Ollaan alasti – Naturismin salat!


Porin Yyterin naturistipäivä 2000.

Porin Yyterin naturistipäivä 2000.

Tyylikkäästi alasti
Tyylikkäästi alasti

Naturismilla ja nudismilla, ja näin ollen naturistilla ja nudistilla, on vissi ero. Siinä missä nudistiksi kutsutaan alasti keskenään kotonaan hilluvaa tyyppiä, naturisti taas pyörii muiden luonnonmukaisuuden aatetta kannattavien immeisten porukassa ja on sitoutunut yhteisön arvomaailmaan. Se, että juokset munasillaan mökkisaunasta järveen bileiden päätteeksi, ei tee susta vakavasti otettavaa naturistia. Sorry. Olet ”vain” nudisti. Tai säästä riippuen masokisti ja tilanteesta riippuen idiootti.

Miks alun perin kiinnostuin naturismiaiheesta, onkin mielenkiintoinen tarina. Kuulin mutsilta mun täysijärkisen liike-elämässäkin menestyneen perheellisen vajaa nelikymppisen serkkunaiseni harrastavan ”nakuilua”. Koska oon aikaisemmin aatellut, että naturistit on hiukkasen kajahtanutta sakkii, tän fiksun serkun tekemiset oli ristiriidassa mielipiteideni kanssa. Mun oli ihan pakko selvittää serkultani, onko hän muuttunut sitten viimetapamisemme pervoksi itsensäpaljastelijaksi, joka harrastaa hämärää seksuaalisvärittynyttä kimppaorgiatoimintaa. Ei ollut. Sen sijaan serkkuni kertoili yhtä sun toista naturismista ja sain häneltä myös Suomen naturistiliiton yhteystiedot, josta tenttasin tarkennuksia. Naturistiliitosta oikaistiin ystävällisesti näitä meikäläisen virheellisiä mielikuvia ja ihan pakko jakaa teitin kanssa muutama juttu.

Tiesittekö…

että naturismi nojaa luonnonmukaisuuden aatteeseen? Raamatun mukaan ennen syntiinlankeemustaan ihminen oli alasti. Vasta pahuuksien jälkeen Aatu-poika ja Eeva alkoivat peittää intiimejä alueitaan viikunankehdillä ja alastomuudesta tuli tabu. Naturisteille alastomuus on kuitenkin luonnollista ja symbolisoi alkukantaista puhtautta ja vapautta.

naturismin mukaan ihmiset ovat vaatteitta keskenään samanarvoisia, koska tekstiilien ja asusteiden mukana katoaa pinttyneet statussymbolit ja roolivihjeet. Tuo on muuten totta! Olisko työhaastattelun ryhmäosiossa syytä käytäntöön, jossa kaikki hakijat ja arvioijat olisivatkin alasti? Vain se, mitä suustaan päästää ja miten käyttäytyy olisi olennaista.

Suomessa on muihin Euroopan maihin verraten vähän naturisteja ja naturistitoimintaa. Esimerkiksi Ranskasta ja Kroatiasta löytyy kokonaiset kaupungit, joissa eletään naturismin hengessä. Myös länsinaapurimme Ruotsi on avannut lukuisia naturistirantoja, joissa käy kumpaakin sukupuolta edustavia immeisiä lapsesta senioriin.

Suomen naturistitoiminta on aktiivisinta, yllättäen, kesällä mutta myös talvitapaamisille on luotu puitteet. Kesän kohokohta on Ruoveden seurakuntakeskuksessa pidettävä pariviikkoinen kesäleiri, johon osallistui tänä vuonna noin 60 henkeä. Katinkullan kylpylässä puolestaan on varattu naturisteille oma saunaosasto. Myös Helsingissä Yrjönkadun uimahallissa sekä Turun Uimahallissa on mahdollisuus naturistiuintiin sovittuihin kellonaikoihin. Padasjoen nakukymppi on saavuttanut suuren suosion juoksuharrastajanaturistien ja muiden satunnaisten nakuilijoiden keskuudessa.

naturismi ei ole sairaus, eikä merkki pervoudesta, vaikka niin on ajateltu. Naturistien kanssakäyminen muistuttaa mitä tahansa yhteisön toimintaa arvoineen, organisaatioineen, tapahtumineen ja ihmisineen. Ainoa ero on se, että naturistien tempauksiin ei ole asiaa ”tekstiileillä”, joiksi vaatteissa kulkevia ihmisiä kutsutaan luonnonmukaisuuden hengessä elävien piireissä.

omaa alastonasuaan naturistit puolestaan nimittävät ”klubiasuksi” tai ”nahka-asuksi”. Molempia kuulee käytettävän.

yhteisössä on sekä miehiä että naisia, hyvin ikäisiä ja täysin eri ammattiryhmistä. Osa on kertonut lähipiirilleen harrastuksestaan, mutta osa joutuu salaamaan sen mm. työpaikan menettämisen tai uskottavuusongelmien takia. Naturistin puoliso on usein myöskin naturisti. Tämä on järkeenkäypää. Mustakin tuntuis erikoiselta päästää vaimo naturistien kesäleirille Ruovedelle vieraiden miesten keskelle hillumaan. Pakkohan se ois lähteä mukaan, eikä jäädä himaan itkeen.

naturistit ovat alasti vain siellä, missä se on yleisesti sallittua, eikä aiheuta turhaan pahaa mieltä tekstiileille. Jokamiehen oikeus sallii naturismin periaatteessa kaikkialla, mutta naturistit kunnioittavat kulttuurinsa pukeutumisetikettiä, eivätkä hengaa alasti töissä, ruokaostoksilla, golfkentillä 😉 tai vaikkapa huvipuistoissa. Naturisteille on tärkeää, että heidän aatteensa ja toimintansa ei loukkaa tekstiilejä. Näin ollen aktiviteetit keskittyvät samaan heimoon kuuluvien kokoontumisiin.

Naturistiliiton toimintaa

Naturistiliiton toimintaa

Jos aate alkoi kiehtoa, ei muuta kuin Luonnonmukaisten tai Suomen naturistiklubin toimintaan mukaan! Sivut on rumat mutta toiminta lienee asiallista. Molemmat yhdistykset kuuluvat Suomen naturistiliittoon. Ei ollenkaan pöllömpi ajatus. Ratkaisis monta huolta, kun vois hillua alasti Testoksessa kaikki päivät. Todennäköisesti saisin viettää entistä enemmän aikaa keskenäni, ku poikii ei himassa näkyis. TOSIN tuossa tapauksessa mä oisin vaan nudisti!

Ja on tos yks toinenki ongelma. Tosinaturistit kuulemma elää muutenkin äärimmäisen luonnonmukaisesti, mikä näkyy mm. suhtautumisessa ruokaan, liikkumiseen ja päihteisiin. Mä taas en ole valmis luopuu medium plus härän sisäfileepihvistä, Karhuista enkä etenkään lisäravinteista. Ja moottoripyöräharrastus pysyy myös, vaiks saastuttais kuin paljon. Se siitä. Parempi keskittyä satunnaiseen nudismiin neljän seinän sisällä. Eiköhä se riitä, et suvussa on jo yks naturisti.

Tietoja P-man
Tosimies, joka kumartaa punaiselle lihalle, tehokkaille moottoripyörille ja itsevarmoille naisille, jotka ei yritä hyväkskäyttää mua. Jyrkkä ei puuterialushousuille, kalaruuille sekä isäehdokkaita etsiville kullikotkille. Btw: itsekin isä vm. 11.

13 Responses to Ollaan alasti – Naturismin salat!

 1. yontte says:

  Siis ootsä nyt joku naturisti vai? Vai täysin kajahtanut? Mä olen p-man oikeasti vähän huolissani susta, sun blogikirjoituksetkin on ollut niin alakuloisia viime aikoina ja jätkä vaan kelaa jotain golfia ja natursimia vuoropäivinä, hieman krhm, erikoista jos sanoisin.

  No oo naturisti jos se tekee sut onnelliseksi. Mutta älä pliide jos mä olen himassa. Älä ainakaan meidän yhteisissä tiloissa. Mulle on aamiashetki tosi tärkee enkä varmasti saa syötyä mitään jos näen ekana jonkun karvaisen perseen ja kassit aamuauringossa.

 2. emsu says:

  :DDD
  tää osote jääny keikkumaan tuonne netti-osotelistalle. välillä eksyy aina kurkkaamaan mitä ne pojat on tehny 😀 hehee..

 3. P-man says:

  J,
  En mä missään golffaan ole, vaan naturistitapaamisessa! 😉 Ja arvaa pidinkö matkan ajan pelkästään sun R. Laurenin golfhousuja, ku piti tuulettaa munia. Kyllä! Paljasta kikkeliä ja karvasii hikoilevii kivareita vasten. Tais siin pari farttiiki päästä…

  Emsu,
  Kuis plikan loppukesä on menny? Onko muuttokuviot jo ajankohtasia? Saiksää kaverisotkut selviks? Toivottavasti. 🙂

  Terkut Hesasta. Aikas hazardit kelit pyörällä. Joudun eilen soittaa frendin kaverille, joka fiksaa motskareita ja saan huomenna uuden takakumin pykään. En mää ois uskaltanut ajella tol enää kotiin. Nyt on turvalliset fiilarit!

 4. emsu says:

  Ihan hyvin menny 😀 Turuski tuli oltua kaverin luona.. (vai joko mä mainitsin, ei voi kaikkee muistaa) Paitsi et en tykkää kylmästä ja pimeestä joten mun puolesta kesä vois jatkuaki viel vaan.. Juu..Tässähän sitä parhaillaa kämppää etsitään 🙂
  En nyt tiiä saako tuota sotkua vai miksikä tuhannen langan sotkuseks solmurykelmäks sitä nyt ikinä pitäis nimittääkään..niin enää selvitettyä. Jotenkin ei tietyistä syistä kiinnosta kyseisten tyyppien seura, eikä ole sellasta luottamusta enää mitä ystävyys nyt varmaa heti ekaksi kaipaa toimiakseen.. joten ei muuta ku uusia kuvioita kohti.

  Noni! hyvä et on turvallinen fillari ja fiilarit..hoho. Itselläni polttelee kortin ajo et sais oman motskan :p
  Iskällä ollu aina ni se jotenki sitte tarttunu kai 😀

  • P-man says:

   Emsu moro!
   Et maininnut turuuuust mitään! Mut hyvä, et oot saanut tuulettaa aivojas muualla. 😉 Ja kyllä mä suosittelen lämpimäst mopon hankkimist, jos on prätkäkuume. Ei se auta, et siirtää hankintaa. Se vaan on niin. Piste. Varmaan sama teil mimmeil vauvakuumeen kanssa. Ei sitä pysty tukahduttaan.

   Aja ihmeessä kortti! Mä kannatan. Meet ens keväänä, ku on hyvät kelit, ni pääset sit heti alkukesäst baanalle. Esim. viissatasii Suzukeit (esim. GSX) saa jo tosi edullisesti. Frendi (nainen) osti ekaks pyöräks just tommosen 40 000 km ajetun v. 2000 Sussarin ja maksoi 2600 euroa. Naurettavan halpa! Ja riittävän pienel kannattaa kyl aloittaa käsittelyharjoitukset ja siit hiljalleen sit siirtyä suurempii, ku taidot karttuu. Ajoin ittekin aluks ikivanhan Viragolla (oisko ollut 500 tai viispuolikas) ja sil vedin pari aika nätit lipatkin, mm. olkapäänihän oon paskonut aikoinaan mopolla. Onneks ei ollut mikään tonninen Jammu alla tai ois voinut sattuu hiukka enemmän. Ne painaa tankki täynnä ihan vitusti!

 5. P-man says:

  Emsu, Toivottavasti löysit kämpän muinoin!

 6. Päivitysilmoitus: Cannesin Palm Beach -nudistiranta on suljettu « Ristipissarit

 7. Päivitysilmoitus: Totuuden hetki vol. II Marko Hento « Ristipissarit

 8. P-man says:

  Ei saatana, kuinka vanhanaikainen Tampereen kaupunki voikaan olla. Uutinen vuodelta 2008.

  http://www.iltalehti.fi/tampere/200804167528926_te.shtml

  ”Kaupunki tyrmäsi voimalla Suomen naturistiliiton ehdotuksen Pyynikin edustalla olevan Jalkasaaren muuttamisesta naturistikäyttöön. Apulaistonttipäällikkö Ahti Laakson mielestä naturistit ovat Tampereella marginaaliryhmä, jolle ei omaa uimarantaa järjestetä. Rannan vuokraamistakin voidaan harkita vain tarpeeksi syrjäiseen paikkaan”.

  • P-man says:

   laitetaas tää JOO:n bongaama linkki tännekin. Yyterin kylpylähotellissa tapahtuu. Rohkeaa ja estotonta, jälleen kerran. Toisin kuin Tampereella, kuten yo. kommasta käy ilmi. Vituttaa, et Tampere on olevinaan niin uudistusmielinen, kehityshakuinen ja rohkea kaupunki, mutta todellisuus on sitten ihan jotain muuta. Vanhoillista touhua kaikissa yksiköissä, sanon mä.

   http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1866324

 9. P-man says:

  Lisää yhteisöllisyysagendaa täällä. Arvaamaton aamiainen -safkausilmiö leviää Facebookissa:

  https://ristipissarit.wordpress.com/2009/11/08/arvaamaton-aamiainen-sosiaalisen-yhteisot-rokrok/

 10. P-man says:

  seurasin sherlockkina jälkiä ja kappas, joku oli noteerannut mun naturismitilityksen. Löysin myös aikas jees sarjakuvan jutun yhteydestä:.

  http://basso.fi/keskustelu_aihe.php?aihe_id=59331

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: