Inkerin rinkelit ja Elmerin eväät


Makasin koko aamun biitsillä tsiigaillen toisella silmälle duuneja ja toisella bikinipakaroita. Loppuvaiheessa alkoi olla ranta täys vosuja ja keskittyminen työnhakuun lopahti täysin.

Mollissa tuli pyörittyä mutta petyin kyllä pahasti. Kauniisti oli verhottu perusmyyntimiehen duunit. Kukaan ei hakenut myyjää, vaan nyt etsitään mm.
– asiakasaktivaattoria
– asiakasedustajaa
– asiakasneuvottelijaa
– asiakasyhteyshenkilöä
– asiakaspalvelijaa
– palvelukonsulttia
– palveluhenkilöä
– asiakasihmistä
– edustajaa
– tuote-edustajaa
– palveluedustajaa
– palveluneuvottelijaa sekä
– promoottoria
Kaikissa toimenkuvatarkennuksissa kuitenkin lukee, että kyseessä on aktiivista otetta vaativa, itsenäinen myynti/kontaktityö joko B-2-B- tai B-2-C -sektorilla. Voi morjens, sanon mä. En ymmärrä, miksi totuutta myyntityöstä pitäis peitellä? Onko myyjä muka niin aliarvostettu ammatti, ettei siihen pestiin kukaan tartu tässä taloustilanteessakaan?

Itse oon ollut koko elämäni myyjä. Mun käsien kautta on lähtenyt data-tele -tarvikkeita, kodinkoneita, elektroniikkaa, konttoripalveluita, mainos- ja markkinointitoimistopalveluita, mediatilaa, vaatteita, senioreiden apuvälineitä, autoja ja miesten kosmetiikkatuotteita. Muun muassa.Koskaan en ole myyntityötäni häpeillyt. Miksi olisin? Parhaimmillaan tienasin kuukaudessa 3000 e käteen verojen jälkeen ja provikkaakin kertyi vuodessa n. 5000 – 8000 euroa – riippuen vuodesta.

Olen aloittanut junnuna myyntiassistenttinä (se harjoittelijan pesti, missä muuten tapasin Seijan) ja siitä hiljalleen edennyt tiiminvetäjäksi, business-to-business-sektorille, myyntipäälliköksi ja lopulta aluemyyntijohtajaksi. Olisin edelleen data-tele-puolella aluejohtajan pallilla, jollei firma olis heittänyt arpomalla n. 50 prosenttia myyjistään pihalle, kun lama alkoi.

Siinä ei ollut neuvottelun varaa, kun iso viikate heilui. Sain neuvoteltua suht mukavan eropaketin, jonka turvin olen nyt elellyt. Ja onhan mun kustannukset jatkossa paljon pienemmät, kun muutan Villa Testokseen Jonten luo. 500 euroa siitä isosta omasta huoneesta, vessa+kylpyhuone -setistä ja omasta kerroskeittiöstä ei ole paha hinta. Niin ja onhan meillä se kattoterassisysteemi ja vielä muut parvekkeet erikseen. Ei paha!

Mut aikamoista kusetusta kyllä noi työpaikkailmoitukset. Soittelin ihan piruuttain noita läpi ja piinasin niitä rekrytoijia siitä, mitä työ todella on. Muutamalla oli kanttia myöntää, että kyse oli perusmyyntihommista. Ihme touhua. Enemmän sitä pettyy, kun hakee hienon tittelin perässä asiakasaktivaattoriksi ja luulee pääsevänsä rallattelemaan rennosti asiakkaiden kanssa ja saavansa siitä löllöttelystä sen 2000 e käteen kuussa. Ja lopulta duuni onkin samaa raskasta perusmyyntiä, mitä aina, mutta verhottuna hienon nimekkeen alle.

Mä jätin kaikki kusetuspestit huomiotta ja tartuin ensimmäiseen ilmoitukseen, jossa rehellisesti etsittiin myyjää. Firman nimi oli hauskasti Inkerin rinkelit ja Elmerin eväät. Aattelin alkaa myydä leipomotuotteita siis. 😉

Kävin muuten lunastamassa grillinikin takaisin ja toin sen ihan pokkana uudestaan hotlaan. Vievät nykyään yksityiseen löytötavaratoimistoon noita kamoja ja sieltä ne saa sit lunastaa.Ihme touhua. Lisäksi soittelin niistä puhdistuskuluista. Tipahti 200 euroa maksettavaa, kun siivousfirma tekee jonkun tehosetin huoneessa huomenna. Aattelin sen kunniaksi heittää parit kyljykset tulille illalla ja lähen sit huomenna aamulla ViIla Testokseen, jos Jontelle käy. 😉 Hahaa!

Moro ny!

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

7 Responses to Inkerin rinkelit ja Elmerin eväät

 1. työtön says:

  Ite oon kyseisen firman palveluksessa ollu 3kk,viimesen kuukauden aikana ollut yhtäkään työpäivää….palkkaa ei ole maksettu ajallaan,liiton avulla nyt yritetään palkkaa saada. enkä todellakaan ole ainoa ! Tänään tuli soitto et on irtisanottu….

  • P-man says:

   Taitaa olla noilla pikkupuljuilla hiukka hankalat ajat mut kyl silti palkat pitää pystyä hoitamaan luvatusti. Kaikesta muusta voi tinkiä muttei palkoista. Aivan perseestä, 😦 Oon tosi pahoillani sun puolesta. toivottavasti saa jostain rahas pois ja ennen kaikkea uuden duunin. Ei tuollaisessa sontapuljussa tosiaan tee mieli jatkaa, että ehkä hyvä, että irtisanoivat sut, etkä joutunut itse irtisanoutumaan.

  • huijattu says:

   heippa! minulla myös sama tilanne tuon inkerin rinkelit ja eemelin eväät kanssa, haettiin myyjää, kaupan alan- tes ja yli 12 kk:tta jatkuva työsuhde, mutta todellisuus olikin aivan muuta, kun otin liittoon yhteyttä palkanmaksuun liittyvissä asioissa ja kun palkkaus ei ollutkaan sitä mitä ilmoituksessa luvattiin minut irtisanottiin, nyt liiton avustuksella palkkaa yritämme saada maksuun. s.postitse ei saa yhteyttä, puhelimeen ei vastata jne.. mitenkä sinulle kävi tuon palkan kanssa

   • Nimetön says:

    Hei! Olen ollut tekemisissä kyseisen yrittäjän kanssa yksityishenkilönä muissa asioissa ja jäin saatavani suhteen nuolemaan näppejäni, tähän henkilöön ei tosiaan kannata luottaa!

   • Nimetön says:

    Täällä on varmasti semmoiset työntekijät kyseessä jotka eivät ole saaneet mitään myyntiä aikaan. Itse olen kyseisessä firmassa töissä ja palkka maksetaan ajallaan, jopa ruuat kuuluu työpäivään.

 2. Toinen huijattu says:

  haha, joo kokemusta löytyy täälläkin Inkerin rinkeleistä. Olin yhen päivän myymässä pullaa, ja voi että kehuttiin että nyt tuli viikonlopun myyntiennätykset ja kaikki. Luvattiin olla yhteyksissä mutta arvata saattaa kuinka kävi. Kun itse soittelin perään niin tylytettiin vaan, että ei sulle oo jatkoa. Ja kun syytä kyselin, kun kerta ekalla kerralla kehuttiin niin, niin mentiin kyllä vaikeaksi. Vaan oishan se jo siinä vaiheessa pitäny kellojen hälyttää kun ei haluttu mitään soppareita tehdä, ja illan päätteeks palkkakin maksettiin käteisellä, joka ei sekää ollu ku 5e/h loppujen lopuks kun pullaa piti myydä niin kauan että kaikki meni kaupaks… joopa joo.

 3. ex-yrittäjä says:

  Tässä nyt kirjoittelee…itse tmi. Inkerin rinkelit & Eemelin eväät konkurssin tehnyt yrittäjä ! Aloitin kyseisen yrityksen avopuolison konkurssin jälkeen… ja minulla oli noin. 3-toripaikkaa viikossa ! Oli tosi mukavaa ja ”rauhallista” toimintaa…,mutta kun ”hän” n.s.avopuoliso tuli mukaan tähän ”firmaan” niin johan alko 9-vuoden ”h-vetti”…piti ottaa lainaa…ostaa autoja…ym… tietysti vain omavika, kun moiseen lähdin ja luotin… Nyt hän on n.s.työnarkomaanina ”varastanut” yritykseni kiellostani huolimatta ? ja toimii samalla ”loppu” nimellä, mutta Oy:n omistajana ???… minun on vain on ollut ”pakko tilanne moiseen tilanteeseen… kun lainoja ole tyhmyyksissäni ottanut… ja niillä lainoilla elää…nyt leipomon ja muidenkin torikauppiaiden työntekijät…….”Eli älä luota kuin itseesi” T: Petetty ex-yrittäjä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: