettänyt paitsi läheisensä myös koko omaisuutensa. Mietippäs itte, miltä tuntuis, jos sulta vietäis yhtäkkiä kaikki, mitä omistat. Koti, liiketilat, piha, vaatteet, kirjat, muistoesineet, valokuvat, elektroniikka, kännykkä, henkilöllisyystodistukset, kaikki tärkeät paperit kuten työtodistukset ja tutkintotodistukset ja osakepaprut, lemmikit, kaikki kulkuneuvot, säästöt, avaimet, pankkikortit, passi, laturit. Kaikki. Hyi helvetti, ei hirveesti houkuta. Melkein tekis mieli lähtee auttamaan paikan päälle.

Jossei vielä riittävästi pistänyt ajattelemaan, tsiigaa vaiks uudestaan tää uutisjuttu. Eipähän tuu ittekään valitettua hetkeen: http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/01/1034878

Lopuksi vielä muutama kuva. Ei voi muuta todeta, kuin että välillä todella järkyttävää tämä elämänkulku, mutta minkäs teet?

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

2 Responses to Perspektiiviä Haitista

  1. E-rich says:

    Joo, ei oo kyl mitää sanoja tollaseen… hiljaseks vetää. Mut sekin on fakta, et ei omia huolia voi sysätä sivuun Haitin tilanteen takia. Ihan aina kuitenki löytyy niitä, joil on asiat huonommin tai paremmin ku itellä.

    Mikä happi jätkillä, joko kohta lähetään pelaa lätkää? Siel on hieno keli! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: